افزایش چشمگیر برداشت سبزیجات، رضایت کشاورزان رنگپور از قیمتها
مصرفکنندگان واکنشهای متفاوتی نشان دادند و بسیاری از آنها از یافتن طیف گستردهای از سبزیجات تازه با قیمتهای مناسب خوشحال بودند

اخبار سبز کشاورزی، کشاورزان منطقه کشاورزی رنگپور از عملکرد عالی و قیمتهای سودآور سبزیجات تابستانی Kharif-1 ابراز رضایت کردهاند، زیرا برداشت این فصل نزدیک به اتمام است.
مقامات اداره ترویج کشاورزی (DAE) و منابع بازار محلی گفتند که روزانه حجم زیادی از سبزیجات به بازارهای محلی عرضه و به داکا و سایر نقاط کشور منتقل میشود و بازده دلگرمکنندهای برای کشاورزان به همراه دارد.
DAE هدف تولید بیش از 563779 تن سبزیجات تابستانی از 30218 هکتار زمین در پنج منطقه منطقه را تعیین کرده بود. با این حال، دکتر سراج الاسلام، مدیر اجرایی DAE در منطقه رنگپور، گفت: کشت واقعی 28353 هکتار را پوشش داده است - 1865 هکتار کمتر از هدف.
کشاورزان تاکنون سبزیجات را از 25353 هکتار برداشت کردهاند و حدود 453971 تن با میانگین بازده 17.91 تن در هکتار تولید کردهاند. مقامات گفتند که بسیاری از کشاورزان اکنون دو تا سه بار در سال در یک زمین سبزیجات پرورش میدهند که به خودکفایی و بهبود معیشت آنها کمک میکند.
دکتر محمد ابو سایم، معاون مدیر مرکز باغبانی بوریرهات DAE، گفت که کشت سبزیجات در مزارع، خانهها و مناطق چار بسیار سودآور شده است. او خاطرنشان کرد که احتمالاً در این فصل خریف-۱ در سراسر منطقه شاهد عملکرد فوقالعادهای خواهیم بود.
کشاورزان در روستای رانیپوکور پوربوپارا در میتاپوکور اوپازیلا گفتند که انواع سبزیجات از جمله فلفل چیلی، کدو تلخ، بادمجان، دودکوشی، جینگا، کاکرول، بوربوتی، پوتول، کلم خارج از فصل و سبزیجات برگدار را کشت کردهاند.
فاریاهای محلی گفتند که سبزیجات را مستقیماً از مزارع کشاورزان خریداری میکنند و با حاشیه سود ۱۵ تا ۲۰ درصد به بازارهای عمدهفروشی میفروشند. عمدهفروشان در بازارهای شهرهای جایگیرهات، پالیچارا و رنگپور گفتند که عرضه سبزیجات به دلیل بارانهای اخیر کمی کاهش یافته بود، اما اکنون به سطح عادی بازگشته است، اگرچه قیمتها همچنان کمی بالا ماندهاند.
دکتر دلوار حسین، مالک بیتهی بانیجیالایا در بازار عمدهفروشی شهر رنگپور، گفت که وضعیت فعلی عرضه و تقاضا تثبیت شده است. خردهفروشان گفتند که سبزیجات را از بازارهای عمدهفروشی خریداری میکنند و با 10 تا 15 درصد افزایش به مصرفکنندگان میفروشند.
در بازارهای محلی، سیبزمینی با قیمت 18 تا 45 تاک در هر کیلوگرم، دودکوشی، کاکرول و جینگا با قیمت 60 تا 80 تاک در هر کیلوگرم، پوتول و بادنجان با قیمت 50 تا 80 تاک در هر کیلوگرم، خیار با قیمت 60 تا 100 تاک در هر کیلوگرم، پاپایا با قیمت 25 تا 30 تاک در هر کیلوگرم و فلفل سبز با قیمت 140 تاک در هر کیلوگرم فروخته میشود. تربچه با قیمت ۶۰ تاک در هر کیلوگرم، پیاز با قیمت ۷۰ تاک در هر کیلوگرم، سیر بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ تاک در هر کیلوگرم و کدو تلخ با قیمت ۱۰۰ تاک در هر کیلوگرم به فروش میرسد. کلم با قیمت ۲۴۰ تاک در هر کیلوگرم، کدو تنبل با قیمت ۶۰ تاک در هر کیلوگرم، گشنیز با قیمت ۳۰۰ تاک در هر کیلوگرم، کدو حلوایی با قیمت ۵۰ تا ۶۰ تاک در هر قطعه، لوبیا با قیمت ۲۴۰ تاک در هر کیلوگرم، بوربوتی با قیمت ۸۰ تاک در هر کیلوگرم، ریشههای آروم با قیمت ۷۰ تاک در هر کیلوگرم و اول کوچو با قیمت ۸۰ تاک در هر کیلوگرم به فروش میرسد.
مصرفکنندگان واکنشهای متفاوتی نشان دادند و بسیاری از آنها از یافتن طیف گستردهای از سبزیجات تازه با قیمتهای مناسب خوشحال بودند، در حالی که اذعان داشتند که قیمت برخی از اقلام همچنان در سطح بالاتری قرار دارد.