خبر فوری
شناسه خبر: 1294

نروژ شروع پرورش ماهی کاد در اقیانس اطلس شمالی را اعلام کرد.

تلاش نروژ برای نجات گونه های ماهی در حال انقراض

تلاش های قبلی برای راه اندازی مزارع پرورش ماهی، منجر به فرار ماهیان و عدم موفقیت آنها در آبهای سرد یخی شده بود.

تلاش نروژ برای نجات گونه های ماهی در حال انقراض

به گزارش اخبار سبز کشاورزی؛ نروژ امیدوار است بعنوان اولین کشور تولید کننده نژاد گونه هایی از ماهی که در طبیعت در حال انقراض است را در مقیاس وسیع، را امتحان کند.

گروه کوچکی از شرکت های پرورش ماهی کاد آتلانتیک در آبهای نروژ می گویند که آنها از موفقیت در تجارت ماهی آزاد این کشور درس گرفته اند. همچنین شکستهای قبلی برای پرورش ماهی کاد نیز به آنها درسهای زیادی آموخته است.

ماهی کاد آتلانتیک کم و بیش در حال احیا می باشد. در حال حاضر جمعیت ماهی کاد که در نزدیکی ایسلند و دریای بارنتس زندگی می کنند، به حالت پایدار درآمده است.

اما در کشورهایی مانند کانادا، ایالات متحده، ایرلند و انگلیس، این تراکم جمعیت همچنان پایین است. ذخایر ماهی کاد در دریای بالتیک و سایر مناطق دریای شمال نیز، به همین صورت است.

Norcod بزرگترین مزرعه جدید پرورش ماهی است. این شرکت در حال پرورش 1.8 میلیون ماهی در امتداد ساحل دریای نروژ است. آنها قصد دارند فروش خود را در سال 2021 آغاز کند.

کریستین ریبر، مدیر بازرگانی Norcod، گفت: " هدف اولیه ما اروپای شمالی و غربی است."

وی افزود:" خریداران آمریکایی توجه زیادی به محصول ماهی این شرکت از خود نشان داده اند."

برای سال 2021، شرکت Norcod در نظر دارد 6500 تن ماهی کاد تولید کند و این میزان را تا سال 2025 به 25000 تن افزایش خواهد داد.

این رقم بیش از میزان گزارش شده در سوابق رسمی در سال 2010 قبل از فروپاشی صنعت تولید ماهی کاد است.

در تلاش های قبلی نروژ برای تولید ماهی کاد مشکلات زیادی وجود داشت.

اوویند هانسن گفت: "آنها از ماهی های وحشی برای تولید مثل استفاده می کردند و ماهی کاد با گاز گرفتن تورها و پاره کردن آنها فرار می کرد." وی ریاست برنامه ملی پرورش ماهی کاد نوفیما، تنها مرکز تحقیقاتی که با پرورش انتخابی کاد کارمی کند، است.

هانسن خاطرنشان کرد: " تقریبا نیمی از ماهیانی که به این شیوه پرورش می یافتند، می مردند. نرخ رشد کند بود و بحران مالی سال 2008 شرکت های اعتباری را با کمبود بودجه روبرو کرد. تا سال 2015، این کشور به هیچ وجه نتوانست ماهی کاد پرورشی تولید کند.

نسبت به گذشته چه عواملی تغییر کرده است؟

Norcod به لطف هزینه های عمومی وزارت شیلات نروژ، تحقیقات در مورد تولید ماهی کاد را ادامه داد. در حال حاضر این شرکت پنج نسل ماهی کاد پرورش داده است.

هانسن گفت: "بخاطر پرورش انتخابی، این ماهی با زندگی در مزرعه سازگار شده است. چیزهای زیادی درباره زیست شناسی آموختیم و ماهی های مناسب برای پرورش ماهی را انتخاب کردیم."

وی افزود:" میزان تلفات در این روش به حدود 15 درصد رسید. ماهیها یکدیگر را نمی خورند، سریعتر رشد می کنند و دیگر برای فرار کردن تلاش نمی کنند."

نوردیک ریبر می گوید: به لطف پیشرفت تجهیزات در صنعت ماهی سالمون، این تجارت در حال رشد است. پرورش ماهی سالمون، در طی 20 سال به یک صنعت 8 میلیارد دلاری تبدیل شده است که 1.1 میلیون تن ماهی صادر می کند. پس از نفت خام و گاز طبیعی، صید ماهی سالمون، سومین صادرات بزرگ نروز است.

آرنولد هاپنز، ریاست برنامه تنوع زیستی در گروه محیط زیست دوستان زمین در نروژ، گفت: "ما در بسیاری از مناطق نروژ دارای ذخایر پایدار ماهی در طبیعت هستیم. پس لزومی ندارد که از پول عمومی ( بودجه دولتی) برای رقابت با کاد وحشی استفاده کنیم؟"

وی می گوید، ماهی های سالمون پرورشی غالبا در هنگام طوفان فرار می کنند و با ماهی های وحشی جفت می شوند. این امر دو مشکل را پدید می آورد: یکی اینکه اختلاط ژن ها بین ماهی های وحشی و ماهی های مزرعه. تداخل های کمتر، سبب کاهش ورود ژن های جمعیت های وحشی به سیستم می شود. و دیگراینکه تاثیر بیماریها و تغییرات محیطی هم بر روی ماهی ها افزایش پیدا می کند.

Norcod گفت که با استفاده از تجهیزات مناسب و بازرسی از شبکه ها می توان از فرار ماهی ها مخصوصا در شرایط بد آب و هوایی جلوگیری کرد و مطمئن شد که هیچ سوراخی در شبکه ها وجود ندارد.

حقوق ماهیگیری مسئله اصلی اتحادیه اروپا است.

نروژ عضو اتحادیه اروپا نیست. این کشور هر سال درباره محدودیت ها و سایر موارد با این اتحادیه مذاکره می کند. همچنین این کشور در حال مذاکره در مورد یک معامله تجاری با انگلیس- بزرگترین شریک تجاری خود- است.

شورای غذاهای دریایی نروژ، که یک نهاد تجاری است، می گوید در سال 2018، نروژ نزدیک به 200000 تن ماهی کاد صادر کرده است که ارزش آن 1.1 میلیارد دلار است. بزرگترین بازارماهی کاد پرتغال، انگلیس و فرانسه بودند.

وزیر شیلات نروژ، اود امیل اینگبریگستن، گفت: "ما باید غذاهای دریایی سالم تری تولید کنیم، و مزارع ماهی منبع منظمی برای تولید ماهی می باشد."

منبع: ووآ

نویسنده: جونیور ماریو ریتر

مترجم: معصومه صالحی وزیری

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای