خبر فوری
شناسه خبر: 15027

توصیه‌های بهداشتی خرید و نگهداری ماهی قرمز

اداره کل دامپزشکی استان تهران الزامات و توصیه‌های بهداشتی خرید و نگهداری ماهی قرمز را در اطلاعیه ای اعلام کرد.

توصیه‌های بهداشتی خرید و نگهداری ماهی قرمز

به گزارش اخبار سبز کشاورزی به نقل از اداره کل دامپزشکی استان تهران ، این اداره کل ضمن تبریک فرا رسیدن سال نو و آرزوی سلامتی برای هموطنان عزیز، توصیه می‌نماید که در خرید و نگهداری ماهی قرمز به نکات ذیل توجه شود:

- ماهی قرمز از مراکز عرضه مجاز تهیه شود و از خرید ماهی از دست فروشان و دوره گردها اکیداً خودداری شود.

- مراکز عرضه مجاز شامل واحدهای صنفی عرضه ماهیان زینتی و اماکن تعیین شده توسط شهرداری‌ها با هماهنگی اداره دامپزشکی می‌باشند.

- درهنگام خرید، از تماس مستقیم و حفاظت نشده با ماهی و آب حمل خودداری شود .

- حتی الامکان از ظروف یکبار مصرف جهت حمل و جابجایی ماهی از منزل استفاده شود .

- از خرید ماهیان بیمار و بی‌حال با علائم شنای غیرفعال، فاقد رنگ شفاف و دارای لکه بر روی پوست بدن خودداری شود.

توصیه‌های بهداشتی نگهداری ماهی قرمز

- پس از انتقال به منزل، بلافاصله نسبت به تعویض آب اقدام نموده و ماهی‌ها به ظروف از قبل آماده شده منتقل شوند.

ظروف حمل یکبار مصرف در کیسه زباله سربسته قرار گیرد. آب حمل و آب تعویضی ماهی مستقیماً در شبکه فاضلاب تخلیه شود و از ریختن آن در معابر عمومی خودداری شود.

- باتوجه به لزوم تعویض آب ماهیان خریداری شده، حداقل ۲۴ ساعت قبل از خرید، ظرف نگهداری ماهی آماده شود.

- درصورت استفاده از آب شهری، باید قبل از استفاده ماهی چند ساعت در هوای آزاد به منظور کلر زدایی قرار داده شود.

- ظرف نگهداری ماهی یک ظرف با دهانه باز (دهان گشاد) جهت تبادل اکسیژن با محیط باشد.

- میزان آب مورد نیاز برای هر قطعه ماهی حداقل یک لیتر می‌باشد.

- بهترین دمای نگهداری ماهی ۲۲-۲۶ درجه سانتی گرد می‌باشد.

- غذای ماهی قرمز از فروشگاه‌های عرضه ماهی زینتی تهیه شود.

- به منظور تعویض آب هربار ۲۵ درصد کل آب تعویض شود و از تعویض یکباره آب خودداری شود.

- درهنگام تعویض آب و… نیازی به دستکاری ماهی نمی‌باشد اما در صورت لزوم و بخصوص در افرادی با سابقه بیماری و یا حساسیت‌های پوستی از دستکش استفاده شود.

-به منظور ضد عفونی ظروف نگهداری ماهی، می‌توان از نمک به میزان ۳ درصد و سایر ضدعفونی کننده‌ها مانند پرمنگات پتاسیم، پرکلرین و یا بتادین استفاده کرد.

- درپایان نوروز ماهی‌ها را در رودخانه‌ها و یا نهرها رها نکرده و درمحل‌های تعیین شده توسط شهرداری رها سازی شود.

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای