خبر فوری
شناسه خبر: 48641

کاهش ۵۰ درصدی سطح زیرکشت چغندر/۸۰۰ هزار تن شکر وارد کشور شد

مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهاد گفت: علی رغم کاهش ۵۰ درصدی سطح زیرکشت چغندر، اما عملکرد تولید در واحد سطح ۲ برابر رشد داشته است.

کاهش ۵۰ درصدی سطح زیرکشت چغندر/۸۰۰ هزار تن شکر وارد کشور شد

به گزارش اخبار سبز کشاورزی به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان؛ پیمان حصادی مجری طرح چغندرقند وزارت جهاد با اشاره به افزایش عملکرد تولید چغندر در واحدسطح گفت: علی رغم آنکه سطح زیرکشت چغندر بهاره در دهه ۹۰نسبت به دهه ۷۰ به نصف کاهش یافته، اما تولید این محصول بدلیل افزایش عملکرد در واحد سطح دو برابر شده است.

او عملکرد تولید چغندرقند پاییزه را بیش از ۷۰ تن در هکتار اعلام کرد و افزود: در دهه ۷۰ میانگین عملکرد تولید چغندر بهاره کمتر از ۳۰ تن در هکتار بود، اما امروز این عدد به بالای ۵۷ تن رسیده است.

حصادی ادامه داد: پاییز امسال حداقل برای ۵۰ هزار هکتار کشت چغندرقند تقاضا داشتیم، اما به دلیل محدودیت ظرفیت صنعتی در مناطق مستعد، اجازه افزایش کشت در این سطح را ندادیم، درحالی کشت پاییزه حداقل ۲۰ هزار تن روزانه ظرفیت صنعتی استحصال شکر از چغندر در کارخانجات خوزستان و ۱۰ هزار تن در استان ایلام و گلستان نیاز است.

سال گذشته ۲ میلیون و ۱۳۰ هزارتن چغندرقند تولید شد

وی نیاز چغندرقند پاییزه را ۵ میلیون تن اعلام کرد و افزود: سال گذشته ۲ میلیون و ۱۳۰ هزارتن چغندرقند تولید شد که امسال پیش بینی می‌شود میزان تولید بیش از این رقم باشد. البته اگر محدودیتی در ظرفیت صنعتی نداشته باشیم به طوریکه در مناطق مستعد کارخانه قند احداث شود، مشکلی در تامین ۱۰۰ درصد شکر مورد نیاز نداریم.

حصادی درباره آخرین وضعیت واردات شکر گفت: بنابر آمار ۷ ماهه گمرک بیش از ۸۰۰ هزارتن شکر وارد شده که متاسفانه این میزان بیش از رقم‌مورد نیاز است. گفتنی است امسال حداکثر نیاز ما برای واردات ۴۰۰ هزارتن بوده است.

این مقام‌مسئول ادامه داد: علی رغم آنکه تنظیم بازار در اختیار وزارت جهاد است، اما بازرگانی با تولید فاصله دارد که همین امر موجب شده تا کارخانه‌های شکر نتوانند شکر خود را در بازار به فروش رسانند.

او گفت: با توجه به پتانسیل تولید شکر در داخل، امکان دستیابی به خودکفایی ۱۰۰ درصد در صورت توسعه کارخانه‌های قند در استان‌های قطب تولید و عدم مداخله دولت در قیمت خرید تضمینی و قیمت شکر و نظارت بر بازار وجود دارد.

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای