خبر فوری
شناسه خبر: 51830

حمایت از کشاورزان خرده‌پا در آفریقا

PrAEctiCe به جوامع کشاورزی در کشورهای جنوب صحرای آفریقا کمک می‌کند تا به شیوه‌های کشاورزی پایدارتر و مقاوم‌تر روی آورند.

حمایت از کشاورزان خرده‌پا در آفریقا

اخبار سبز کشاورزی؛ پروژه PrAEctiCe (در پنجره جدید باز می‌شود) که توسط اتحادیه اروپا تأمین مالی شده است، در حال توسعه ابزاری دیجیتال برای بهبود شیوه‌های کشاورزی کشاورزان خرده‌پا در شرق آفریقا است.

این پروژه از طریق ابزار پشتیبانی تصمیم‌گیری (DST)، قصد دارد تا شیوه‌های کشاورزی-اکولوژیکی در منطقه را روشن کند و به جوامع کشاورزی محلی در مقابله با تهدیداتی مانند تغییرات اقلیمی، ناامنی غذایی و از بین رفتن تنوع زیستی کمک کند.

ابزاری برای پایداری

DST با معرفی اصول اکولوژیکی و رویکردهای مدیریتی جدید برای کشاورزی پایدار متناسب با منطقه، گذار کشاورزی-اکولوژیکی کشاورزان محلی را تسهیل خواهد کرد. اگرچه PrAEctiCe عمدتاً بر شرق آفریقا و به ویژه کنیا، تانزانیا و اوگاندا متمرکز بوده است، تجاری‌سازی DST - همانطور که در کارگاه اخیر برگزار شده در طرف مقابل قاره اعلام شد - توسط شریک نیجریه‌ای، Apodissi، انجام می‌شود.

این کارگاه که در ژوئن ۲۰۲۶ در لاگوس، نیجریه برگزار شد، بررسی کرد که چگونه PrAEctiCe و یک پروژه تحقیقاتی دیگر با بودجه اتحادیه اروپا، INCiTiS-FOOD (در پنجره جدید باز می‌شود)، از شیوه‌های پایدار برای رسیدگی به چالش‌های کشاورزی در نیجریه استفاده می‌کنند. این کشور در حال حاضر با ناامنی غذایی شدید مواجه است و میلیون‌ها نفر با گرسنگی و سوءتغذیه شدید روبرو هستند.

اوِبولا اولوسگون از دانشگاه ایبادان نیجریه در سخنرانی خود در این رویداد، چالش‌های پیش روی کشور در دستیابی به اهداف تولید مواد غذایی خود را مورد بحث قرار داد. به نقل از او (در پنجره جدید باز می‌شود) در روزنامه نیجریه‌ای «گاردین» آمده است: «جمعیت ما ممکن است تا سال ۲۰۵۰ به حدود ۴۰۰ میلیون نفر افزایش یابد و ما هنوز از دستیابی به اهداف توسعه پایدار مربوط به امنیت غذایی فاصله داریم. اگر به سیستم‌های فعلی خود ادامه دهیم، نمی‌توانیم خودمان را سیر کنیم، چه برسد به تولید مواد اولیه برای صنایع محلی یا صادرات. ما باید اکنون به این موضوع رسیدگی کنیم.»

اولوسگون توضیح داد که چگونه PrAEctiCe از طریق آزمایشگاه‌های زنده خود در ایبادان، شهری واقع در شمال شرقی لاگوس ساحلی، به امنیت غذایی می‌پردازد. استراتژی‌های اتخاذ شده شامل فناوری‌های کشاورزی-غذایی چرخشی، تأمین مالی آبشاری، فعالیت‌های هم‌آفرینی، تولید غذای سالم و تولید کود زیستی است.

مارگاریتا ترستینی، مدیر عامل آپودیسی، در طول ارائه خود در کارگاه توضیح داد که DST در حال توسعه، نظارت و تجزیه و تحلیل داده‌های بلادرنگ از پارامترهای کلیدی مانند کیفیت آب، شرایط خاک و سلامت محصول را در اختیار کشاورزان قرار می‌دهد. از طریق برنامه تلفن همراه DST، کاربران به اطلاعات مرتبط و به موقع در مورد فرآیند تولید خود دسترسی خواهند داشت و آنها را قادر می‌سازد تا با مشکلات خاصی که در هر زمان با آنها روبرو هستند، مقابله کنند.

ترستینی اظهار داشت: «ابزار پشتیبانی تصمیم‌گیری PrAEctiCe در قالب سه برنامه در حال توسعه است و در حال حاضر در TRL (در پنجره جدید باز می‌شود) 7 قرار دارد و هدف آن رسیدن به TRL 8 تا سه‌ماهه اول سال 2026 است.» وی بعداً افزود که Apodissi با سه مرکز نوآوری دیجیتال نیجریه و همچنین با تعاونی‌ها، انجمن‌های کشاورزان و اتاق‌های بازرگانی همکاری خواهد کرد تا DST را در سراسر کشور معرفی کند.

در 28 مه، PrAEctiCe (پتانسیل‌های شیوه‌های کشاورزی-اکولوژیکی در شرق آفریقا با تمرکز بر سیستم‌های چرخشی آب-انرژی-مغذی) همچنین تفاهم‌نامه‌ای با CaReFoAfrica (در پنجره جدید باز می‌شود)، پروژه‌ای که با همکاری اتحادیه اروپا تأمین مالی می‌شود، امضا کرد. این همکاری با هدف تقویت کشاورزی پایدار، تاب‌آوری اقلیمی و امنیت غذایی در آفریقا، شامل توسعه برنامه‌های درسی آموزشی با هدف ذینفعان مختلف در بخش کشاورزی است. همچنین منابع برای آموزش دانشجویان، کشاورزان و مروجان در مورد شیوه‌های کشاورزی-اکولوژیکی پایدار، شیوه‌های کشاورزی هوشمند با آب و هوا و توسعه زنجیره ارزش از طریق آزمایشگاه‌های زنده PrAEctiCe ترکیب خواهند شد.

 

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای