خبر فوری
شناسه خبر: 49070

مشکلات و چالش‌های شهرستان رفسنجان از زبان فرماندار اسبق این شهر

راه برون‌رفت از چالش‌های بخش کشاورزی هماهنگی با سایر دستگاه‌هاست

چالش‌ها و مسائل حوزه کشاورزی در شهرستان رفسنجان با هماهنگی دستگاه‌ها قابل حل است.

راه برون‌رفت از چالش‌های بخش کشاورزی هماهنگی با سایر دستگاه‌هاست

دکتر مجید فصیحی‌هرندی، فرماندار اسبق رفسنجان و رئیس فعلی دانشکده ایرانشناسی، به طرح اصلی‌ترین چالش‌های کشاورزی رفسنجان و راه‌های برطرف کردن این چالش‌ها پرداخت.

به گزارش اخبار سبز کشاورزی به نقل از روابط عمومی هلدینگ کیمیای سبز، وی اصلی‌ترین مسائل کشاورزی شهرستان رفسنجان را کمبود و کیفیت نامناسب آب، کمبود انرژی برق و سیاست‌های نامناسب ارزی بانک مرکزی برای صادرات دانست که در تعارض با منافع کشاورزان است.

راهکارهای برون‌رفت از چالش‌ها

رئیس فعلی دانشکده ایرانشناسی در ادامه گفت‌وگو با اشاره به مسائل مذکور راهکارهای زیر را لازمه خروج از چالش‌ها دانست؛

ترویج گسترده سیستم آبیاری تحت‌فشار و مدرن و لزوم افزایش رقم تسهیلات حمایتی دولت از کشاورزان جهت به‌کارگیری سیستم آبیاری نوین.

تسهیلات اداری، قانونی و مالی برای ایجاد تصفیه‌خانه‌ها حمایت از ایجاد و گسترش مزرعه‌های خورشیدی جهت تامین انرژی برق مورد نیاز چاه تلمبه‌ها و رفع محدودیت انرژی.

کاهش سطح زیرکشت اراضی کم‌حاصل یا از چرخه کشاورزی خارج کردن اراضی دارای زمین یا آب نامناسب و در ازای آن حمایت دولت از جایگزین‌های سودآور مانند ایجاد مزرعه‌های خورشیدی که افزایش توان کشور در جبران ناترازی انرژی را نیز دربر دارد، ایجاد گلخانه‌ها و کارخانه‌های صنعتی متناسب با زیرساخت‌ها و مزیت‌های شهرستان با مشارکت کشاورزان ذی‌نفع یا تغییر کاربری اراضی زیرکشت کم‌حاصل نزدیک به مناطق دارای زیرساخت‌های زندگی_ آب، برق و گاز_ به ساخت ساختمان‌های اداری و مسکونی به منظور ارزش افزوده برای مالکان و رفع نیازهای مردم.

ایجاد شرکت‌های بازرگانی قوی جهت بازاریابی خارجی و صادرات محصولات تولیدی گلخانه‌ها در راستای تشویق کشاورزان و رفع نگرانی از بازار محصول و حمایت هدفمند و برنامه‌ریزی شده دولت از بخش خصوصی برای کشت‌های جایگزین گلخانه‌ای.

تعطیلی چاه‌های غیرمفید و کاهش برداشت از آب‌های زیرزمینی برای کشاورزی غیراقتصادی و تخصیص آن به صنعت با اصلاح قوانین مربوطه.

درخصوص سیاست‌های ارزی بانک مرکزی امید است واقع‌گرایانه با موضوع برخورد گردد تا کشاورزی پسته که درصد بالایی از محصول آن مصرف خارجی دارد متضرر نشود.

یقینا در صورتی‌که همکاری بین دستگاهی وجود داشته باشد، همه این خدمات موثر، انجام شدنی است.

 

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای