راستان دنبالهدار؛ پزشکیان در مثلث برمودای وزیر کشاورزی
وزیر کشاورزی؛ از وعدههای پوشالی برای اخذ رای تا واقعیتهای تلخ سفره مردم
یک سال از انتصاب وزیر کشاورزی میگذرد؛ گرانی محصولات، واردات و بیتوجهی به تولید داخلی. عملکرد وزیر زیر ذرهبین، مسئولیتها و وعدههای رئیسجمهور.

یک سال از انتصاب وزیر کشاورزی و عملکرد وی میگذرد؛ گرانی سرسامآور محصولات، واردات گندم و گوشت، و بیتوجهی به تولید داخلی. عملکرد وزیر کشاورزی زیر ذرهبین، مسئولیتها و وعدههای رئیسجمهور.
اخبار سبز کشاورزی؛ ۳۱ مرداد ۱۴۰۳، مسعود پزشکیان، رئیسجمهور کشورمان، سکانداری وزارت مهم جهاد کشاورزی را به یکی از همزبانان و همشهریان خود در 60 کیلومتری تبریز (بستان آباد) سپرد؛ وزیری که پیش از این هیچگونه مسئولیت اجرایی ملی یا حتی استانی در حوزه کشاورزی نداشته است.
انتصاب این وزیر کشاورزی در شرایطی صورت گرفت که انتظار میرفت با توجه به دغدغههای معیشتی مردم، با استفاده از نیروهای متخصص، کاردان، باتجربه و با سابقه بدنه وزارتخانه به کار گرفته شوند تا شاهد تحولات چشمگیری در این بخش باشیم.
اما کمتر از یک سال پس از این انتصاب به دلیل ورود نیروهای هم زبان و هم شهری غیرمتخصص و ناکارآمد، گرانیهای ۴۰ تا ۴۰۰ درصدی محصولات کشاورزی، واردات گسترده گندم و گوشت بی کیفیت، برنج تقلبی و...، و بیتوجهی به تولید داخلی، این سوال اساسی مطرح میشود که مسئولیت این ضعف مدیریت با کیست؟ رئیس جمهوری که به دلیل فشارهای آذری زبانان مجبور شده است وزیر هم زبان خود را به کار بگمارد یا لابی کنندگان واردکننده نهادهها که پیگیر مطالبات خود در مورد هزینههای انتخابات ریاست جمهوری دولت چهاردهم بودند
آیا پزشکیان بر عملکرد وزیر کشاورزی نظارت دارد؟
بسیاری از رسانههای مستقل و منتقد در این مدت، به دلیل تهدید به شکایت و پروندههای قضایی مفتوح علیه آنها و همچنین قطع اشتراک نشریات و ممنوعیت ورود نشریات به وزارتخانه، کمتر به نقد و بررسی عملکرد وزیر جهاد کشاورزی پرداختهاند.
این سکوت رسانهای، فضایی را فراهم کرده تا بیتدبیریها و ضعف مدیریتی در این وزارتخانه بدون شفاف سازی، نقد و پاسخگویی باقی بماند.
وضعیت قیمتها در مرداد ۱۴۰۳:
نگاهی به آشیو اخبار رسانهها نشان میدهد ماه قبل از تحویل وزارتخانه (تیر و مرداد 1403) ضمن روند نسبی تثبیت بازار و وفور تولید که عرضه و تقاضا را تعادل میبخشید، اقلام قیمتها به شرح زیر بود:
-گوشت مرغ: هر کیلوگرم ۷۳ هزار تومان
-گوشت قرمز گوسفندی: هر کیلوگرم ۶۵۵ هزار تومان
- سیبزمینی: هر کیلوگرم ۱۵ هزار تومان
- لوبیا قرمز: هر کیلوگرم ۹۱ هزار تومان
در حالی که امسال و پس از 11 ماه قیمت این محصولات افزایش یافت و به شرح زیر است:
-گوشت مرغ: هر کیلوگرم حدود 120 هزار تومان
گوشت قرمز گوسفندی: هر کیلوگرم 900 هزار تومان
سیب زمینی: هر کیلوگرم تا 80 هزار تومان
لوبیا قرمز: هر کیلوگرم تا 500 هزار تومان
قزلجه بستانآبادی و چالش گندم: واردات به جای خودکفایی
رئیس جمهور نیک میداند در دولت قبلی، کشور به 12 میلیون و 500 هزار تن خرید تضمینی گندم رسیده بود و حتی ذخایر استراتژیک گندم را از تولید داخلی تامین میکرد؛ اما امروز نهایتا چشم امید به 8 میلیون تن خرید تضمینی دوخته تا همشهری و رفیق ایام مجلس وی، به دلیل ضعف عملکرد و کثرت مسافرتهای خارجی مجوز واردات 5 میلیون تن گندم و خروج ارز از کشور را امضاء کند.
سکوت طلایی پزشکیان و تایید امضاهای طلایی
ظاهرا پزشکیان در سکوت طلایی و آرامش کامل اجازه داده است تا سفره مردم گرفتار بیتدبیری و قیمتهای غیرواقعی، تورم حاصل از ضعف مدیریت و... شود (بگذریم از 12 روزه جنگ که همه نهادها و وزارتخانهها و لجستیک در خدمت تامین بیوقفه و به هر قیمت کالای مصرفی مردم بودند).
بیشتر بخوانید:
موسسه جهاد استقلال و آغاز پروژه «خالصسازی» با طعم انتصابات بحثبرانگیز