کمیته انتصابات وزارت کشاورزی پاسخگو باشد
اواخر مهرماه امسال مهندس غلامرضا نوری قزلجه کمیته انتصابات مدیران وزارت جهادکشاورزی را کلید زد
اخبار سبز کشاورزی؛ اواخر مهرماه امسال مهندس غلامرضا نوری قزلجه کمیته انتصابات مدیران وزارت جهادکشاورزی را کلید زد و با صدور احکامی دکتر شاپور علایی مقدم معاون توسعه مدیریت منابع را به عنوان رئیس کمیته، سید حمزه رضوی مدیرکل امور اداری، دبیر کمیته، اکبر فتحی معاون برنامهریزی، مرتضی اردستانی مشاور وزیر و ریاست سازمان حراست و بهرنگ نجاتی مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی را به عنوان اعضاء این کمیته انتخاب کرد.
ظاهرا این کمیته، از سطح مدیران کل اعم از صف یا ستاد تا شخص معاون وزیر و ریاست سازمانها و موسسات مستقل وزارتخانه را با تعیین ملاکها و بررسی عملکرد و... نظر میدهد.
قاعدتا کار چنین کمیتههایی باید این باشد که هنگام اعلام نیاز واحدها برای انتصاب مدیران ارشد بخش، طی فراخوانی و با اعلام نیاز و کف مدارک، تجارب کاری، کارشناسی، مدیریتی، دورههای آموزشی، مقالات علمی و... از بدنه درخواست نماید چنانچه مدیر یا مدیرانی مطابق با خواستههای کمیته انتصابات میشناسند تا تاریخ زمانبندی شده معرفی نمایند.
البته اشخاص ذینفع نیز در صورت داشتن مشخصات یاد شده، راسا میتوانند مدارک و مستندات خود را در سامانه پذیرش مدیران کمیته انتصابات بارگزاری کنند.
کمیته پس از دریافت مشخصات متقاضیان و معرفیشدگان و راستی سنجی مدارک، دعوت از افراد را آغاز پس از استعلامهای مورد نظر به ویژه استعلام مدرک از دانشگاه، و دورههای آموزشی و... و در صورت نیاز دریافت نظر تشکل مربوطه، مقبولیت در بدنه و پذیرش بدنه وزارت، توان سازماندهی، و... را بررسی نموده و به صورت شفاف اعلام میکند یک الی 2 نفر از این افراد به ترتیب اولویت از بین ... تعداد پذیرفته شده و استعلامهای آنان از مراجع نظارتی، حراستی.. صورت میگیرد و در نهایت فرد مورد نظر انتخاب و آغاز به کار میکند.
البته هنگام عزل مدیران نیز ضرورت دارد کمیته یا واحد نظارتی، دلایل عزل آن مدیر، احتمال سلیقهای بودن یا مغرضانه بودن عزل و... یا عدم کارایی و مشکلات حادث شده را بررسی نماید:
حسن چنین روند شفافی این است که افراد همسطح فرد انتخاب شده میتوانند اعتراض و نظرات خود را به کمیته اعلام و جواب قانع کننده دریافت نمایند همچون اینک که حدود 50 عزل و در همین راستا 50 نصب از معاون وزیر تا روسای سازمانها، ادارات کل، شرکتها، موسسات جهاد و... صورت گرفته اما هیچ مستندی در این رابطه اعلام نشده است.
واقعا در بدنه مدیر نداریم؟!
کمیته انتصابات باید به نهادهای نظارتی از جمله ریاست جمهوری(کمیته انتصابات) مجلس، حراست، سازمان بازرسی، بررسی تخلفات و... پاسخ دهد که
- آیا در بدنه ادغام شده دو وزارتخانه که نسل اول بعد از انقلاب آن بازنشست شده و نسل دوم دهه دوم کارشناسی مدیریتی را پشت سر گذاشته، مدیر، مدیرکل، معاون وزیر و... شایسته و توانمند و متخصص وجود نداشته که از بیرون وزارتخانه نیرو وارد وانتصاب کرده است.
- آیا مدیران وارداتی، همگی دارای تخصص، تجربه، سوابق و سلسله مراتب کاری کارمندی کارشناسی، معاون مدیرکلی مرتبط و... را طی کردهاند.
- آیا صحت مدارک تحصیلی آنها استعلام و ثبت و ضبط شده است.
- آیا عدم همطرازی ملاکهای مدیران موجود در وزارتخانه با مدیران وارداتی بررسی و به نظر مقامات ذیربط رسیده و قابل دسترسی است.
- آیا به مدیران عزل شده اعلام شده به دلایل ... و بررسی عملکرد و ضعفهای مدیریتی شامل... برکنار میشوند یا یک روز قبل با یک تلفن در جریان قرار گرفتهاند که فردا صبح به کارشان خاتمه داده شده مدیر جدید به جای آنها معارفه میشود.
- آیا بررسی شده است عزل مدیران بخش و جایگزینی آنها با افراد خارج از وزارت یا مدیران تعیین تکلیف نشده در یک مجموعه بزرگ 75-80 هزار نفری چه تبعاتی در امنیت غذایی دارد.
کمیته فرمانبر تشریفاتی یا کمیته مسئول
اعضاء کمیته انتصابات مدیران وزارتخانه مستحضرند که حتما باید روزی پاسخگوی عملکرد خود در این زمینه، دفاع از عزل یا نصبها و مسیرهای کاری خود باشند.
با توجه به سابقه عملکرد اجرایی نداشتن وزیر(نهایتا مدیر شهرستان) و نداشتن سمتهای مدیریتی ملی کشاورزی به ویژه اینکه وزیر نوری تا قبل از صدارت، یک حکم اجرایی عزل یا نصب در سطح مدیرکلی(چه برسد به معاون وزیری یا هیات مدیره) صادر نکرده و تجربهای در این زمینه ندارد در ارتباط با عزل و نصبها، مسیری را باید میرفت که تاریخ آینده انگشت اتهام را به سمت وی دراز نکند و بعدها نگویند مهندس نوری توصیهها و مدیران هیاتی، تحمیلی و وارداتی را تایید میکرد و به کمیته انتصابات میسپرد و کار کمیته انتصابات، تصویب خواستههای وزیر بود.
ماهنامه دام و کشت و صنعت-شماره ۲۹۲-آبان ۱۴۰۳