قابلیت ردیابی، پیگیری و شکایت، یکی از مزایای مصرف محصولات پروتئینی شناسنامهدار است
لزوم ترغیب مردم برای مصرف مواد پروتئینی شناسنامهدار
مصرف گوشت سفید و قرمز از نیازهای اصلی انسان محسوب میشود، در گوشت مواد معدنی که یکی از موارد مهم آن آهن است، ویتامینهای مختلف، کربوهیدرات، چربی و پروتئین وجود دارد که برای آنها نمیتوان جایگزین کاملی برگزید. موارد زیادی روی کیفیت گوشت تأثیرگذارند، ازجمله شرایط نگهداری، سن، نوع و نژاد، جنسیت دام و طیور و... .
به گزارش اخبار سبز کشاورزی؛ گوشت میباید از سلامت کاملی برخوردار باشد، یعنی از لحاظ فیزیکی، شیمیایی و میکروبی ایمن باشد، لذا تولیدکنندگان مواد پروتئینی باید از مزارع پرورش دام و طیور آبزیان تا زمان کشتار و بستهبندی کاملا زیرنظر دامپزشکی فعالیت کنند.
در صورت مصرف فرآوردههای خام دامی شناسنامهدار مانند گوشت، مرغ، ماهی، تخممرغ و... به ضمانت دامپزشکی میتوان این محصولات را تهیه و در صورت بروز مشکل از طریق آن ارگان حاکمیتی و نظارتی ذیربط پیگیری یا شکایت شود.
بیشتر بخوانید: ارزش تغذیه ای گوشت ماهی و لزوم فرآوری آن
توزیع حدود ۴۰ هزار تن گوشت سفید و قرمز در گذشته
در این راستا، دکتر مسعود رسولی، دبیر انجمن صنعت گوشت و مواد پروتئینی کشور با بیان اینکه در سال گذشته حدود ۴۰ هزار تن گوشت و مرغ با استفاده از یارانه دولتی در فروشگاههای زنجیرهای توزیع کردیم، گفت: اکنون با کمک وزارت جهاد کشاورزی حجم واردات گوشت افزایش پیدا کرده است و مردم میتوانند از غرف میادین میوه و ترهبار و فروشگاههای زنجیرهای مایحتاج خود را تهیه نمایند.
عرضه گوشت تولید داخل با حجم مناسب
دبیر انجمن صنعت گوشت و مواد پروتئینی کشور اضافه کرد: از لحظهای که گوشت وارد کشور میشود تا زمان رسیدن به دست مصرفکننده در شبکه مورد تایید با قیمت ابلاغی، کاملا تحت کنترل و نظارت است و حتی در ادامه توسط موسسه رسمی حسابرسی مورد تایید و بررسی قرار میگیرد. از طرفی گوشت تولید داخلی هم با حجم مناسب در حال تولید و عرضه است که در حال حاضر هر چه مردم نیاز به گوشت و مرغ داشته باشند، در دسترس است.
تنظیم بازار یعنی امنیت غذایی
دکتر رسولی با اشاره به اینکه تنظیم بازار یعنی همان امنیت غذایی گفت: در حال حاضر گوشت و مرغ مورد نیاز مردم با کیفیت و سلامت مناسب در فروشگاهها موجود است.
بیشتر بخوانید: وضعیت بازار گوشت قرمز در سال جدید
بلوغ سازمانی و تثبیت جایگاه انجمن صنعت گوشت و مواد پروتئینی
گفتنی است، در طرح رتبهبندی تشکلهای عضو اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در سال ۱۴۰۲، انجمن صنعت گوشت و مواد پروتئینی کشور رتبه A را کسب نموده که کسب این رتبه نشان دهنده بلوغ سازمانی و تثبیت جایگاه انجمن در صنعت است.
انجمن صنفی کارفرمایی صنعت تولید و بستهبندی مواد پروتئینی کشور با هدف ایجاد همبستگی و ترسیم وابستگی میان پرورش دهندگان، کشتارگاهها، تولیدکنندگان، واردکنندگان، عرضهکنندگان و فروشگاههای زنجیرهای معتبر فرآوردههای خام دامی، با گسترش و بهبود ارتباط با ارگانها و تشکلهای مرتبط برای بهبود فضای کسب و کار و رفع موانع تجاری و حمایت از تولید تشکیل گردید.
فرهنگسازی برای مصرف مواد پروتئینی شناسنامهدار
اعضای این انجمن بر این باورند که با حفظ حقوق مصرفکنندگان و رضایتمندی مشتریان و عرضه محصولات باکیفیت و قیمت مناسب، میتوان به تبلیغ و فرهنگسازی مصرف مواد پروتئینی شناسنامهدار پرداخت و کار را توسعه داد.
محصولات پروتئینی خام دامی شناسنامهدار از مزرعه تا سفره تحت کنترل و نظارت سازمان محترم دامپزشکی کشور است که با شرایط و ضوابط اصولی تولید و عرضه میگردد که ارزش غذایی، ایمنی فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی محصولات مناسب باشد.
این تشکل صنفی کشوری تحت نظر سازمان محترم دامپزشکی کشور، تاکنون حدود 1070 محصول را با نام و آنالیز (برش، چربیگیری، استخوانگیری، پاکسازی، فرآوری و...) یکنواخت با کدگذاری به مراکز عرضه ارسال میکند.
مزایای استفاده از مواد پروتئینی خام دامی شناسنامهدار
1-دارای اطلاعات کامل محصول، تمام مجوزهای لازم و نظارت بهداشتی مستقیم سازمان دامپزشکی کشور
2-قیمت مناسب در مقایسه با کیفیت
3-بازگشت ضایعات به صنایع دیگر و کمک به اقتصاد کشور
4-کمک به حفظ محیط زیست از طریق بازیافت با کیفیت ضایعات
5-حفظ کیفیت و دوری از تقلبات ازطرف شرکتهای تولیدکننده بهدلیل اهمیت ارتقاء ارزش برند
خدمات انجمن به بخش دولتی
1. مشارکت در تدوین دستورالعملها، بخشنامهها و مصوبات
۲. شرکت در جلسات، تصمیمگیری و ارائه راهکارهای کارشناسی
۳. همکاری در شناسایی واحدهای غیرمجاز و شناسایی تخلفات و تقلبات
۴. ارائه خدمات توزیع گوشت و مرغ دولتی
۵. همکاری در تهیه اطلاعات و استخراج آمار
۶. مشارکت در همایشها، سمینارها و مراسم مرتبط
۷. همکاری با کمیسیونهای امور مالیاتی
خدمات انجمن به بخش دانشگاهی و پژوهشی
1. همکاری با دانشگاهها و موسسات علمی_ پژوهشی برای فعالیتهای پژوهشی، مطالعات و مقالات
۲. فراهم آوردن امکانات بازدید دانشجویی از مراکز تولید و بستهبندی مواد پروتئینی
۳. همکاری با دانشجویان و پژوهشگران برای انجام تحقیقات و پایاننامهها
۴. برگزاری دورههای آموزشی در دانشگاه علوم و تحقیقات با ارائه مدرک دانشگاهی
۵. خرید و مشارکت در طرحهای پژوهشی و اختراعات
۶. مشارکت در چاپ کتب و برشورهای علمی و اطلاعرسانی
۷. برگزاری کنگره، همایش و سمپوزیومهای علمی
۸. انعقاد تفاهمنامه مشترک انجمن با انستیتو تحقیقات تغذیهای صنایع غذایی کشور
خدمات انجمن به اعضاء
1. برگزاری جلسات تبادل اطلاعات جهت هماندیشی و رفع چالشها و مشکلات و بهبود شرایط فعالیت اعضاء
۲. مکاتبات و مذاکرات و پیگیری حل مشکلات اعضا با بخش حاکمیتی و سیاستگذار
۳. ایجاد همبستگی و ترسیم وابستگی میان اعضا و بررسی منافع مشترک
۴. انعقاد قراردادهای تجمیعی برای اعضای انجمن و پرسنل زیرمجموعه با مراکز خدماتی، رفاهی، درمانی و... برای دستیابی به خدمات مناسب (مانند بیمه درمان تکمیلی)
۵. تامین مواد اولیه با قیمت مناسب و معرفی تامینکنندگان خوب از طریق خرید گروهی
۶. برگزاری دورههای آموزشی با هدف افزایش بهرهوری و کیفیت محصولات
۷. مبارزه با واحدهای غیرمجاز و تقلبات و تخلفات که باعث آسیب به صنف میشود
۸. شرکت در جلسات تصمیمگیری دولتی برای پیشبرد اهداف انجمن
۹. همسانسازی کیفیت محصولات و تهیه جدول ضرایب نرخگذاری مناسب
۱۰ . برنامههای تبلیغاتی، اطلاعرسانی و فرهنگسازی جهت افزایش سهم محصولات بستهبندی شناسنامهدار
۱۱ . شرکت در همایشها، سمینارها و جلسات بهعنوان نماینده صنف
۱۲ . مشاوره امور حقوقی و قوانین حاکمیتی و نظارتی به اعضا
۱۳ . چاپ سررسید و کاتالوگ و معرفی انجمن و اعضای آن و ارسال هدیه به افراد مرتبط
۱۴ . ایجاد پایگاه اینترنتی و شبکههای اجتماعی برای معرفی انجمن و اعضای آن و تبادل اطلاعات
۱۵ . مشاهده، بررسی نقاط ضعف و قوت شرکتها و مشاوره بهبود عملکرد اعضا
خدمات انجمن به مشتریان
۱. رسیدگی به شکایات مشتریان
۲. اطلاع رسانی شناسایی و کنترل کیفیت محصولات
۳. اطلاع رسانی نحوه خرید مواد پروتئینی
۴. برگزاری کلاسهای آموزشی در خصوص پاکسازی و نگهداری گوشت در منزل و یخچال های خانگی
۵. تهیه پوستر، برشور و بیلبورد های اطلاع رسانی
تولید و بسته بندی مواد پروتئینی خام دامی کشور در آینه آمار
تاثیر صنعت بسته بندی مواد خام پروتئینی با منشا دامی بر اشتغال کشور |
|
تعداد شرکت های فعال در انجمن |
130 شرکت |
تعداد پرسنل رسمی مستقیم شاغل در شرکت های عضو انجمن |
28000 نفر |
اشتغال زایی صنف و صنعت به صورت غیر مستقیم |
80000 نفر |
مجموع اشتغال زایی صنف و صنعت |
108000 نفر |
|
|
میزان ظرفیت تولید کنونی شرکتهای فعال بستهبندی مواد خام پروتئینی با منشا دامی |
|
ظرفیت تولید روزانه گوشت قرمز |
075/2 تن |
ظرفیت تولید روزانه گوشت سفید |
673/3 تن |
ظرفیت تولید روزانه |
748/4 تن |
ظرفیت تولید ماهانه |
440/142 تن |
ظرفیت تولید سالانه |
280/709/1 تن |
|
|
پروانه تولید محصولات صادر شده از دامپزشکی |
|
تعداد محصولات |
1080 محصول |
گروه کالایی |
27 گروه |
|
|
محصولات |
بازار مصرف |
مصرف خانوار |
کلیه فروشگاههای زنجیرهای، هایپر مارکتها، غرف سازمان میادین میوه و تره بار، تعاونیهای مصرف، سوپرمارکتها |
عمده |
رستورانها، کترینگها، ارگانها و سازمانهای دولتی، خصوصی، انتظامی و بازارصادراتی |
تهران، خیابان ستارخان بین خیابان شادمهر و بهبودی خیابان شهید نجاری، کوچه فرحزاد، پلاک 8، واحد یک.
تلفن: 66522523-021
فاکس: 66522533-021
ایمیل
info@irpps.ir