مجری طرح توسعه زنبورداری کشور تاکید کرد
توسعه شرکتهای دانشبنیان با محوریت دانشگاهها در صنعت زنبورداری
مجری طرح توسعه زنبورداری کشور بر توسعه شرکتهای دانشبنیان، ارایه ایدههای استارت آپی و شتابدهندهها و خلق ثروت در این حوزه با محوریت دانشگاه تاکید کرد.
![توسعه شرکتهای دانشبنیان با محوریت دانشگاهها در صنعت زنبورداری](https://cdn.akhbarsabzkeshavarzi.ir/thumbnail/yStF9U5fdJKk/Zce5TsPUvMCNJCTqRhU5aBR7NAAueirIp2aUMc7Km7B1WL5TKdVDfxRQZntoJOx1U0umvhJ8Mn0nLymMLIGgUQTVQfY6PVAdAzaUYujQy472LNoJ-tmnsOwsuek8ZV1Trl00XxguT616Dd3SkZsA1g,,/%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA-%D8%B2%D9%86%D8%A8%D9%88%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C.jpg)
به گزارش اخبار سبز کشاورزی؛ حسین اکبرپور در کنفرانس علمی زنبور عسل که در استان آذربایجان غربی به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی شهرستان خوی برگزار شد، طی سخنانی گفت: انجام پروژههای پژوهشمحور با رویکرد کاربردی در صنعت زنبورداری کشور و افزایش دانش و آگاهی دانشآموختگان دانشگاهی با تخصص زنبورداری حرفهای و پیشرفته ضروری است.
برقراری پل ارتباطی دانشگاه با بخش تولید و اجرا
وی در عین حال خواستار استقرار زنجیره ارزش محصولات زنبور عسل در استان، ایجاد پایانه صادراتی محصولات زنبور عسل با هدف توسعه صادرات، راهاندازی آزمایشگاه تخصصی کنترل کیفی خوراک و محصولات زنبور عسل، ایجاد مرکز اصلاح نژاد ملکه زنبور عسل، خروج از سیاست تک محصولی (تولید ژل رویال، زهر و...)، تولید و توسعه فرآوردههای دارویی و بهداشتی بر پایه محصولات زنبور عسل، آموزش و ترویج در راستای اجرای سیاستهای تولید در بخش زنبور عسل، برقراری پل ارتباطی دانشگاه با بخش تولید و اجرا با هدف مهارتافزایی شد.
تولید ۲۲ درصد عسل کشور در آذربایجان غربی
اکبرپور با اشاره به تولیدات آذربایجان غربی اظهار داشت: براساس آخرین اطلاعات دریافتی از سامانه جامع پهنهبندی دادههای کشاورزی، استان آذربایجان غربی با دارا بودن یک میلیون و ۵۰۹ هزار کلنی زنبور عسل معادل ۱۳ درصد جمعیت کلنی کشور و با تولید ۲۶۳۰ تن عسل، حدود ۲۲ درصد تولید عسل کشور را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: استان آذربایجان غربی با توجه به ظرفیت بالای تولید محصولات زنبور عسل به عنوان قطب تولید عسل و محصولات زنبور عسل میباشد.
اکبرپور تصریح کرد: ایران به واسطه تنوع اقلیمی و پوشش گیاهی با تولید بیش از ۵۰ نوع عسل اعم از عسل تک گل و چند گل در بیش از یک هزار گونه گیاهی، مهد تنوع عسل است.
وی درباره اهمیت زنبور عسل گفت: براساس یافتههای محققان، نقش زنبور عسل در ارزش افزوده محصولات کشاورزی بین ۶۰ الی ۱۴۳ برابر است، اما این مقایسه در ایران حدود ۹۰ برابر است./ پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی