استیضاح راهحل نیست!
در روزهای اخیر، موج استیضاح بعضی از وزرای دولت چهاردهم بسیار پررنگ شده، از وزیر کار و وزیر نفت گرفته تا وزیر اقتصاد
اخبار سبز کشاورزی؛ در روزهای اخیر، موج استیضاح بعضی از وزرای دولت چهاردهم بسیار پررنگ شده، از وزیر کار و وزیر نفت گرفته تا وزیر اقتصاد که البته جدا از اصل این درخواستهای استیضاح، باید اذعان داشت که عملکرد این وزرا نامناسب و ناکارآمد بوده و میبایست این وزرا به مجلس پاسخگو باشند.
البته انتظار از این وزرا در این مدت کوتاه عمر دولت، شاید انتظار نابجایی باشد، اما بهراستی اینگونه استیضاحها ریشه اقتصادی دارد یا سیاسی؟ یا فقط بهخاطر ساکت کردن آحاد مردم در برابر انواع مشکلات، ناترازیها و بحث معیشت است؟ و یا مسئله دیگری است؟
این روزها صحبتهای ضد و نقیض بسیاری شنیده میشود. وزیر نیرو میگوید: «امسال 24 هزار مگاوات کمبود برق داریم که احتمالا سال آینده به 25 هزار مگاوات خواهد رسید».
پزشکیان، رئیس جمهور، دستور داده سازمانی تحت عنوان بهبود کاهش انرژی تاسیس شود و از طرف دیگر سخنگوی دولت اعلام میکند: «سال آینده قرار است یارانه 25 میلیون و 500 هزار نفر قطع گردد و در صدد شناسایی افراد پردرآمد هستیم».
به همه این مشکلات مسئله افزایش قیمت دلار، رکود اقتصادی، تورم سرسامآور و آلودگی هوا را نیز باید اضافه کرد که دولت برای هیچ یک از آنان راهحل مناسبی ندارد.
اما سوال اینجاست که اگر حتی تمام دولت زیرتیغ استیضاح برود، چه اتفاقی میافتد و آیا این جوابی برای خیل مشکلات مردم خواهد بود؟
هر چند روز گروهی از اصناف، بازنشستگان و غیره دست به تجمع و اعتراض میزنند، اما دریغ از یک پاسخ روشن و قانعکننده. هر چند وقت یکبار اخباری از اختلاس، رانت و فساد نیز نمکی بر زخم آحاد مردم است و در این وانفسای کشور، مردم به دولت بیاعتمادتر میشوند.
امروز مسئله اقتصاد و معیشت دیگر تبدیل به یک بحران شده که دولت نیز در ناتوانی حل آن اعتراف میکند. عدم بارش باران و برف در پاییز و زمستان سالجاری و هشدار مسئولین از تابستان سخت پیشرو و حتی سالهای آینده نیز مشکلی بر مشکلات قبلی افزوده.
گرانی انواع دارو که در سال آینده این گرانی افزایش هم خواهد یافت و البته کمیابی اقلام دارو نیز کماکان پا برجا خواهد بود.
البته تحریمها، نبود مواد اولیه و قیمتهای دستوری همگی از ریشههای این مشکلات است؛ اما مسئولین فقط به بیان مشکلات بسنده میکنند و هیچ راهحلی برای آن ندارند.
امروزه تولیدکنندگان در عرصههای مختلف در بخش کشاورزی، صنعت دام و طیور، صنعت غذا و دیگر عرصههای تولیدی نه توان برای تولید دارند و نه انگیزهای و رغبتی.
واردات بیرویه در بخش نهادههای کشاورزی، واردات برنج از خارج و دیگر اقلام مثل گوشت یا مرغ، تولیدکننده داخلی را مجبور به ترک کار و تولید میکند.
به هر روی سریال این نابهسامانیها بسیار مفصل و طولانی است و مگر معجزهای بتواند کشور را از این همه بحران نجات دهد.
بر مسئولین دولت چهاردهم است که در یک اقدام عملی و ملی برای حل این مشکلات دست به کار شوند و تا دیر نشده و فروپاشی اقتصادی و اجتماعی روی نداده اقدامی بکنند.