به گزارش اخبار سبز کشاورزی به نقل از فارس، احسان عباسپور درباره مهمترین و شاخصترین اقدامات انجام شده در یکسال گذشته در بخش باغبانی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، اظهار کرد: اقلیم مناسب منطقه و نیز پتانسیل بخش باغبانی در تنوع محصولات باعث تولید ۳ میلیون و ۲۱۲ هزار و ۱۴۶ تُن محصولات باغی در استان و کسب رتبه دوم تولید محصولات باغی، رتبه اول تولید مرکبات و رتبه اول تولید کیوی در کشور شد.
سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران تصریح کرد: عمده تولیدات محصولات باغی استان شامل ۲ میلیون و ۵۱۵ هزار و ۹۱۴ تُن مرکبات، ۳۱۷ هزار و ۸۸۸ تُن کیوی، ۲۸۴ هزار و ۴۶۸ تُن هسته داران، ۲۸ هزار و ۱۱۶ تُن دانه داران، ۱۷ هزار و ۶۱۱ تُن میوههای دانه ریز، ۶ هزار و ۹۲۷ تُن گردو و فندق، ۲۲ هزار و ۳۲۶ تُن انار و سایر محصولات باغی است که هر ساله شاهد رشد تولید هستیم.
نقش تعیینکننده مازندران در تولید گیاهان دارویی
این مسئول افزود: آموزشهای ترویجی گسترده در جهت بهبود تغذیه گیاهی و مدیریت هرس و کنترل آفات به ویژه مگس مدیترانه و توانمندسازی بخش خصوصی در تامین و توزیع نهادهها به کمک ظرفیت بخش باغبانی، منجر به رشد ۵ درصد عملکرد در محصولات باغی و در پی آن رضایتمندی باغداران از میزان افزایش درآمد شد.
وی با اشاره به توسعه باغات میوه و گیاهان دارویی در ۳۰۷ هکتار اراضی شیبدار و کم بازده استان، اضافه کرد: استان مازندران با داشتن ۶۰۰ هکتار از ۲۰ گونه گیاهان دارویی و ۴۰۰ هکتار گل محمدی با میزان تولید ۷۰۰ تُن، نقش تعیین کنندهای در عرصه تولید گیاهان دارویی در حوزه سلامت و بهداشت کشور داشته و بررسی وضع موجود و روند فعالیتهای گذشته گیاهان دارویی در مازندران نشان میدهد این استان با توجه به دارا بودن شرایط اقلیمی مساعد از موقعیت ممتازی در کشور برای تولید گیاهان دارویی برخوردار است.
توسعه ۴۳ هکتاری گلخانهها در مازندران
عباسپور به توسعه ۴۳ هکتاری گلخانهها اشاره کرد و گفت: با اقدامات و پیگیریهای انجام شده، سطح تحقق یافته توسعه گلخانه در استان مازندران ۴۳ هکتار بود که تحقق این برنامه باعث کسب رتبه اول تولید گل و گیاه در کشور، افزایش تولید و اشتغال جوان تحصیلکرده و به ویژه دانشآموختگان رشته کشاورزی، مصرف بهینه آب و افزایش صادرات شد.
این مسئول با اشاره به اصلاح و نوسازی باغات میوه در ۷ هزار و ۳۶۸ هکتار، اظهار کرد: افزایش دانش فنی باغداران و بکارگیری اصول صحیح مدیریت نوین باغداری از جمله عملیات اصلاح باغ شامل مدیریت تغذیه، مدیریت هرس، مدیریت آبیاری، مدیریت کف باغ، مدیریت مبارزه با آفات و بیماریها و مدیریت در زمان سرمازدگی و تنشهای محیطی در سطحی معادل ۷ هزار و ۳۶۸ هکتار منجر به ارتقاء کمی و کیفی تولید، افزایش عملکرد در محصولات باغی، کاهش هزینه تولید و در نتیجه افزایش درآمد باغداران شد.
وی اصلاح ساختار و نوسازی ۱۰ هکتار گلخانه و تولید ۱۰۰ هزار اصله نهال سالم و استاندارد و شناسهدار محصولات باغی را از دیگر اقدامات شاخص بخش باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان در دولت سیزدهم برشمرد.