موسیر در ایران به صورت وحشی در دامنههای زاگرس و مرکزی رشد میکند. کشت موسیر در زمین به صورت یک محصول زراعی به تازگی مرسوم شده است. گیاه علفی و چند ساله و معطر موسیر از دسته گیاهان سردسیری با گونههای فراوان است.
اخبار سبز کشاورزی؛ سمیه لطفی میشامندانی| رنگ گلهای موسیر بنفش و سفید رنگ و برگهای سبزرنگ این گیاه نیزهای و نوک تیز هستند که بعد از تکمیل رشد طول گیاه به 20 الی 30 سانتیمتر میرسد.
گیاه موسیر بذر انبوهی تولید میکند. موسیر خوراکی از پیازچههایی که داخل خاک کشت شده و درشت میشوند به وجود میآید. پیازچه موسیر به پیاز سیر شباهت زیادی دارد. طعم موسیر نسبت به پیاز و سیر ملایمتر است.
بیشتر بخوانید: تولید کمپوست از برگ
برای پرورش گیاه موسیر به خاک خوب، نور و آب کافی نیاز داریم.
-
خاک
خاکهایی که برای کشت موسیر در زمین زراعی یا گلدان استفاده میشود باید از زهکشی مناسبی برخوردار باشند.
زهکشی مناسب یعنی آبی که در منطقهی ریشه گیاه است به خوبی تخلیه شود، در غیر این صورت ریشه گیاه در اثر جمع شدن آب و وجود آب اضافه دچار پوسیدگی میشود. خاک مناسب برای کاشت پیاز موسیر باید بافت لومی شنی داشته باشد.
-
نور
برای بهرهوری بالا گیاه موسیر در طول روز باید بین 6 تا 8 ساعت در معرض تابش آفتاب قرار داشته باشد؛ اما توجه داشته باشید که موسیر نسبت به سایه و کوتاهی طول روز مقاومت لازم را دارد. دمای مورد نیاز رشد موسیر 10 الی 13 درجه در کشت پاییز است. و 15 الی 25 درجه در کشت بهار برای آن مناسب است.
نکته جالب این جا است که موسیر دمای 20- درجه سانتیگراد را هم میتواند تحمل کند و به این دلیل مزارع موسیر در مناطق کوهستانی و مرتفع عملکرد بهتری دارند.
-
آب