وادع با یک چهره نامی در کشاورزی

0

کاشف برنج ماندگار ایران در رشت درگذشت

یوسف هاشمی‌زاده مشهور به «یوسف هاشمی»، کاشف برنج معروف «هاشمی» روز گذشته در بیمارستان قائم رشت درگذشت.
اخبار سبز کشاورزی؛ هاشمی‌زاده در سن 74 سالگی و در حالی که میراث بزرگی برای مردم گیلان و ایران به نام برنج کیفی هاشمی از خود برجای گذاشته، چشم از جهان فرو بست.

بیشتر بخوانید: خالق برنج هاشمی شمال درگذشت

در حال حاضر بیش از 60 درصد از شالیزارهای گیلان زیرکشت برنج کیفی هاشمی است؛ برنج هاشمی هم حاصل تلاش و مشاهدات تجربی یوسف هاشمی‌زاده کشاورز اهل روستای چاپارخانه خمام در نزدیکی رشت از سال 1364 است.
جهاد کشاورزی و ارگان‌های مربوطه طی سال‌های گذشته به ابتدایی‌ترین خواسته‌ او مبنی بر ثبت این رقمِ کیفی به نامش، وقعی نگذاشتند
با وجود آنکه بخش زیادی از حدود دو میلیون تن برنج تولیدی در ایران محصول کار همین کشاورز مبتکر است؛ اما جهاد کشاورزی و ارگانهای مربوطه طی سال‌های گذشته به ابتدایی‌ترین خواسته‌ او مبنی بر ثبت این رقمِ کیفی به نامش، وقعی نگذاشتند.
پس از فوت این محقق تجربی فعالان این عرصه، کشاورزان و دانشگاهیان منتظر بودند وزیر جهاد کشاورزی که برای مناسبات‌های فوتی با سطح پایین‌تر از این پیام تسلیت صادر می‌کند، در فقدان چنین مرد بزرگی با اظهار تألم و تاسف از فوت وی، پیام صادر نکرده و ظاهرا وزیر دل مشغولی‌های دیگری دارد.

بیشتر بخوانید: یک محقق سنتی پیشروتر از سازمان تحقیقات

جامعه کشاورزی همچنین انتظار داشت خانه کشاورز که یک حزب کشاورزی است و به‌عنوان بزرگ‎‌ترین تشکل دولتی می‌تواند همه بهره‌برداران را زیر چتر خود داشته باشد به‌ویژه دکتر عیسی کلانتری پیام تسلیتی صادر می‌کرد که چنین نشد.

کاشف فروتن کیفی‌ترین برنج گیلان

رسانه‌ها از سال 1393 به این سو بارها درباره این کاشف فروتن کیفی‌ترین برنج گیلان نوشتند و از مدیران جهاد کشاورزی خواستند تا به ثبت تجاری و معنوی این رقم محبوب کمک کنند.
اما آنها با توضیحات مختلف که مانند موارد مشابه فرافکنی بود از زیر بار مسئولیت شانه خالی کردند و حتی از فراهم کردن شرایط ویژه‌ برای در اختیار گذاشتن تجهیزات کشاورزی به این خانواده برنجکار هم دریغ کردند.

وادع با یک چهره نامی در کشاورزی

دستاورد یوسف هاشمی‌زاده با امنیت غذایی ملی ارتباط داشت

این همه در حالی بود که دستاورد یوسف هاشمی زاده با همراهی ام‌البنین اسدی، همسرش و شش پسر و سه دخترش به‌طور مستقیم با امنیت غذایی ملی ارتباط دارد.

یوسف هاشمی‌زاده تا آخرین ماه‌های زندگی‌اش دست از برنجکاری نکشید

یوسف هاشمی زاده در حالی چشم از جهان فرو بست که تا آخرین ماه‌های زندگی‌اش دست از برنجکاری نکشید و چند فرزندش هم مانند پدر میراث دار کشت و کار او هستند.
جهاد کشاورزی اما علی رغم آنکه بخشی از وظایفش حمایت از کشاورزان مبتکری مانند اوست طی سه دهه عموما به تقدیر زبانی دیرهنگام از هاشمی بسنده کرد.

وادع با یک چهره نامی در کشاورزی

متاسفانه مراکز تحقیقاتی کشور که اکثر اعضای هیات‌های علمی آن، هیاتی‌های پی‌پری هستند، از نتایج کار این مرد بزرگ در مراکز یا استفاده نکردند یا بخش‌هایی از آن را به نام خود ثبت نمودند و به همین جهت در حالی که زارعین برنج کار سالانه صدها میلیارد تومان از حاصل کار تحقیقات تجربی این راد مرد بزرگ بهره می‌برند اما دستمزد مرحوم یوسف هاشمی محدود به اهدای دو سکه بهار آزادی، پرداخت نقدی 300 هزار تومان و یک پلوپز بود!
در حالی که خود می دانستند نتیجه، ارزش و ماندگاری کار هاشمی به اندازه‌ی فعالیت‌های چند ده ساله‌ موسسات مرتبط با برنج امتحان خود را پس داده است. در حالی که محققین و افرادی که به واریته جدید دست می‌یابند علاوه بر تقدیرهای علمی و معنوی به میلیاردهای تومان جوایز مادی و همچنین از امتیازهای بازنشستگی برخوردار می‌گردند.
مقاله قبلیایجاد فرصت‌های بی‌‎بدیل موافقت‌‎نامه اوراسیا برای کشورهای عضو
مقاله بعدیقیمت طلا، سکه، دلار و سایر ارزها ۲۳ اسفند ۱۴۰۱

پاسخ شما

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید