آخرین خبرها:
شناسه خبر: 16315

250هزار هکتار کشت قراردادی گندم

سید جواد ساداتی نژاد، وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد: از ابتدای پاییز سال 1400 و 250هزار هکتار گندم زیر کشت قراردادی رفته

250هزار هکتار کشت قراردادی گندم
مزرعه سبز : سید جواد ساداتی نژاد، وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد: از ابتدای پاییز سال 1400 و 250هزار هکتار گندم زیر کشت قراردادی رفته و تا یکی دو ماه آینده می‌توان خروجی و نتایج این طرح را بررسی کرد.
وی گفت: کشاورزی قراردادی قاعدتا باید منتج به بهبود بهره‌وری شود؛ علاوه ‌بر اینکه دغدغه کشاورز را از تامین نهاده ها کاهش می‌دهد و به نوعی تامین مالی برای کشاورز محسوب خواهد شد که کشاورز بتواند تمرکز خود را روی بهبود تولید قرار دهد.
ساداتی نژاد افزود: هر چند در گام نخست کشت قراردادی ما فقط نهاده‌های کود و بیمه را تامین کردیم؛ اما در سال‌ آینده دو میلیون هکتار کشت گندم را در پوشش کشت قراردادی انجام خواهیم داد که البته همراه با تامین تعداد بیشتری از نهاده‌ها مانند بذر، کود، سم و… و سعی می کنیم در تامین نهادهای مورد نیاز کشاورزان مشکلی ایجاد نشود.

کشت قراردادی برنج

وزیر جهاد کشاورزی در ادامه گفت: در مورد برنج هم امسال برای کشت 45 هزار هکتار برنامه‌ریزی کردیم که تا کنون حدود 20 هزار هکتار قرارداد انجام گرفته است که در مورد برنج نیز نهاده های بیمه و کود را برای کشاورزان تامین می‌کنیم.

سایر محصولات

ساداتی نژاد در ادامه گفت: برای محصولات کلزا، پنبه و سایر محصولات نیز کشت قراردادی را در دستورکار داریم که با تامین تعداد بیشتری از نهاده‌های مورد نیاز، کشت قراردادی را توسعه دهیم تا به متوسط کشت قراردادی دنیا که حدود 40 درصد است، نزدیک شویم.
وی عنوان کرد: توسعه کشت قراردادی از طرح‌های محوری است که اجرای آن به بهبود الگوی کشت منجر می‌شود. همچنین در کنار کشاورزی قراردادی، ابزار قیمت نیز به اجرای صحیح الگوی کشت کمک خواهد کرد.
ساداتی‌نژاد اعلام کرد: با توجه به مشکلاتی که امروز در همه دنیا در مباحث تامین غذا و امنیت غذایی به وجود آمده است، کشور ما از شرایط مناسبی برخوردار است و به امنت غذایی خوبی دست یافته‌ایم.

آدرس غلط مافیای روغن آدرس غلط مافیای روغن

خرید تضمینی

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به افزایش قیمت خرید گندم در روزهای اخیر گفت: تلاش می‌کنیم که بودجه‌های لازم برای این منظور تامین تا پرداخت هزینه خرید گندم به کشاورزان در اسرع وقت صورت گیرد و دولت هم به این موضوع توجه ویژه دارد.
همچنین برای فصل آینده نیز تمام تلاش خود را انجام می‌دهیم تا در وقت مقرر قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی را معین کنیم که کشاورزان بتوانند برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام دهند و انگیزه لازم برای تولید را داشته باشند. همچنین از انواع ابزارهای حمایتی برای افزایش تولید در این بخش استفاده می‌کنیم. ضمن اینکه تلاش می‌کنیم در سال‌های آینده حمایت‌ها را به سمت یارانه کشت محصولات ببریم.

حسین کاظمی ـ روزنامه نگار و کارشناس کشاورزی

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای