آخرین خبرها:
شناسه خبر: 1711

چالش های کارآفرینی کشاورزی

این روزها به دلیل نیاز فراوان جوامع به مایحتاج اصلی خصوصاً تأمین تغذیه مناسب، صنعت کشاورزی در ابعاد مختلف آن به عنوان یک نیاز اصلی مورد توجه قرار گرفته است.

چالش های کارآفرینی کشاورزی
این روزها به دلیل نیاز فراوان جوامع به مایحتاج اصلی خصوصاً تأمین تغذیه مناسب، صنعت کشاورزی در ابعاد مختلف آن به عنوان یک نیاز اصلی مورد توجه قرار گرفته است. اما با گسترش مراکز علمی و دانشکده ها کشاورزی کشور ما از توسعه مناسب برخوردار نشده است.
تربیت نیروی انسانی ماهر و تحصیل کرده از دیدگاه بسیاری از افراد یک راه حل مناسب برای توسعه یافتن بخش کشاورزی است. اما نیم نگاهی به تعداد فارغ التحصیلان رشته های مختلف کشاورزی به اثبات می رساند که نه تنها کمبودی از نظر تعداد فارغ التحصیلان نداریم بلکه مشکل بیکاری فارغ التحصیلان این رشته خود به معضل عمده دیگری تبدیل شده است.
اما مشکل اصلی بخش کشاورزی کمبود نیروی تحصیل کرده نیست بلکه تربیت شدگان آموزش عالی در زمینه کشاورزی، فاقد قابلیت ها و مهات های عملی و کاربردی لازم هستند. علاوه برآن مشکل فرهنگی اشتغال در بخش پرزحمت کشاورزی، که متأسفانه درآمد کافی نیز ندارند باعث کسر شأن یک فارغ التحصیل دانشگاهی در رشته کشاورزی می شود.
اما نمی توان انکار کرد که کارآفرینان بخش کشاورزی در سال های اخیر علاوه بر ایجاد رشد و توسعه در این بخش باعث اشتغال زایی زیادی شده اند.
در تمام دنیا به سه دلیل به کارآفرینی روی می آورند:

1- ایجاد رشد و توسعه تکنولوژی

2- تولید ثروت

3- ایجاد اشتغال پایدار

چالش های اجرای کارآفرینان بخش کشاورزی:

الف- مشکل راه اندازی شرکت:

اگر بخواهیم چالش کارآفرینان بخش کشاورزی را شناسایی و بررسی کنیم، مشکلات آن ها نیز همانند سایر کارآفرینان می باشد. اما یکی از مشخص ترین و در عین حال بدترین نوع مشکل فعالان بخش کشاورزی موضوع کاغذ بازی، قوانین دست و پا گیر و اعمال سلیقه های غیرضروری است.
اگر به لیست استعلامات مورد نیاز برای راه اندازی و گسترش فعالیت کشاورزی دقت کنیم به چالش های این بخش بیشتر پی خواهیم برد، مواردی چون:

- استعلام از محیط زیست شهرستان و استان؛

- استعلام از امور اراضی شهرستان و استان؛

- استعلام از شرکت برق شهرستان و استان؛

- استعلام از گاز شهرستان و استان؛

- استعلام از امور آب و اصلاح تعدیل حریم های شهرستان و استان؛

- استعلام از جهاد کشاورزی شهرستان و استان؛

- استعلام از محیط زیست شهرستان و استان؛

- استعلام از راه و ترابری شهرستان و استان؛

و … که بعضاً اهمیت چندانی ندارد نیاز به بازنگری دارد.
علاوه برطولانی بودن مراحل راه اندازی کسب و کار، برخورد نادرست در بعضی از ادارات و مسئولین باعث فرصت سوزی و سلب انگیزه کارآفرینان و فعالان بخش کشاورزی می گردد.

ب- مشکل تأمین مالی و سرمایه گذاری:

مشکلات مربوط به تأمین سرمایه، مقررات سخت گیرانه از سوی بانک های عامل برای دریافت تسهیلات، بهره های بالای بانکی، نوسانات شدید قیمت سرمایه گذاری، نبود تضمین ریسک پذیرفته شده از طرف سرمایه گذار و … عرصه را برای سرمایه گذاری و کارآفرینی بخش کشاورزی تنگ کرده و امکان فعالیت را سلب می کند.

دکتر فردین شورج

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای