زیر خیابانی در جنوب لندن، یک پناهگاه زیرزمینی به یک مزرعه پیشرو شهری تبدیل شده است که محصولات آن به سوپرمارکتها و رستورانها در پایتخت عرضه میشود.
مزرعه سبز: پناهگاه جنگ جهانی دوم در منطقه کلاپام Clapham (جنوبغربی لندن)، که میتوانست تا هشت هزار نفر را از بمبهای ارتش نازی محافظت کند، شامل دو تونل بزرگ است که اکنون به یک مرکز توسعهیافته زیرزمینی لندن تبدیل شده است.
این پناهگاه به مدت 70 سال رها شده بود تا زمانی که دو کارآفرین، به نامهای«استیون درینگ» و «ریچارد بالارد»، تصمیم گرفتند بروکلی، گشنیز، رازیانه و شماری از سبزیجات بهاصطلاح کوچک(Micro Herbs) را در آن کشت و پرورش دهند.
لازم به یادآوری است که سبزیجات کوچک به سبزیجاتی گفته میشود که پس از رشد و تولید اولین برگها، برداشت میشوند.
درینگ، یکی از این کارآفرینان به خبرگزاری فرانسه گفت:”ما باید از فضاهای جدید استفاده کنیم تا بتوانیم تقاضای روزافزون افراد به موادغذایی را برآورده کنیم.”
این سایت حدود 33 متر زیر سطح خیابان قرار دارد و سبزیجات با روش هیدروپونیک رشد و از مواد مغذی محلول در آب(به جای خاک) استفاده میکنند.
درینگ در این مورد میگوید: “این روش همچنین میتواند برای رشد طیف وسیعی از محصولات مانند: گوجهفرنگی و فلفل کوچک استفاده شود. ما اغلب گیاهان کوچک و انواع بذرها را در اینجا کشت میکنیم.”برای نمونه بروکلی میکرو(از نوع گیاهان کوچک) بین سه تا پنج روز طول میکشد در پناهگاه رشد کند. کارشناسان میگویند کشاورزی عمودی و شهری میتواند نهتنها راهکاری برای پاسخگویی به تقاضای جمعیت رو به رشد باشد، بلکه میتواند با چالش رشد شهرنشینی در سرتاسر جهان و همچنین تغییرات اقلیمی مقابله کند.
به گزارش ایانا مرکز تحقیقات کشاورزی شهری دانشگاه ناتینگهام در وبسایت خود اعلام کرد، مزارع شهری به اشتغالزایی، کاهش هزینههای حمل و نقل و آلودگی و ایجاد فرصتی برای توسعه فناوری کمک میکند. همچنین، پروژه “ کاشت زیرزمینی”، اطلاعات در مورد رطوبت، دما و رشد گیاه را به دانشگاه کمبریج ارسال میکند تا بتواند بهرهوریاش را بهبود بخشد.
درینگ یادآور شد: “آنچه که آنها انجام میدهند، یک محیط مناسب و مطلوب را با مدلسازی نیازها برای هر محصول به ما نشان میدهند.”
ترجمه: فرحناز سپهری
ماهنامه دام و کشت و صنعت- شماره ۲۵۸- آذر ۱۴۰۰
انتهای پیام/