آخرین خبرها:
شناسه خبر: 15031

جاذبه‌های گردشگری کردستان محبوب، اما مغفول

کردستان یکی از قطب‌های مهم گردشگری کشور است که دارای طبیعت بکر، چشم‌اندازهای زیبا، فرهنگ غنی و مردمان خونگرم و آثار تاریخی متنوعی است

جاذبه‌های گردشگری کردستان محبوب، اما مغفول
کردستان یکی از قطب‌های مهم گردشگری کشور است که دارای طبیعت بکر، چشم‌اندازهای زیبا، فرهنگ غنی و مردمان خونگرم و آثار تاریخی متنوعی است که سالانه گردشگران بسیاری را به سوی خود فرامی‌خواند.
به گزارش مزرعه سبز به نقل از ایسنا، با وجود جذابیت‌های گردشگری فراوان که در کردستان وجود دارد، اما تنها تعداد محدودی از جاذبه های گردشگری این استان معروف و مورد توجه گردشگران واقع شده است و اغلب جاذبه های گردشگری این استان مورد غفلت واقع شده است.
یک کارشناس و متخصص حوزه گردشگری گفت: استان کردستان از دو منظر طبیعی و فرهنگی برای گردشگران جذاب است.

راه های نوین جذب گردشگر

سوران احمدی‌زاد در خصوص راه های نوین جذب گردشگر اظهار کرد: اولین کار برای جذب گردشگر؛ ایجاد زیرساخت و مارکتینگ و بازاریابی گردشگری است که متاسفانه هیچ اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است.
وی عنوان کرد: خوشبختانه بسیاری از زیرساخت‌های گردشگری در کردستان خدادادی است و از این رو می‌توان بازاریابی و برندسازی گردشگری کردستان را مورد اولویت قرار داد.
احمدی‌زاد ادامه داد: حوزه گردشگری کردستان به دو قسمت نیمه غربی و نیمه‌شرقی تقسیم می‌شود که در نیمه غربی منظر طبیعی و در نیمه شرقی حوزه فرهنگ و میراث گردشگری برجسته تر است.
وی بیان کرد: شهر سنندج یکی از شهرهای ایران و دارای روستاهای متعددی است که در حوزه طبیعت گردی بسیار جذاب هستند؛ اما مغفول واقع شده اند.
سوران احمدی‌زاد تصریح کرد: یکی از روستاهای زیبای شهر سنندج، روستای نران است که به دلیل طبیعت و باغ‌های بکر و نزدیکی به مرکز استان و وجود عمارت سنجر خان یکی از سردارها و مبارزان تاریخ کرد در این منطقه از جذابیت خاصی برخوردار است.
وی به دره سو در شهر سنندج اشاره کرد و افزود: چهم سوو یا دره سو به دلیل معماری پلکانی، گویش مردم آن، طبیعت و باغ‌های بکر و نزدیکی به مرکز شهر از جذابیت‌های گردشگری بسیاری برخوردار است که باید مورد توجه قرار گیرد.
احمدی‌زاد اضافه کرد: یکی از مزیت‌های این دو منطقه گردشگری؛ نزدیکی آنان به مرکز استان است و هتلداران و مهمان‌داران می‌توانند تورهای نیم روزه را برای گردشگران در نظر بگیرند.
وی گفت: یکی دیگر از روستاهای استان کردستان که مورد غفلت واقع شده است؛ چشمه آب گرم روستای گواز است که از توابع شهرستان کامیاران و منطقهای با جذابیت‌های گردشگری بسیار است.
احمدی‌زاد بیان کرد: توجه به کتیبه روستای تنگی‌ور، منطقه گاران در مریوان در بحث گردشگری طبیعی و بازارچه مرزی باشماق در بحث گردشگری خرید shopping tourism بسیار حائز اهمیت است.
وی خاطرنشان کرد: همچنین می‌توان به دلیل بمباران شهر مریوان و روستاهای آن از منطقه مریوان به عنوان گردشگری جنگ و راهیان نور استفاده کرد.
احمدی‌زاد اضافه کرد: در مریوان و هورامان منطقه ای بهنام دربند کُلم وجود دارد که در بحث گردشگری پیاده روی و کوهنوردی بسیار جذاب است.

منطقه شاهو

وی یادآور شد: یکی از مناطقی که در بحث گردشگری طبیعت و ماجراجویی مورد غفلت واقع شده، منطقه شاهو است منطقه ای که مابین سروآباد و کامیاران قرار گرفته؛ همچنین وجود منطقه کولیج، دگاگاه و دلمرز که من آن را آلپ کردستان نامیده ام و به دلیل طبیعت بکر دارای جذابیت‌های بسیاری است.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: غارکرفت و به عنوان اولین آپارتمان جهان جزو معدود غارهایی است که بخشی از آن انسان ساخت و بخشی هم به صورت طبیعی ساخته شده است؛ اما علی‌رغم برگزاری کنفرانس ملی آنچنان که شاید و باید به این منطقه توجه نشده است.
سوران احمدی‌زاد اظهار کرد: همچنین در حوزه فرهنگی و گردشگری میراث می‌توان به حمام قصلان قروه اشاره کرد که جدا از بحث تاریخی آن که به زمان اردلان‌ها بازمی‌گردد؛ یکی از بزرگترین حمام‌های غرب کشور است.
وی بیان کرد: همچنین می‌توان به قروه به عنوان گردشگری معدن توجه کرد زیرا یکی از بهترین سنگ‌های جهان در معادن قصلان قروه استخراج می‌شود.
احمدی‌زاد سنندج را شهر هزار عمارت نامید و گفت: می‌توان برای شهر سنندج کمپین تبلیغاتی تحت عنوان شهر عمارت‌ها یا شهر هزار عمارت راه‌اندازی کرد و به دلیل اینکه شهر سنندج مرکز حکومت اردلان‌ها بوده، بسیار حائز اهمیت است.
وی تصریح کرد: توجه به عمارت وکیل و عمارت خسروآباد به عنوان بزرگترین عمارت غرب کشور بسیار حائز اهمیت است.
احمدی‌زاد اضافه کرد: عمارت مشیر دیوان می‌تواند به عنوان خانه صنایع دستی یا خانه های خلاق حوزه گردشگری و موزه های موضوعی تبدیل شود.
وی عنوان کرد: همچنین در بحث گردشگری فرهنگی می‌توان به عمارت احمدزاده و خانه آیت‌الله مردوخ اشاره کرد.
احمدی‌زاد بیان کرد: قلعه امام، قلعه هلوخان، قلعه حسن‌آباد و قلعه قمچقای بیجار نیز در بحث گردشگری دارای اهمیت ویژهای است که باید به آن توجه شود.

سنندج شهر خلاق موسیقی جهان

وی ادامه داد: متاسفانه در استان کردستان در خصوص منطقه هورامان و شهر خلاق موسیقی سنندج هیچ اقدامی در راستای جذب گردشگر انجام نشده است.
احمدی‌زاد در خصوص شهر خلاق موسیقی جهان گفت: با ثبت سنندج به عنوان شهر خلاق موسیقی جهان انتظار می‌رفت که بزرگترین کنسرت‌های موسیقی جهانی در این شهر برگزار شود؛ اما به بهانه کرونا هیچگونه اقدامی حتی در فضای مجازی نیز صورت نگرفته است.
وی یادآور شد: اگر استان‌هایی همچون زنجان، کرمانشاه و کردستان دست به دست هم می‌دادند، می‌توانستند گردشگران بسیاری را به خود جذب کنند؛ زیرا این استان‌ها دارای جاذبه های گردشگری هستند که به ثبت جهانی رسیده اند.
دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای