آخرین خبرها:
شناسه خبر: 855

تعاون روستایی ، بسترساز حرکت زنجیره ‌های تولید

دکتر حسین شیرزاد مسئولیت معاونت بازرگانی وزارتخانه را بپذیرد اما در ماه‌های پایانی سال و با توجه به تغییراتی که در مدیریت سازمان مرکزی تعاون روستایی

تعاون روستایی ، بسترساز حرکت زنجیره ‌های تولید
در سال گذشته مقرر شده بود دکتر حسین شیرزاد مسئولیت معاونت بازرگانی وزارتخانه را بپذیرد اما در ماه‌های پایانی سال و با توجه به تغییراتی که در مدیریت سازمان مرکزی تعاون روستایی پدید آمده بود از شیرزاد خواسته شد خدمات مدیریتی خود را در این سازمان ارائه نماید. به همین منظور در نیمه اردیبهشت ماه سال جاری در حکمی از سوی محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی، «دکتر حسین شیرزاد» به سمت رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران منصوب شد. در بخشی از این حکم آمده است: به استناد صورت‌جلسه مورخ 1/2/97 مجمع عمومی عادی به‌طور فوق‌العاده سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران و در اجرای ماده (29) اساسنامه به موجب این حکم به سمت رئیس هیأت مدیره و مدیر عامل سازمان منصوب می‌شوید. امید است با اتکاء به خداوند متعال و هماهنگی با سایر اعضاء محترم هیأت مدیره در انجام وظایف و مسئولیت‌های محوله موفق و موید باشید.
مراسم معارفه مدیر عامل جدید سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران با حضور محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی و مشاورین‌، معاونین وزیر، اعضا هیأت مدیره سازمان، معاونین، مدیران و شبکه تعاونی‌های تحت پوشش صبح روز شنبه 15 اردیبهشت ماه در طبقه 16 وزارتخانه برگزار شد.
وزیر جهاد کشاورزی در این مراسم اظهار کرد: توانمندسازی تعاونی‌ها و تشکل‌های تولیدی بخش کشاورزی و همچنین ایجاد، تقویت و مدیریت زنجیره‌های تولید محصولات کشاورزی در کشور توسط تعاونی‌ها ضروری است. وی افزود: در کشورهای پیشرو، اتحادیه‌های تعاونی، مسئولیت زنجیره تولید از مرحله تأمین نهاده‌ها تا بازار رسانی محصولات کشاورزی را برعهده دارند. تعاونی‌ها و تشکل‌های تولیدی بخش کشاورزی در ایران نیز باید ضمن توانمندسازی، در این زمینه اهتمام داشته باشند. حجتی گفت: تشکل‌های تولیدی و بخش خصوصی، موتور محرکه و سازمان تعاون روستایی، بسترساز حرکت آنان هستند. باید از ظرفیت صندوق‌های توسعه کشاورزی برای تأمین نهاده‌ها و خدمات در هنگام و پس از تولید نظیر کشتارگاه، برندسازی و بازار رسانی بهره‌گیری کرد.
وزیر جهادکشاورزی در رابطه با یکسان‌سازی نرخ ارز با قیمت 4200 تومان بیان داشت: دولت به‌منظور پایداری تولیدات کشاورزی به‌ویژه صنعت طیور و دام صنعتی و همچنین کاهش تأثیرپذیری مصرف‌کنندگان از این تغییرات، 3 هزار میلیارد تومان یارانه ارزی به کالاهای اساسی و دارو اختصاص داد که نزدیک به 2 هزار میلیارد تومان آن برای تأمین کالاهای اساسی بخش کشاورزی درنظر گرفته شده است. وی ادامه داد: به‌منظور تسریع در امور با هماهنگی بانک مرکزی طوری برنامه‌ریزی شده است که تأمین‌کنندگان نهاده‌های کشاورزی به جای پرداخت ارز 4200 تومانی و دریافت 400 تومان مابه‌التفاوت آن، می‌توانند با پرداخت ارز 3800 تومانی نسبت به ترخیص کالاها اقدام کنند و پرداخت 400 تومان به بانک عامل را بانک مرکزی برعهده گرفته است.

افزایش نقش آفرینی و اثرگذاری تعاونی ها

در ادامه دکتر حسین شیرزاد مدیر عامل سازمان مرکزی تعاونی و روستایی ایران نیز اظهار داشت: تعاونی‌های روستایی، میراث 70 ساله کشور هستند و جایگاه این نهاد باید حفظ شود. وی افزود: باید با استفاده از روش‌ها و ابزارهای نوین، نسبت به نظام‌بخشی و افزایش نقش آفرینی و اثرگذاری تعاونی‌ها در توسعه بخش کشاورزی اهتمام داشته باشیم.

شیرزاد پیش از این در سمت دستیار ویژه وزیر فعال بود .

برخی از سوابق اجرایی وی عبارت است از؛ «معاون سرمایه‌گذاری» و «عضو هیأت مدیره بنیاد برکت» در نیمه دهه هشتاد؛ «نماینده تام الاختیار وزارت جهاد کشاورزی در شورای عالی بیمه»؛ «معاون دفتر اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی»؛ «نماینده تام الاختیار وزارت جهاد در کمیته‌های تغییر اقلیم بانک جهانی و سازمان کنفرانس اسلامی»؛ «مجری طرح‌های سرمایه‌گذاری خارجی بخش کشاورزی»؛ «دبیر کمیته بهره‌وری وزارت جهاد کشاورزی»؛ «دستیار ویژه وزیر»؛ «مشاور معاون وزیر» و «رئیس ستاد خودکفایی محصولات استراتژیک» در نیمه دهه هشتاد.

اتحادیه ها باید سرمایه پذیر شوند

رئیس هیأت مدیره و مدیر عامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در دیدار با مدیران عامل اتحادیه‌های مرکزی تعاونی‌های روستایی و کشاورزی ایران، نکاتی را که باید در دستور کار تشکل‌های زیرمجموعه این سازمان در دوره جدید کاری قرار گیرد، تشریح کرد.
دکتر حسین شیرزاد، رئیس جدید هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران شنبه 22 اردیبهشت ماه در دیدار با مدیران عامل اتحادیه‌های تعاونی‌های روستایی و کشاورزی ایران به تبیین پارامترهای راهبردی، ماموریت‌ها و چشم‌انداز و همچنین نکات و توصیه‌هایی که می‌تواند منجر به توسعه اقتصادی شرکت‌های تعاونی زیر مجموعه شود، پرداخت. وی سرمایه‌پذیر کردن اتحادیه‌ها را امری ضروری در این زمینه برشمرد و گفت: در واقع اتحادیه‌ها باید با اتخاذ تدابیر لازم در امور مدیریت مالی تشکل‌ها، ارتباط خود را با سیستم بانکی کشور افزایش دهند.

ایجاد شرکت های واردات و صادرات

دکتر شیرزاد پیگیری ایجاد شرکت‌های مدیریت واردات و صادرات بازرگانی مانند«بتکا» که به امر توسعه و تسهیل صادرات محصولات کشاورزی تولیدی کمک کنند را، از جمله اولویت‌های دیگری برشمرد که باید در دستور کار برنامه‌ریزی اتحادیه‌ها قرار بگیرد.

بهره گیری از دارایی های غیرمولد وزارتخانه

رئیس هیأت مدیره سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، در ادامه استفاده از باز تولید سرمایه اجتماعی در کنار دارایی‌های غیرمولد وزارتخانه ‌را به‌عنوان یکی دیگر از راهکارها مورد توجه قرار داد و گفت: اگر اتحادیه‌ها به استفاده این قبیل دارایی‌ها اقدام کنند، با توجه به روند رو به رشد استهلاک دارایی‌های غیرمولد، وضعیت اقتصادی اتحادیه‌ها در صورت‌های مالی و جریان نقدینگی ارتقا می‌یابد. وی در مورد راهکارهای استفاده از دارایی‌های غیر مولد، به شیوه‌هایی مانند استفاده از لیزینگ‌های مدت‌دار اشاره کرد و باز مهندسی ترازنامه با استفاده از تجدید ارزیابی دارایی‌ها را مورد بحث قرار داد.
دکتر شیرزاد در بخش دیگری از سخنان خود به سایر همکاری‌های عملیاتی در افزایش سرمایه‌پذیری اتحادیه‌ها و به‌کارگیری حسابرسان و حسابرسان خبره و افراد حرفه‌ای متخصص و جلب مشارکت سهامدار بخش خصوصی اشاره کرد.

حاکمیت شرکتی

رئیس مدیره سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، با اشاره به معضل هیأت مدیره چرخشی در برخی از اتحادیه‌ها گفت: هیأت مدیره چرخشی با نفی اصل حاکمیت شرکتی و کاستن از اعتماد بانک‌ها و حتی وزارتخانه و معاونت‌های تخصصی آن، توان خود اتحادیه‌ها را در رایزنی‌های صنفی و مجاری سازمانی مربوطه کاهش می‌دهد. کما اینکه تعدد در عضویت هیأت مدیره شرکت‌های مختلف تبعات حقوقی و اقتصادی و اجتماعی نیز دارد.
وی در ادامه تأکید خود بر این مساله به مثالی از تجربه تعاونی‌های کشاورزی در ژاپن اشاره کرد و گفت: ژاپنی‌ها در این زمینه نظم آهنینی داشتند و در آن‌جا ارتباط با اتحادیه‌های استانی و محلی بدون کسب اجازه و هماهنگی روسای اتحادیه‌های مرکزی محال است.
رئیس هیأت مدیره سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در این دیدار صمیمی ضمن بیان مساله رویدادهای اخیر در منطقه خواستار توجه مدیران عامل اتحادیه‌های مرکزی به حوزه بین‌الملل و استفاده از تمام ظرفیت‌ها در این زمینه شد و گفت: به‌طور مثال از آنجا که برخی محصولات کشاورزی کشورمان از تعدادی کشورها وارد می‌شود که با آن‌ها مراودات تجاری نزدیک و همچنین تعهدات تجاری فیمابین داریم، انتظار می‌رود اتحادیه‌ها در انعقاد تفاهم‌نامه‌های موثر در تبادل دوجانبه محصولات، مسئولانه و هوشمندانه عمل کنند.

مجمع عالی تشکل های کشاورزی

دکتر شیرزاد در واکنش به نظرات و دیدگاه‌های مطرح شده از سوی مدیران تشکل‌های حاضر از تشکیل مجمع عالی تشکل‌های کشاورزی در سازمان تعاون روستایی خبر داد و افزود: این مجمع عالی می‌تواند به مانند کنفدراسیون بخش خصوصی کشاورزی عمل کند و در مقاطع زمانی تعریف شده مشاوره و دیدگاه‌های لازم را نیز با وزیر کشاورزی در میان گذارد.

ساماندهی استفاده از تسهیلات ارزی

وی در این دیدار به برخی اولویت‌های دیگر مانند ساماندهی استفاده از تسهیلات فایناس، یوزانس، و ریفاینانس و مشوق‌ها از مجرای اتحادیه‌های مرکزی همچنین استفاده تعاونی‌های کشاورزی دانش بنیان در زیر مجموعه اتحادیه‌ها ازفرصت‌هایی که توسط بانک مرکزی برای وزارت کشاورزی فراهم شده است، اشاره کرد.
دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای