آخرین خبرها:
شناسه خبر: 6691

شرکت “بایر “باز هم شکست خورد

شرکت بایر در آخرین فرجام‌خواهی در مورد موضوع سرطان‌زایی علف‌کش راندآپ که سومین مورد از دادخواهی‌های شاکیان این شرکت بود باز هم شکست خورد.

شرکت “بایر “باز هم شکست خورد

در حاشیه شکایت هزاران کشاورز از شرکت بایر
در مورد سم گلایفوسیت(راندآپ) و دریافت میلیاردها دلار خسارت

پرداخت 86 میلیون دلار به یک زوج کشاورز
شرکت بایر در آخرین فرجام‌خواهی در مورد موضوع سرطان‌زایی علف‌کش راندآپ که سومین مورد از دادخواهی‌های شاکیان این شرکت بود باز هم شکست خورد. یک دادگاه ایالتی کالیفرنیا در ۹ اگوست۲۰۲۱(۱۸ مرداد ۱۴۰۰)، درخواست استیناف این شرکت را در مورد تغییر یا رد دعوای یک زوج که به مدت ۳۰ سال از سم راندآپ برای مبارزه با علف‌های هرز باغچه خود استفاده کرده و به سرطان مبتلا شده بودند، رد کرد. زوج مذکور تقاضای ۲ میلیارد دلار خسارت کرده بودند که دادگاه مذکور پس از بررسی و جلسات متعدد این مبلغ را 7/ 86 میلیون‌دلار کاهش و شرکت بایر را ملزم به پرداخت آن کرد.
سخنگوی شرکت بایر اعلام کرد که این شرکت علاوه‌بر مبلغ 5/ 11 میلیارد دلار تخصیص داده شده به دعاوی مربوط با سم راندآپ، یک مبلغ 5/ 4 میلیارد دلاری دیگر برای شاکیان در نظر گرفته و آن به ۱۶ میلیارد دلار افزایش داده است. کارخانه بایر اعلام کرده که از این پس سموم دارای گلایفوسیت را به مصرف‌کنندگان خانگی نخواهد فروخت.
چنین عقب‌نشینی و اقدامی از آن‌جا ناشی می‌شود که در حال‌حاضر حدود ۳۰ هزار شکایت از سوی مصرف‌کنندگان سم راندآپ که اعتقاد دارند محصولات این شرکت موجب بروز سرطان در آن‌ها گردیده، در دادگاه‌ها مطرح شده است.
تصمیم شرکت بایر در پایان دادن به فروش سم راند‌آپ به ساکنان مناطق مسکونی، یک پیروزی تاریخی برای سازمان بهداشت عمومی، محیط‌زیست و فعالان و طرفداران محیط‌زیست قلمداد می‌شود.
مرکز ایمنی غذا(CFS) در آمریکا اعلام کرد در حالی که نمونه‌هایی از این سم در سطح وسیع در بخش کشاورزی کلان استفاده می‌شود، اما چارچوب رعایت خطرات ناشی از سم گلایفوسیت از نظر آن‌ها همچنان پابرجا است و زمان آن فرا رسیده تا EPA(سازمان حفظ محیط‌زیست) به‌طور جدی از مصرف این سم جلوگیری به عمل آورد.
در چند سال اخیر سم گلایفوسیت مبدل به موضوعی بحث برانگیز در رابطه با سرطان«غیرهاجکین» لنفاوی شده است، ضمن آن که سازمان بهداشت جهانی(.W.H.O) اظهار کرده که این ماده احتمالاً می‌تواند موجب سرطان‌زایی در انسان گردد و این در حالی است که در زمان ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، سازمان EPA اعلام کرده بود که: «این مواد شیمیایی هیچ خطری برای سلامت انسان ندارد!!»

95 هزار شکایت در مورد سرطان زا بودن راندآپ

چنین تصمیمی از سوی شرکت بایر به‌علت مجبور کردن آن به پرداخت جرایم سنگین و شکایاتی است که علیه وی و پس از خریدن آن شرکت از مونسانتو در سال 2018، با آنها روبرو شده است. هیات قضات بررسی‌کننده پرونده سم گلایفوسیت در سال 2020 با حدود 95 هزار شکایت و با بیش از 10 میلیارد دلار طلب خسارت مواجه شدند.
علی‌رغم طرح این حجم از شکایات، دادگاه به شرکت اجازه استمرار فروش سم مذکور را داده بود و بر همان اساس شرکت باید همچنان سم راندآپ را به فروش می‌رساند. هم‌اکنون بیش از 90درصد از شکایات از سوی ساکنان واحدهای مسکونی دارای باغچه‌های کوچک است که از سم رانداپ برای مبارزه با علف‌های هرز استفاده کرده‌اند. به همین دلیل شرکت بایر تصمیم به جلوگیری از فروش سم راندپ به ساکنان چنین مناطقی گرفته است.
شرکت بایر در نظر دارد که تا سال 2023 سموم جدیدی برای مبارزه با علف‌های هرز واحدهای مسکونی تولید و عرضه نماید تا بیش از این گرفتار مسائل پرونده‌های قضایی و جرایم آنها نشود.

ماهنامه دام و کشت و صنعت- شماره ۲۵۵

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای