قیمتگذاری نامناسب عامل آشفتگی بازار شکر
عضو هیئت مدیره و سخنگوی اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران گفت: قیمتگذاری شکر توسط مسئولان صحیح نبوده.
به گزارش اخبار سبز کشاورزی به نقل از سپهر کشاورزی؛ حسین فرهادی اظهار داشت: قیمت این محصول درب کارخانه 25هزار و 500تومان اعلام شده که با یک درصد مالیات بر ارزش افزوده حدود 25هزار و 755تومان درمیآید و قیمت مصوب نیز 28هزار تومان است که حدود 9درصد حاشیه سود برای این محصول در نظر گرفته شده است، اما نکته مهم لحاظنشدن هزینههای بارگیری و حمل و نقل (دو درصد از انبارهای تهران و سه درصد از انبار شهرستانها) برای آن است که حدود 510 تومان برای هر کیلو در تهران تمام میشود.
وی افزود: سه درصد سود بنکداری (765 تومان در هر کیلو) و 13درصد سود خردهفروشی نیز باید لحاظ شود و بدین ترتیب قیمت نهایی تقریباً 30هزار و 345 تومان درمیآید، ولی اکنون قیمت مصوب 28هزار تومان و قیمت بازار آزاد 33هزار تومان است و این اختلاف قیمت سبب شده مشکلات بسیاری برای بنکداران مواد غذایی و خردهفروشان از سوی تعزیرات ایجاد شود که ناشی از کارشناسینبودن قیمت شکر است.
فرهادی با اشاره به اینکه طی نامهای آنالیز قیمت نهایی شکر را به معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی اعلام کردهایم، گفت: مسئولان قول اصلاح قیمت را در دوره بعد دادند و با این وعده به آینده قیمت شکر در بازار هم با تمام کارهای نظارتی مسئولان فعلاً کیلویی 33هزار تومان است .
اتحادیه هیچ نقشی در تعیین قیمتها ندارد
وی با تأکید بر این که مسئولان باید در اعلام قیمت اقلام اساسی مواد غذایی نظر اتحادیه بنکداران را جویا شوند گفت: عموم مردم و اصحاب رسانه بر این باورند که قیمتگذاری کالاهای اساسی توسط اتحادیه بنکداران مواد غذایی انجام میشود، ولی متأسفانه در حال حاضر اتحادیه هیچگونه نقشی در تعیین قیمتها ندارد و همین امر سبب آشفتگی بازار شکر و دیگر کالاها شده است.
عضو هیئت مدیره و سخنگوی اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران اظهار داشت: فروشگاههای زنجیرهای فقط ۱۵درصد از سهم بازار خردهفروشان را در اختیار دارند و ۸۵درصد مابقی از طریق بنکداران پوشش داده میشود و آنها توان پوشش تمام مناطق کشور را برای توزیع شکر ندارند و گذاشتن بار فروش این محصول روی دوش این فروشگاهها سبب شده توزیع شکر با قیمت 28هزار تومان فقط در مناطق خاصی باشد و عموم مردم این کالا را با قیمت 33هزار تومان تهیه کنند.