لغو روادید میان تاجیکستان و ایران/ از ظرفیتهای کشاورزی تاجیکستان چه میدانیم؟
دوشنبه از آغاز اجرای تفاهمنامه لغو روادید میان تاجیکستان و جمهوری اسلامی ایران از تاریخ ۱۰ اوت (شنبه ۲۰ مرداد) خبر داد.
به گزارش اخبار سبز کشاورزی از خبرگزاری دولتی خاور، شاهین صمدی، دبیر مطبوعاتی وزارت امور خارجه تاجیکستان اظهار داشت: براساس تفاهمنامه منعقد شده میان دولت جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تاجیکستان، سیاست لغو روادید بین دوکشور از شنبه آتی اجرایی خواهد شد.
وی افزود: شهروندان ایرانی و تاجیکی میتواند در بازه زمانی ۹۰ روزه از لحظه ورود به کشور مقصد، بدون دریافت روادید ۳۰ روز اقامت داشته باشند.
صمدی ادامه داد: در مرحله اول سیاست بدون روادید ایران و تاجیکستان فقط برای افرادی که از مسیرهای هوایی «دوشنبه-تهران» و «تهران-دوشنبه» استفاده میکنند، اجرا میشود.
پیشتر علیرضا حقیقیان سفیر ایران در دوشنبه تفاهمنامه لغو روادید را برای افزایش توسعه روابط اقتصادی، تجاری و گردشگری بین شهروندان دو کشور حائز اهمیت خوانده و بر آمادگی مجلس تاجیکستان برای بسترسازی حقوقی به منظور گسترش بیشتر همکاریها تاکید کرده بود.
تاجیکستان کشوری سرسبز با بارندگی فراوان
تاجیکستان کشوری سرسبز با بارندگی فراوان در جنوب شرقی آسیای مرکزی است. کشاورزی بخش اصلی اقتصاد این کشور را تشکیل میدهد.
محصول اصلی در این کشور پنبه است که بیشتر 50 درصد آن در جنوب غربی کشور تولید میشود. شرایط نامناسب آبوهوایی، درجه حرارت پایین و بارانهای سنگین تولید را تحت تاثیر قرار دادهاند. پنبه هر چند مرغوبیت پایینی در مقیاس جهانی دارد، اما به عنوان اساس اقتصادی باقی مانده است.
تولید بیش از 70 نمونه انگور در کشور تاجیکستان
بیشک میتوان گفت تاجیکستان یکی از تولیدکنندگان بنام میوههای سردرختی همچون سیب و گلابی در حوزه آسیای میانه است؛ اما همگان تاجیکستان را با انگور آن میشناسند. بیش از 70 نمونه انگور در کشور تاجیکستان تولید میشود که از کیفیت بسیار زیادی برخوردار است.
خرمالوی تاجیکستان نیز از میوههایی است که نمونه آن را در کشورهای دیگر کمتر میتوان یافت. اگر در بازارهای میوه و ترهبار تاجیکستان قدم بزنید، میتوانید انواع و اقسام میوههای ناب و دستچین شده را مشاهده و با قیمتی مناسب خرید نمایید. شرایط اقلیمی امکان کشت تنوع وسیعی از محصولات نظیر حبوبات، غلات، سبزیجات، باغات (زردآلو، انگور، سیب، گلابی، انار، انجیر، گردو، پسته، هلو، گیلاس، آلو و مرکبات)، هندوانه، خربزه، کدو تنبل، محصولات غیرغذایی (پنبه شامل الیاف خوب، تنباکو، گل شمعدانی)، گیاهان دارویی را فراهم میسازد.