خبر فوری
شناسه خبر: 50663

تغییر ساختار تات کجا گم شده است؟!

حدود دوماه تا پایان ضرب الاجل تغییر ساختار سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) باقی مانده و تاکنون طرحی درباره این تغییر ساختار ارائه نشده است

تغییر ساختار تات کجا گم شده است؟!

حدود دو ماه تا پایان ضرب الاجل تغییر ساختار سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) باقی مانده و تاکنون طرحی درباره این تغییر ساختار ارائه نشده است.

به گزارش اخبار سبز کشاورزی؛ از دیدگاه کارشناسی، سازمان تات دچار بوروکراسی اداری و روزمرگی شده است و باید با اصلاح ساختار، به سمت افزایش بهره‌وری حرکت کند. این دیدگاه تصریح می‌کند که در ساختار فعلی وزارت جهاد کشاورزی، سازمان تات در میان ۲۱ موسسه تحقیقاتی مهم کشور جایگاهی ندارد و چندان مورد توجه نیست؛ بنابراین ساختار تات باید به گونه‌ای تغییر کند که حوزه تحقیقات از آموزش جدا شود.

 

نیاید آموزش در تحت الشعاع تحقیقات قرار گیرد 

توجه به این نکته نیز مهم است که مصرف کننده اصلی محصولات و فعالیت‌های سازمان مذکور بدنه کشاورزی کشور است و به همین دلیل تاکید می‌شود که نیاید آموزش در تحت الشعاع تحقیقات قرار گیرد و در ماجراهای تحقیقاتی گم شود یا مغفول بماند؛ چراکه هدف از فعالیت این سازمان کاربردی آن است که به اصطلاح نبض آموزش برای کشاورز آینده بزند و آینده کشاورزی و کشاورزان ایرانی را به لحاظ علمی و حرفه ای، تامین و تغذیه کند.

در این باره و براساس قانون برنامه هفتم پیشرفت، دولت موظف است ساختار سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی را باز طراحی و کوچک سازی کند.

این موضوع البته در مجلس شورای اسلامی هم مورد توجه نمایندگان و بالاخص کمیسیون کشاورزی قرار گرفته و در مجلس نیز پیگیری هایی در این باره آنجام گرفته است.

 

سازمان تات بازطراحی و کوچک‌سازی شود

این پیگیری‌ها ناظر به آن است که سازمان تات بازطراحی و کوچک‌سازی شود تا با استفاده از راهبردهایی که این سازمان ارائه و توصیه می‌کند، بخش کشاورزی تواناتر شود و بهره‌وری در این بخش افزایش یابد.

در این باره و بر اساس مصوبه برنامه هفتم پیشرفت، این اصلاحات تا خرداد ۱۴۰۴ باید به پایان برسد. نمایندگان ناظر بر تدوین و اجرای این اصلاحات تصریح می‌کنند که محصول سازمان تات نباید تنها ارائه مقاله‌های علمی باشد بلکه این سازمان در نهایت باید افزایش بهره‌وری و کاهش موازی‌کاری‌ها در این بخش مولد را رقم بزند

گفتنی است براساس برنامه هفتم پیشرفت و با هدف افزایش کارایی و بهره‌وری، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) باید بازطراحی و کوچک‌سازی ساختار خود ‌شود.

در این باره وزیر فعلی جهاد کشاورزی از روزی که بر صندلی این وزارت خانه تکیه زد، موضوع تغییر ساختار این سازمان را مطرح ساخت.

نوری قزلجه از عریض و طویل بودن ساختار سازمان انتقاد کرد و بر ضرورت اصلاح آن تاکید کرد. وی در آذر ماه پارسال از آغاز روند کوچک‌سازی و چابک‌سازی این سازمان خبر دادا و در آخرین اظهارات در اسفند ماه گذشته، قول قطعی برای کوچک‌سازی سازمان تات را در مهلت قانونی را اعلام کرد.

بر اساس گفته های آقای وزیر، خرداد ماه امسال آخرین مهلت تعیین شده برای انجام این تغییرات و آخرین مهلت تسویه بازطراحی سازمان تات در شورای عالی اداری خواهد بود.

 

خطر بزرگ تحقیق برای تحقیق

اکنون سازمان تات را خطر بزرگ تحقیق برای تحقیق تهدید می کند؛ در برخی نهادها و مجموعه های تحقیقاتی کشور، محققان فعالیت مربوط به خود را انجام می دهند و برای شان مهم نیست که آیا این تحقیقات سرانجام فایده اقتصادی، اجتماعی و ... برای کشور دارد یا خیر.

از این روست که بسیاری از مقاله هایی که حتی شناسه بین المللی هم دریافت می کند و از سوی مراجع معتبر بین المللی تائید می شود، در ساختار کشور اثرات کاربردی پیدا نمی کند.

روشن است که همین اان هم برای تغییر سختار و بهبود نام آموزش کشاورزی در کشورمان دیر شده و فرصت های زیادی از دست رفته است به همین دلیل در این بخش حتما باید به موضوع آموزش و ترویج و نظام بهره برداری کارآمد پرداخته شود، تربیت نیرو در اولویت قرار گیرد و تکنسین های ماهر در حوزه کشاورزی تربیت شوند تا سطح بهروری و کیفیت محصول در زیر بخش های متنوع کشاورزی کشورمان ارتقاء یابد.

با این همه خبرهای خوبی از اجرای این هدف مهم در وزارت جهاد کشاورزی به گوش نمی رسد، به ویژه نگرانی عمده آن است که این اقدام راهبردی که آینده و ارتقای کشاورزی کشورمان در گروی آن است در روزمرگی‌های وزارتخانه و مشکلاتی که هم اکنون در تامین روغن، سیب زمینی و ... وجود دارد، گم شده باشد.

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای