خبر فوری
شناسه خبر: 10750

یکی برای مردم، دیگری علیه مردم

دو وزارتخانه مرتبط با کشاورزی با اتخاذ سیاست‌های دوگانه‌ و تصمیمات خود طی تمام این سال‌ها در سرنوشت کشاورزان و بازار کشاورزی بیشترین تاثیر را گذاشته‌اند

یکی برای مردم، دیگری علیه مردم
دو وزارتخانه مرتبط با کشاورزی ( یکی وزارت جهاد کشاورزی و دیگری وزارت صمت) با اتخاذ سیاست‌های دوگانه‌و تصمیمات خود طی تمام این سال‌ها در سرنوشت کشاورزان و بازار کشاورزی بیشترین تاثیر را گذاشته‌اند.
به گزارش مزرعه سبز ، سیاست هایی که اجرای آن بر زندگی، اقتصاد و اشتغال مردم نیز بی تاثیر نبوده و باعث شده، سبد غذایی مردم کوچکتر و امنیت غذایی کشور نیز به مخاطره انداخته شود.

عدم شناخت دقیق تجارت

سیستم و مسیر تجارت در کشور ما یک فرایند پیچیده و طولانی مدت است. از زمانی که از کالا به کالا و بازار به بازار شرایط متفاوتی را تجربه می‌کند، و قانونگذار و سازمان های ذی ربط قوانینی را تصویب می نمایند که تمام صادرکنندگان را با یک چشم ببیند و برای تمام آنها یک قاعده وضع می کند، قطعا نشان از عدم شناخت دقیق از تجارت دارد.

کوچکتر شد بازار داخلی و از دست دادن بازار کشورهای همسایه

اتفاقی که در سال های اخیر در کشور ما بسیار مشهود بوده، اینکه از زمانی که دولت قبل برای کنترل نوسانات بازار آفتکش‌ها با تخصیص ارز دولتی بدون هیچ نظارتی برای کنترل قیمت ها و نهاده (برای ثابت نگه داشتن قیمت کالاهای اساسی مردم) تا حمایت های بی رویه از واردکنندگان تا ایجاد مانع برای تولیدکنندگانی که مجبور به کوچکتر شدن بازارشان در داخل کشور شدند و بازارهای کشورهای همسایه و ارزآوری برای کشور را در شرایط بحرانی و کمبود را از دست دادند.
جالب است بدانید در کشورهای دنیا، وزارتخانه‌های ذی ربط جهت بهبود و حمایت از صنعت خود در راستای توسعه و پیشرفت کشور، اقداماتی را در این خصوص انجام می دهند این در حالی است که در کشور ما همه چیز به شکل متفاوت تری عمل می شود.
وزارت خانه و ارگان های مربوطه خود تغییر نقش داده و تنها به بهانه یک عامل نظارتی، جهت مقابله با صنعت خود شروع به فعالیت کرده اند و با مانع تراشی و حذف نخبگان و افراد پیشرو و کارآفرین، تصمیاتی را به عمد و یا غیر عمد می گیرند که مانع توسعه در صنایع مربوطه خود شوند.

سازمان حفظ نباتات از رسالت خود دور شده بود

تمام موارد فوق مقدمه ایی بود بر مانع تراشی ها و تصمیماتی که بعضاً سازمان حفظ نباتات کشور در این سال ها گرفته تا بتواند نظارت خود را بر نهاده های کشاورزی به خصوص در حوزه سموم انجام دهد که این موضوع از رسالت این سازمان بسیار دور است.
سازمانی که به جای استفاده از نظارت کارشناسی عملکردی داشته تا در اثر آن نخبگان و کارآفرین های این صنعت که سهم بزرگی را از تامین نهاده در کشور انجام می دهند از سازمان دور شوند.

از واردات با ارز دولتی تا منع صادرات به کشورهای همسایه!

در ابتدای سال با تخصیص ارز دولتی و حمایت همه جانبه از واردات که در هیچ جای دنیا شاهد چنین شرایطی نبوده ایم تا تصمیماتی در خصوص منع صادرات به کشورهای همسایه موجب شد تا سهم هرچند کوچکی را (در صادرات آفتکش ها به کشورهای همسایه) که با هزینه گزاف به دست آمده را از دست بدهیم.
و اما امروز به شرایطی نزدیک شده‌ایم که این تصمیمات باعث شده است قیمت سموم هم مانند دلار هر روز بالاتر رود و شرایط برای تولید کنندگان و کشاورزان سخت تر و سودهای کلان وارد جیب دلالان و بازار سیاه شود و تنها بازندگان این بازی دو سر باخت، تولید کنندگان و کشاورزان می باشد که این روزها رو به روی هم قرار گرفته اند.
بر مبنای این تحلیل بسیار پیش می آید که آقایان تصمیم گیرنده به جای اینکه در کنار تولییدکنندگانی باشند که تمام سرمایه و توان آنها در داخل کشور است متاسفانه در مقابل آنها قرار گرفته اند چه سود و منافعی را برای مردم تامین کرده اند؟

زنگ خطر

این زنگ خطری است که از مدت ها پیش به صدا درآمده اما گوش شنوایی برا شنیدن آن وجود نداشته است و دولت با دستان خود اقدام به خود تحریمی های غیر کارشناسی و خارج از عرف نموده تا ضربه‌ایی سخت بر صنعت کشاورزی کشور را وارد کند.
امید است که با تغییر دولت، حضور وزاری جدید و تغییر نگرشی که در شعار ها و اهداف به وجود آمده است رویکرد ویژه و مثبتی به موضوع نهاده های کشاورزی داشت تا با بهره‌گیری از توان و فعالیت جوانان پیشرو و دلسوز، راه حلی دائمی نه مسکن وار برای درد بی درمان این روزهای کشاورزی کشور پیدا کرد.

مهندس فکوری

انتهای پیام/

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای