ردپای سودجویان در افزایش قیمت برنج
بر اساس بررسیهای صورت گرفته از مهرماه سال گذشته تا بهمن ماه سال جاری قیمت برنج داخلی حدود ۷۰ درصد افزایش قیمت داشته است.
معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: بر اساس بررسیهای صورت گرفته از مهرماه سال گذشته تا بهمن ماه سال جاری قیمت برنج داخلی حدود ۷۰ درصد افزایش و همچنین از مهر ماه سال ۹۹ تا مهرماه سال جاری انواع برنج خارجی بین ۱۵ تا ۲۵ درصد بسته به نوع برنج افزایش قیمت داشته است.
به گزارش اخبار سبز کشاورزی به نقل از مهر، خشکسالی تا حدودی و به صورت جزئی در استانهای تولید کننده برنج موجب افزایش قیمت شده است اما بخش دیگر از افزایش قیمت برنج ممکن است به دلیل سودجویی برخی از افراد باشد.
حمید جنتی درخصوص اقدامات صورت گرفته در خراسان رضوی برای کنترل افزایش قیمت برنج اظهار کرد: میزان نیاز به این محصول در سطح کشور سالیانه ۲ میلیون و ۸۰۰ تن بوده که بخش کمی از این مقدار یعنی ۳۰۰ هزارتن مربوط به بخش صنف و صنعت است. همچنین از این میزان تقریبا یکونیم میلیون تن وارداتی بوده و بقیه تولید داخل است.
وی درباره نیاز سالیانه خراسان رضوی به برنج افزود: این نیاز چیزی حدود ۲۵۰ هزار تن در طول سال است. در استان سالیانه ۵۴۰۰ تن برنج تولید میشود و بقیه نیاز خراسان رضوی به این محصول از خارج از استان تهیه میشود. ۱۰ درصد برنجی که به استان وارد میشود از طریق تولید داخلی کشور تامین و ۹۰ درصد باقی مانده برنج خارجی و بیشتر از نوع برنج پاکستانی است.
معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به انواع برنج داخلی از جمله برنج هاشمی، فجر، دم سیاه معمولی و … بیان کرد: انواع برنج داخلی بسته به نوع کیفیت قیمتهای متفاوتی دارند که از کمترین رقم یعنی ۳۳ هزارتومان تا بیش از ۹۰ هزار تومان در حال حاضر به فروش میرسد.
هم اکنون ذخایر برنج استان در بخش دولتی و بخش خصوصی کافی بوده و کمبودی از نظر برنج در استان وجود ندارد.
جنتی در مورد تغییرات قیمتی انواع برنج بیان کرد: بر اساس بررسیهای صورت گرفته از مهر ماه سال گذشته تا مهر سال جاری قیمت برنج داخلی حدود ۵۵ درصد افزایش داشته و همچنین از مهر ماه سال جاری تا بهمن ماه نیز در برنج داخلی بیش از ۱۵ درصد افزایش قیمت مشاهده میشود.
وی در خصوص افزایش قیمت برنج خارجی نیز گفت: از مهر ماه سال ۹۹ تا مهرماه سال جاری انواع برنج خارجی بین ۱۵ تا ۲۵ درصد بسته به نوع برنج افزایش قیمت داشته است.
معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی درباره دلایل افزایش قیمت تصریح کرد: خشکسالی تا حدودی و به صورت جزئی در استانهای تولید کننده برنج موجب افزایش قیمت شده است.
همچنین بخش دیگر از افزایش قیمت برنج متاسفانه ممکن است به دلیل سودجویی برخی از افراد باشد. طی یک ماه گذشته تعداد بازرسیهای انجام شده در حوزه خوار و بار و برنج توسط سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ۱۷۰۰ مورد و تعداد پروندههای تشکیل شده در این زمینه حدود ۹۰ مورد بوده است.
جنتی با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای کنترل التهاب در بازار برنج تصریح کرد: سازمان جهاد کشاورزی استان نظارت و بازرسی در واحدهای عمده فروشی برنج، انبارها و اتحادیههای مربوطه را افزایش داده و به این واحدها نیز اعلام شده تا نسبت به عرضه بیشتر برنج در استان اقدام نمایند.
در صورت مشاهده هر گونه تخلف در کاهش عرضه برنج یا گرانفروشی برخورد جدی با این واحدها صورت خواهد گرفت زیرا موجودی برنج در استان بسیار زیاد است. پیشبینی میشود طی یک الی دو هفته آینده با توجه به اقدامات صورت گرفته توسط وزارت جهاد کشاورزی در زمینه افزایش عرضه برنج و افزایش بازرسی ها و کنترل، دیگر شاهد افزیش قیمت برنج نبوده و تعادل قیمت ایجاد خواهد شد.