چه غذاهایی را به چه اندازه بخوریم؟
با توجه به داشتن اطلاعات تغذیهای برای هر فرد برای جلوگیری از بیماریهای گوارشی و سلامت جسم دانشگاه علوم پزشکی گیلان پیام تغذیهای صادر کرد.

به مناسبت روز جهانی غذا، دانشگاه علوم پزشکی گیلان پیام تغذیهای صادر کرد.
به گزارش اخبار سبز کشاورزی به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، با توجه به داشتن اطلاعات تغذیهای برای هر فرد برای جلوگیری از بیماریهای گوارشی و سلامت جسم دانشگاه علوم پزشکی گیلان پیام تغذیهای صادر کرد.
۱- درمواقعی که گرسنه هستید برای خرید مواد غذایی به فروشگاهها نروید، زیرا بیشتر از نیازتان مواد غذایی میخرید.
۲- اضافهی میوهها را خشک کرده و یا به کمپوت کم شیرین تبدیل کنید.
۳- نگهداری نان در یخچال باعث بیات شدن و افزایش دورریز نان میشود. برای نگهداری نان آن را بسته بندی و در فریزر نگهداری کنید.
۴- به جای نان سفید از نانهایی که سبوس دارند بیشتر استفاده کنید.
۵- یکی از بهترین منابع پروتئینی حبوبات است که ارزش غذایی معادل گوشت دارد، ولی قیمتش ارزانتر است.
۶- در وعده صبحانه به ویژه برای دانش آموزان از غذاهای حاوی حبوبات مثل عدس و لوبیا استفاده کنید.
۷- تخم مرغ منبع غنی از پروتئین و جایگزین مناسب گوشت است.
۸- تخم مرغ را بصورت آبپز کاملا سفت و پخته شده مصرف کنید و از نیم پز و عسلی کردن آن پرهیز کنید.
۹- به جای سرخ کردن غذا، از روشهای دیگر پخت مثل بخارپز، آب پز، تنوری و کبابی استفاده کنید.
۱۰- برای تامین ید بدن فقط از نمک یددار تصفیه شده و آن هم به مقدار کم استفاده کنید.
۱۱-برای پخت غذا از نمک کمتری استفاده کنید و سر سفره نمکدان نیاورید.
۱۲-با کاهش مصرف قند، نمک و روغن، سلامتی خود را تضمین کنید.
۱۳-ذائقه کودکان را از اوایل زندگی به غذای کم نمک، کم چرب و کم شیرین عادت دهید.
۱۴-به جای استفاده از آب میوههای صنعتی از میوه تازه در میان وعده کودکان استفاده کنید.
۱۵-فست فودها حاوی چربی و نمک زیادی هستند در مصرف آنها افراط نکنید.
۱۶-سعی کنید از انواع مختلف سبزیها در برنامه غذایی روزانه خود استفاده کنید.
۱۷-دریافت فیبر را از طریق مصرف بیشتر سبزیها، میوهها، حبوبات و نانهای سبوس دار افزایش دهید.
۱۸-نوشیدن آب آشامیدنی سالم و سایر مایعات مانند شیر و دوغ کم نمک و بدون گاز به عنوان بهترین نوشیدنی توصیه میشود.
۱۹-برای افزایش جذب آهن غذا، به مواد غذایی حاوی حبوبات (عدسی، خوراک لوبیا و …) چاشنیهای حاوی ویتامین C مانند آب لیمو یا نارنج تازه اضافه کنید.
۲۰-روزانه از لبنیات (شیر، ماست، پنیر، دوغ و کشک) پاستوریزه و کم چرب استفاده کنید.
۲۱-به جای استفاده از شیرهای طعم دار، شیرکاکائو و شیر نسکافه و … که دارای قند هستند از شیرهای ساده استفاده کنید.
۲۲-شیرهای غنی شده با ویتامین D مصرف کنید، زیرا این ویتامین برای جذب بهتر کلسیم بسیار مفید است.
۲۳-چاقی در کودکان نشانه سلامتی نیست.
۲۴-با حفظ وزن مناسب سلامتی خود را تضمین کنید.
۲۵-در حین خرید، به نشانگرهای رنگی تغذیهای مواد غذایی توجه نموده و به میزان قند، نمک و چربی موجود در آنها دقت کنید.
سازمان خواربار کشاورزی ملل متحد (فائو) هر سال ۲۴ مهر ماه (۱۶ اکتبر) روز جهانی غذا را با هدف حساس سازی و کسب حمایت همه جانبه به منظور برقراری امنیت غذا و تغذیه، تولید و دسترسی به غذای سالم و ایمن، کاهش اشکال گوناگون سوء تغذیه و ریشه کنی گرسنگی برگزار میکند.