دلشورههای یک وزیر در آغاز سال زراعی
نیکبخت در خرداد ماه امسال گوی سبقت را از چند ده نامزد و یا مدعی کاندیداتوری وزارت، برده و سکان صدارت وزارت جهادکشاورزی و نظارت بر تولید 120 و اندی میلیون
نیکبخت در خرداد ماه امسال گوی سبقت را از چند ده نامزد و یا مدعی کاندیداتوری وزارت، برده و سکان صدارت وزارت جهادکشاورزی و نظارت بر تولید 120 و اندی میلیون تن محصولات کشاورزی را در دست گرفت.
اخبار سبز کشاورزی ؛ ابوالقاسم گلباف | وی نیک میدانست که عملکرد و برداشت سال زراعی 1402-1401 به پای وی نوشته نمیشود زیرا دوندگان خط پایانی، جوابگوی آن خواهند بود
در این میان، معاونت زراعت با رکورد بیسابقه افزایش 30درصدی چندساله و مستمر تولید گندم، افتخارآفرین بوده و چنانچه کودهای پایه و سموم دفع آفات و مبارزه با بیماریهای غلات تامین و بهموقع در دسترس کشاورزان قرار گیرد در گام اول خودکفایی گندم کلید خورده است.
اما قدر مسلم اینکه زنگها به زودی برای آغاز کشت پاییزه به صدا در میآیند و اگر صدای نیکبخت در هیات دولت، بانک مرکزی، انبارها، سکوها و لنگرگاههای بنادر، کمیسیون کشاورزی مجلس و … به صدا در نیاید و رسانههای کشاورزی به کمک وزیر نیایند؛ قاعدتاً چالشهای سال زراعی آینده به پای او نوشته میشود.
بیشتر بخوانید: آرامش نیکبخت نیاز وزارت جهاد کشاورزی
گردش در صفحات آمار و ارقام و نقشه خاک، ترسیب کربن و آنالیز و اندازهگیری عناصر کربن، فسفر، کلسیم و عناصر میکرو نشان میدهد نیاز واقعی کشاورزان برای تغذیه اراضی عمدتاً فقیر زراعی کشورمان به حدود ۴.۵ میلیون تن انواع کود (که حداقل نیمی از آن وارداتی یا مواد اولیه آن وارداتی است) است و مهمترین اضطراب دیر رسیدن آنها یعنی اینکه کودهای پایه در زمان مورد نیاز برای مصرف در زمین، تامین نشود(که تا امروز به صورت کامل تامین نشده)، این دلشوره، کشاورزان و تشکلهای مردمنهاد کشاورزی را نگران کرده است.
بیشتر بخوانید: نیکبخت و پیشبرد اهداف کشاورزی
بانک مرکزی بدون توجه به اهمیت امنیت غذایی، نه به بحث اختصاص ارز برای واردات کود(900 میلیون دلار) پرداخته و نه احساس فوریت اختصاص ارز برای انواع بذر(200 میلیون دلاری) داشته است.
اختصاص 230 میلیون دلار ارز برای واردات مواد تکنیکال سموم
(نه واردات سموم آماده مصرف قابل ساخت در ایران) نیز از معرض دید بانک مرکزی دور مانده است.
در راه کارناوال سبز سراسری
دکتر نیکبخت میتواند و میداند که باید در آینده نزدیک تدارک روز بزرگ جشن آغاز سال زراعی در سراسر کشور دیده شود و با پیام رئیسجمهوری و نواختن بر طبل کشت و کار(جشن مهرگان)، سبز کردن زمین در پاییز کلید بخورد.
جشنی بزرگ که همطراز با آغاز فعالیت آموزش و پرورش در مدارس است و شایسته است میلیونها زارع با بیل، داس و تراکتور با تسهیل امر توسط وزارتخانه در نکوداشت آن مشارکت نمایند.
چه نیکو است که دکتر نیکبخت و تیم معاونان، مدیران کل، مشاوران و روسای سازمانهای استانها کارناوال جشن آغاز سال زراعی را با هدف جلب توجه افکار عمومی به اهمیت کشت و زرع و امید به ارتقاء جایگاه غذایی در انظار مردم راهاندازی نمایند و با پوسترهای رنگارنگ به استقبال سال زراعی جدید زیباییهای شهر را بیفزاید.
رادیو تلویزیون، یک روز هم که شده دست از سیاسیکاری، جناحبازی و پخش سریالها و فیلمهای غیرواقعی، مبتذل، تکراری و نصایح غیرمؤثر بردارد و آن روز را به پخش مراسم ویژه کارناوالهای سال زراعی جدید و شاد کردن مردم بپردازد.
بیشتر بخوانید: شرط موفقیت نیکبخت
رژه تراکتورهای رنگارنگ مزین شده به خوشههای گندم و جو در سطح شهرها، مراسم پخش نقل، شیرینی و گلآرایی، آراستن سر در شهرها به مناسبت سال زراعی، نصب بنرها و استندها و بیلبوردها در سطح کلان شهر تهران و شهرداریهای سراسر کشور با طرح تقدیر از کشاورزان، اختصاص بخشی از مراسم نماز جمعه به اهمیت کشت و زرع و ضرورت رسیدگی به مشکلات کشاورزان، نقد عملکرد بانک مرکزی و از دیگر سو درخواست مشارکت مردم در روز آغازین زراعی، حضور و مشارکت مقامات کشوری و لشکری ازجمله رئیسجمهوری، وزرا، استانداران، رئیس بانک مرکزی (برای آگاه شدن از اهمیت تولید نان و ضرورت اختصاص ارز) و رئیس سازمان صدا و سیما (برای توجه دادن وی به مسئولیت اجتماعی خود و فرهنگسازی در این زمینه) میتواند کشاورزان را راغبتر به کار تولید و مسئولان را متوجه ضرورت حمایت از کشاورزی بنماید.
بهنظر میرسد توجه ویژه رئیسجمهوری به مراسم خاص آغاز سال زراعی امری ضروری است (نه برگزاری مراسم تشریفاتی در یک سالن وزارتخانه و انجام سخنرانیهای تکراری همراه با آمار و ارقام در حال صعود مسئولان و چرتزدن کسانی که در آن ساعت میباید در مزرعه و در حال فرماندهی کار تولید میبودند).
امید است با راهاندازی سال زراعی در سراسر کشور، تامین به موقع بذور و سموم ضدعفونی، کودهای پایه، و جلبنظر و توجه افکار عمومی، شاهد رشد و همه گیر شدن توجه به سال زراعی جدید بشویم.
سرمقاله ماهنامه دام و کشت و صنعت-شماره ۲۷۶-تیر ۱۴۰۲