خبر فوری
شناسه خبر: 40836

گرسنگی 828 میلیون نفر در جهان

هشدار دبیرکل فائو درباره بحران گرسنگی مراسم افتتاحیه اولین کنفرانس جهانی مکانیزاسیون کشاورزی پایدار، چهارشنبه 27سپتامبر 2023 (5 مهر 1402) با سخنرانی دکتر چو

گرسنگی 828 میلیون نفر در جهان

هشدار دبیرکل فائو درباره بحران گرسنگی

مراسم افتتاحیه اولین کنفرانس جهانی مکانیزاسیون کشاورزی پایدار، چهارشنبه 27سپتامبر 2023 (5 مهر 1402) با سخنرانی دکتر چو دونگ یو، دبیر کل فائو، در شهر رم برگزار شد.
اخبار سبز کشاورزی ؛ دکتر محمد اسماعیل اسدی، پژوهشگر بین‌المللی کشاورزی پایدار و عضو برگزاری کنفرانس مکانیزاسیون کشاورزی پایدار | دکتر چو دونگ یو، دبیرکل فائو در این مراسم گفت: ما در حال تاریخ سازی هستیم. این کنفرانس‌ها در فائو بخشی از برنامه بزرگ‌تر ما برای ساختن یک فائوی پویا برای جهانی بهتر بر اساس چهار «R» است: مرحله اول «اصلاح» Reform و «بازیابی» Recovery بود و اکنون به مرحله دوم «بازسازی» Rebuilding و «رنسانس» Renaissance می‌رویم.
بیشتر بخوانید: برگزاری نمایشگاه مشترک ماشین‌های کشاورزی و دام در رم

گرسنگی 828 میلیون نفر در جهان

گرسنگی 828 میلیون نفر در جهان
وی ادامه داد: این هفته از اهمیت حیاتی برخوردار است، زیرا ما با این دو کنفرانس جهانی درمورد تحول پایدار دام و مکانیزاسیون کشاورزی پایدار، چهار مورد بهتر را در مرکز بحث‌های خود قرار می‌دهیم. هر دو نیاز به علم و نوآوری، سرمایه‌گذاری و تعهد سیاسی دارند. ما این‌جا با هم هستیم تا از تعهد خود برای تغییر سیستم‌های کشاورزی خود به‌سمتی کارآمدتر، فراگیرتر، انعطاف‌پذیرتر و پایدارتر، و برای شکل دادن به جهانی امن غذایی و آینده بهتر برای همه حمایت کنیم. خیلی چیزها در این لحظه خاص در خطر است.

50 میلیون نفر در جهان با سطوح حاد گرسنگی روبه‌رو هستند

دبیرکل فائو گفت: گرسنگی و ناامنی غذایی حاد در حال افزایش است و میلیون‌ها نفر دیگر در معرض خطر هستند. 828 میلیون نفر از گرسنگی رنج می‌برند و بیش از 250 میلیون نفر در 58 کشور و منطقه در سراسر جهان با سطوح حاد گرسنگی روبه‌رو هستند که بسیاری از آنها در آستانه قحطی قرار دارند. ما باید از خود بپرسیم که چرا این اتفاق می‌افتد؟ این سؤالی است که نه تنها باید از ذهن ما، بلکه از قلب ما نیز بیرون بیاید.

گرسنگی 828 میلیون نفر در جهان

گرسنگی 828 میلیون نفر در جهان

بیش از 3 میلیارد نفر توانایی تهیه یک رژیم غذایی سالم را ندارند

دکتر چو دونگ یو با اشاره به اینکه در سراسر جهان بیش از 3 میلیارد نفر توانایی تهیه یک رژیم غذایی سالم را ندارند، گفت: این اعداد نگران‌کننده هستند و ما باید برای معکوس کردن این روندها اقداماتی انجام دهیم. برای رسیدگی به این اعداد و کاهش اعداد نیاز به اقداماتی داریم وگرنه فقط عدد باقی می‌مانند. جمعیت جهان نیز همچنان در حال افزایش است. این بدان معناست که تا سال 2050 باید 50 درصد غذای بیشتری نسبت به ده سال پیش تولید کنیم تا به مردم بیشتری غذا بدهیم.
وی ادامه داد: کمتر از 30 سال زمان زیادی برای رفتن نیست. ما نیاز به تولید بیشتر (تولید بیشتر، تنوع بیشتر و کیفیت بالاتر) با نهاده‌های کمتری (آب و کود و سایر نهاده‌ها، اثرات منفی و پسامدهای محیطی کمتر) داریم.
دبیرکل فائو عنوان کرد: ما باید برای تضمین زندگی بهتر برای میلیاردها کودکی که هنوز به این دنیا می‌آیند بهتر برنامه‌ریزی کنیم. باید اطمینان حاصل کنیم که آنها بیش از آنچه در دوران کودکی ما داشتیم، دارند. ما باید با تغییر خودمان، تأثیرات روی بدن و تأثیراتمان بر محیط شروع کنیم. ما باید با اصلاح اشتباهات خود به عنوان یک انسان شروع کنیم. ما همچنین با چالش‌های خارق‌العاده‌ای در ارتباط با کاهش منابع طبیعی، خاک‌های تخریب‌شده، آب و بدتر شدن محیط‌زیست، و بسیاری دیگر از تأثیرات بحران آب‌وهوایی و نابسامانی‌های اجتماعی-اقتصادی مواجه هستیم. تغییر الگوی بارندگی، تشدید خشکسالی و بحرانهای آب و هوایی کشاورزان و روش تولید آنها را به چالش می کشد.

باید نوآوری کنیم و به خوبی مجهز باشیم

دکتر چو دونگ یو گفت:روش‌های کار کنونی و رویه معمول ما به سادگی کار نخواهد کرد. ما باید نوآوری کنیم و به خوبی مجهز باشیم، به همین دلیل برای اطمینان از تجهیزات مناسب به سرمایه‌گذاری کافی نیاز داریم. ما نمی‌توانیم تنها به طبیعت وابسته باشیم و برای همین ما نیاز به اقدام مشخص داریم. مکانیزاسیون و اتوماسیون نیروهای قدرتمندی برای تغییر هستند، اما باید پایدار و از نظر اقتصادی مقرون به صرفه باشند.
وی افزود: در سراسر جهان، مکانیزاسیون کشاورزی پایدار با سرعتی سریع در حال پیشرفت است. ماشین‌ها نه فقط تنها ماشین‌هایی هستند که مجهز به ابزارهوش مصنوعی (AI) هستند، بلکه بسیار قابل اتکا‌تر و دقیق‌تر هستند. مدل های کسب و کار و تامین مالی از نظر اقتصادی مقرون به صرفه‌تر هستند. مشاغل جدید و بهتر در حال ایجاد هستند و سیستم‌های غذایی کشاورزی جذاب‌تر و بیشتر می‌شوند.

آینده سیستم‌های کشاورزی و غذایی

دبیر کل فائو گفت: نوآوری که توسط - و برای - کشاورزان توسعه می‌یابد، چیزی است که بخش کشاورزی را دوباره طراحی و تغییر می‌دهد. فناوری‌های پیشرفته مانند سیستم‌های ماهواره‌ای، رباتیک، هوش مصنوعی و تجهیزات خودکار نیز آینده سیستم‌های کشاورزی و غذایی را شکل می‌دهند.

استفاده از فناوری‌های پیشرفته و نوظهور در سراسر جهان

دکتر چو دونگ یو با اشاره به اقدامات انجام شده در سراسر جهان گفت: اکنون هواپیماهای بدون سرنشین در حال نظارت و محافظت از سلامت محصول هستند. ربات‌ها علف‌های هرز را شناسایی و حذف می‌کنند و همچنین میوه‌ها را هرس می‌کنند و می‌چینند. تراکتورهای خودکار کاشت، کودآبیاری، برداشت و حمل و نقل پس از برداشت را با دقت و کارآیی قابل توجهی انجام می‌دهند. حسگرها و ماهواره‌ها بینش‌های مبتنی‌بر داده را برای تصمیم‌گیری بهتر کشاورزان ارائه می‌کنند و شروع الکترونیکی و زیرساخت‌ها در مناطق روستایی در حال توسعه هستند تا بازارهای قابل دسترسی به بازارهای داخلی و بین‌المللی را برای یک فرآیند واقعی «مزرعه تا سفره» هدایت کنند. تجهیزات همچنین در حال تبدیل شدن به ایمن‌تر و سازگارتر با محیط زیست هستند و ما را به سمت شیوه‌های کشاورزی پایدارتر و کارآمدتر سوق می‌دهند.
وی اظهار داشت: اگر از نوآوری‌ها، ازجمله دیجیتالی‌سازی استفاده کنیم، می‌توانیم پتانسیل بیشتری را در سیستم‌های کشاورزی خود باز کنیم؛ اما همان‌طور که به آینده می‌نگریم، باید مطمئن شویم که همه این فناوری‌های پیشرفته و نوظهور هیچ کس را به‌ویژه کشاورزان مناطق روستایی و شهرهای کوچک را پشت‌سر نمی‌گذارند. این بدان معنی است که ما باید با و برای کشاورزان خرده مالک و همچنین ارائه دهندگان مواد غذایی کار کنیم تا اطمینان حاصل کنیم که این فناوری ها و تجهیزات با شرایط محلی خود سازگار هستند.
دبیر کل فائو با اشاره به اینکه تجهیزات باید در دسترس و مقرون به صرفه باشند و نباید به افزایش شکاف دیجیتال کمک کنند، افزود: همچنین نباید از زنان و جوانانی که پتانسیل ایجاد انقلاب در سیستم‌های کشاورزی را دارند غافل شویم. امروزه برخی از تراکتورها به‌طور خاص برای اپراتورهای زن سفارشی می‌شوند که این گامی در مسیر درست است.

افزایش تولید ناخالص داخلی جهانی با رفع شکاف جنسیتی

دکتر چو دونگ یو ادامه داد: اگر شکاف جنسیتی در بهره‌وری مزارع و شکاف دستمزد در سیستم‌های کشاورزی را ببندیم، می‌توانیم تولید ناخالص داخلی جهانی را یک تریلیون دلار افزایش دهیم و تعداد افراد ناامن غذایی را تا 45 میلیون کاهش دهیم و اگر جوانان را درگیر کنیم، شاهد نتایج بیشتر و احیای روستاهای سنتی خواهیم بود. جوانان، آینده و مبتکران واقعی ما در زمین هستند تا نبوغ را در سیستم های کشاورزی از طریق توسعه و به‌کارگیری راه‌حل‌های نوآورانه به پیش ببرند. این بخشی از طبیعت انسانی است که جوانان بخواهند از مناطق روستایی به‌سمت مناطقی بروند که فرصت‌های بیشتری را برای آنها فراهم کند.

امنیت غذایی برای همه

وی در ادامه سخنرانی خود خطاب به حاضرین در این مراسم گفت: همکاران عزیز، ما باید به همکاری با یکدیگر ادامه دهیم تا انقلابی در سیستم‌های غذایی کشاورزی ایجاد کنیم تا به امنیت غذایی برای همه دست یابیم و از سیاره خود محافظت کنیم. این کنفرانس طیف گسترده‌ای از شرکا را تشکیل داده است تا اطمینان حاصل شود که همه صداها شنیده می‌شود، از جمله بخش خصوصی که رهبری تحقیقات، تولید و سرمایه‌گذاری در این بخش، به‌ویژه در تجهیزات کشاورزی را برعهده دارند.
دبیر کل فائو با اشاره به اهداف فائو در این کنفرانس گفت: فائو چهار هدف کلیدی برای تشکیل این کنفرانس دارد که عبارتند از:
1-افزایش آگاهی از سهم مکانیزاسیون کشاورزی پایدار برای دست‌یابی به اهداف توسعه پایدار (SDGs).
2-به اشتراک‌گذاری اطلاعات و دانش درمورد جهت‌گیری استراتژیک و پیشرفت‌های فنی در مکانیزاسیون سراسر جهان.
3-برجسته کردن تخصص فنی فائو و قدرت گردهمایی برای حمایت از اعضاء در استفاده از مکانیزاسیون کشاورزی پایدار به‌عنوان ستون تحول سیستم کشاورزی آنها.
4-ایجاد بستری حرفه‌ای برای تقویت شبکه‌های فنی و گفت‌وگوها درمورد مکانیزاسیون.
وی در ادامه افزود: این اهداف فراتر از این کنفرانس است. همچنین باید طی سه روز آینده به سه مرحله کلیدی متعهد شویم
1-باید اولویت‌هایی را برای بسیج و تجمیع منابع علمی، فنی و مالی برای ارتقای مکانیزاسیون کشاورزی پایدار تعیین کنیم.
2-بحث‌های ما باید به توصیه‌ها و برنامه‌های عملیاتی مؤثر منتهی شود و پس از آن شرکای کلیدی خود را برای حمایت از اعضا در اجرا، برای هدایت کار ما به سمت مکانیزاسیون کشاورزی پایدار واقعی شناسایی کنیم.
3-ما باید به تشکیل مجامع فنی ادامه دهیم تا پیشرفت‌های مکانیزاسیون کشاورزی را از طریق نوآوری و فناوری‌ها از خاک تا معده پوشش دهیم.
دکتر چو دونگ یو در پایان گفت: ما باید مرزهای آنچه را که در سیستم های غذایی کشاورزی امکان‌پذیر است به جلو برانیم. فائو متعهد است از شتاب ایجاد شده توسط این کنفرانس استفاده کند و بحث‌های ما را به عمل تبدیل کند تا آینده بهتری برای غذا و کشاورزی از طریق تولید بهتر، تغذیه بهتر، محیط زیست بهتر و زندگی بهتر شکل دهد و هیچ کس را پشت سر بگذارد. کشاورزی با تولید بهتر آغاز می‌شود. (Agriculture starts with Better Production)
دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای