گرسنگی 828 میلیون نفر در جهان
هشدار دبیرکل فائو درباره بحران گرسنگی مراسم افتتاحیه اولین کنفرانس جهانی مکانیزاسیون کشاورزی پایدار، چهارشنبه 27سپتامبر 2023 (5 مهر 1402) با سخنرانی دکتر چو
هشدار دبیرکل فائو درباره بحران گرسنگی
مراسم افتتاحیه اولین کنفرانس جهانی مکانیزاسیون کشاورزی پایدار، چهارشنبه 27سپتامبر 2023 (5 مهر 1402) با سخنرانی دکتر چو دونگ یو، دبیر کل فائو، در شهر رم برگزار شد.
اخبار سبز کشاورزی ؛ دکتر محمد اسماعیل اسدی، پژوهشگر بینالمللی کشاورزی پایدار و عضو برگزاری کنفرانس مکانیزاسیون کشاورزی پایدار | دکتر چو دونگ یو، دبیرکل فائو در این مراسم گفت: ما در حال تاریخ سازی هستیم. این کنفرانسها در فائو بخشی از برنامه بزرگتر ما برای ساختن یک فائوی پویا برای جهانی بهتر بر اساس چهار «R» است: مرحله اول «اصلاح» Reform و «بازیابی» Recovery بود و اکنون به مرحله دوم «بازسازی» Rebuilding و «رنسانس» Renaissance میرویم.
بیشتر بخوانید: برگزاری نمایشگاه مشترک ماشینهای کشاورزی و دام در رم
وی ادامه داد: این هفته از اهمیت حیاتی برخوردار است، زیرا ما با این دو کنفرانس جهانی درمورد تحول پایدار دام و مکانیزاسیون کشاورزی پایدار، چهار مورد بهتر را در مرکز بحثهای خود قرار میدهیم. هر دو نیاز به علم و نوآوری، سرمایهگذاری و تعهد سیاسی دارند. ما اینجا با هم هستیم تا از تعهد خود برای تغییر سیستمهای کشاورزی خود بهسمتی کارآمدتر، فراگیرتر، انعطافپذیرتر و پایدارتر، و برای شکل دادن به جهانی امن غذایی و آینده بهتر برای همه حمایت کنیم. خیلی چیزها در این لحظه خاص در خطر است.
50 میلیون نفر در جهان با سطوح حاد گرسنگی روبهرو هستند
دبیرکل فائو گفت: گرسنگی و ناامنی غذایی حاد در حال افزایش است و میلیونها نفر دیگر در معرض خطر هستند. 828 میلیون نفر از گرسنگی رنج میبرند و بیش از 250 میلیون نفر در 58 کشور و منطقه در سراسر جهان با سطوح حاد گرسنگی روبهرو هستند که بسیاری از آنها در آستانه قحطی قرار دارند. ما باید از خود بپرسیم که چرا این اتفاق میافتد؟ این سؤالی است که نه تنها باید از ذهن ما، بلکه از قلب ما نیز بیرون بیاید.
بیش از 3 میلیارد نفر توانایی تهیه یک رژیم غذایی سالم را ندارند
دکتر چو دونگ یو با اشاره به اینکه در سراسر جهان بیش از 3 میلیارد نفر توانایی تهیه یک رژیم غذایی سالم را ندارند، گفت: این اعداد نگرانکننده هستند و ما باید برای معکوس کردن این روندها اقداماتی انجام دهیم. برای رسیدگی به این اعداد و کاهش اعداد نیاز به اقداماتی داریم وگرنه فقط عدد باقی میمانند. جمعیت جهان نیز همچنان در حال افزایش است. این بدان معناست که تا سال 2050 باید 50 درصد غذای بیشتری نسبت به ده سال پیش تولید کنیم تا به مردم بیشتری غذا بدهیم.
وی ادامه داد: کمتر از 30 سال زمان زیادی برای رفتن نیست. ما نیاز به تولید بیشتر (تولید بیشتر، تنوع بیشتر و کیفیت بالاتر) با نهادههای کمتری (آب و کود و سایر نهادهها، اثرات منفی و پسامدهای محیطی کمتر) داریم.
دبیرکل فائو عنوان کرد: ما باید برای تضمین زندگی بهتر برای میلیاردها کودکی که هنوز به این دنیا میآیند بهتر برنامهریزی کنیم. باید اطمینان حاصل کنیم که آنها بیش از آنچه در دوران کودکی ما داشتیم، دارند. ما باید با تغییر خودمان، تأثیرات روی بدن و تأثیراتمان بر محیط شروع کنیم. ما باید با اصلاح اشتباهات خود به عنوان یک انسان شروع کنیم. ما همچنین با چالشهای خارقالعادهای در ارتباط با کاهش منابع طبیعی، خاکهای تخریبشده، آب و بدتر شدن محیطزیست، و بسیاری دیگر از تأثیرات بحران آبوهوایی و نابسامانیهای اجتماعی-اقتصادی مواجه هستیم. تغییر الگوی بارندگی، تشدید خشکسالی و بحرانهای آب و هوایی کشاورزان و روش تولید آنها را به چالش می کشد.
باید نوآوری کنیم و به خوبی مجهز باشیم
دکتر چو دونگ یو گفت:روشهای کار کنونی و رویه معمول ما به سادگی کار نخواهد کرد. ما باید نوآوری کنیم و به خوبی مجهز باشیم، به همین دلیل برای اطمینان از تجهیزات مناسب به سرمایهگذاری کافی نیاز داریم. ما نمیتوانیم تنها به طبیعت وابسته باشیم و برای همین ما نیاز به اقدام مشخص داریم. مکانیزاسیون و اتوماسیون نیروهای قدرتمندی برای تغییر هستند، اما باید پایدار و از نظر اقتصادی مقرون به صرفه باشند.
وی افزود: در سراسر جهان، مکانیزاسیون کشاورزی پایدار با سرعتی سریع در حال پیشرفت است. ماشینها نه فقط تنها ماشینهایی هستند که مجهز به ابزارهوش مصنوعی (AI) هستند، بلکه بسیار قابل اتکاتر و دقیقتر هستند. مدل های کسب و کار و تامین مالی از نظر اقتصادی مقرون به صرفهتر هستند. مشاغل جدید و بهتر در حال ایجاد هستند و سیستمهای غذایی کشاورزی جذابتر و بیشتر میشوند.