خبر فوری
شناسه خبر: 48546

​دکتر پزشکیان در دیدار با مولوی عبدالحمید:

اگر بتوانیم تبعیض و بی‌عدالتی را در استان برداریم؟!

قاعدتا پزشکیان اعتراف می کند و اذعان دارد که مشکلات کنونی کشور ناشی از عدم بهره‌مندی مناسب از ظرفیت‌ها و استفاده نکردن از نخبگان توانمند و شایسته است

اگر بتوانیم تبعیض و بی‌عدالتی را در استان برداریم؟!

اخبار سبز کشاورزی؛ قاعدتا پزشکیان اعتراف می کند و اذعان دارد که مشکلات کنونی کشور ناشی از عدم بهره‌مندی مناسب از ظرفیت‌ها و استفاده نکردن از نخبگان توانمند و شایسته است، نمونه یکی از این فرصت‌سوزی‌ها استان سیستان و بلوچستان است. با وجود اینکه بخش قابل توجهی از وسعت سیستان و بلوچستان درگیر خشکسالی است، اما همچنان بخش کشاورزی به‌ویژه در حوزه تولید خرما و میوه‌های استوایی و گرمسیری و پرورش شتر و شیلات یک ظرفیت ویژه محسوب می‌شود و محصولات کشاورزی و باغداری سیستان و بلوچستان بسیار متنوع هستند و حدود 5 میلیون تن در سال محصول تولید می‌کند، یعنی 20 درصد بیشتر از سهیمه میانگین استانی حتی از پرآب‌ترین استان‌های کشور.

رئیس جمهور در پیچیده‌ترین روزهای حوزه سیاست خارجی ایران و در اولین سفر استانی دولت چهاردهم به این استان سفر کرد و هدف از سفر خود به سیستان و بلوچستان را شنیدن صدای مردم، دغدغه‌هایشان و رسیدگی و خدمت به شهروندان سیستان و بلوچستان عنوان نمود و باید دید که آیا می‌تواند بخشی از خواسته‌های به‌حق مردم مظلوم منطقه را برآورده نماید یا باز هم شعار می‌دهد و آنها را در انتظار نگه می‌دارد.

مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی در دیدار با پزشکیان: در آخرین نقطه ایستاده‌ایم

عصر پنج شنبه در نشست نخبگان، فرهیختگان، متنفذین، سران طوایف و علمای شیعه و سنی سیستان وبلوچستان که با حضور رئیس جمهور و چند تن از اعضای هیئت دولت که در تالار فردوسی دانشگاه سیستان وبلوچستان برگزار شد، مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی گفت: اگر بخواهیم استان را با سایر استان‌های کشور مقایسه کنیم، با توجه به ظرفیت‌ها و امتیازاتی که این خطه پهناور دارد، باید تاریخ را بررسی کنیم که در حال حوزه آموزش و پرورش، نخبه پروری، تعالیم و آموزش و غیره در چه نقطه‌ای ایستاده‌ایم، اگر به شاخص‌ها و نتایج اقدامات و فعالیت‌ها نگاه کنیم، سیستان و بلوچستان در آخرین نقطه در بین تمام استان‌های کشور قرار دارد، آموزش و پرورش این استان در آخرین نقطه قرار دارد و ضعیف عمل کرده است. معضل دیگر موضوع جاده‌ها هست که بیشترین تلفات جاده‌ای را در کشور این خطه پهناور به خود اختصاص داده، چرا که آزادراه و بزرگراه مناسبی نداریم و شاهد از دست دادن عزیزان خود در جاده‌های مواصلاتی هستیم.

به ضریب هوشی و نخبه‌پروری توجه نمی‌شود

وی اضافه کرد: ضریب هوشی در سیستان و بلوچستان به قدری زیاد هست که فرزندان این دیار، نخبه و باهوش هستند، اگر بر روی آنان کار شود و به درستی تعلیم و آموزش ببینند، حرف‌ها برای گفتن داشته و در کشور مؤثر هستند.

اسماعیل زهی، گفت: خواسته ما از دولت چهاردهم، رفع معضلات آموزشی در سیستان وبلوچستان است. ملت ایران، دارای ظرفیت‌های کلان و بزرگی هستند، فرهنگ غنی داریم و الگوی سایر کشورها هستیم، فرهنگ ناب اسلام ظرفیت ایران اسلامی را بالا برده و بیشتر کرده است.

رفع موانع با تکیه بر اعتماد به مردم

امام جمعه اهل سنت زاهدان بیان کرد: برای انتخاب فرزندی از افراد بومی و نخبه سیستان و بلوچستان که سکانداری استانداری را بر عهده وی گذاشته‌اید، قدردانی می‌کنیم.

اسماعیل زهی اظهار کرد: مهمترین سرمایه این کشور مردم هستند و اگر به آن‌ها تکیه و اعتماد کرد، می‌توان موانع موجود در کشور را برداشت و مشکلات را حل و فصل کرد.

امام جمعه اهل سنت مسجد مکی زاهدان تصریح کرد: اعتماد به زنان و دادن مسئولیت‌های کلیدی به زنان ایرانی مورد دیگری است که جای قدردانی از دولت وفاق ملی دارد و امیدواریم دکتر پزشکیان در این راستا با سرعت بیشتر گام بردارد و در تغییرات بیشتر تلاش کند؛ چرا که دنیا بدخواه ایران بوده و این اقدامات خاری در چشم دشمنان و مایه امیدواری ملت است.

وی افزود: دولت چهاردهم همانگونه که به اقوام و مذاهب مختلف اعتماد کرده، توقع داریم از نخبگان سیستان و بلوچستان در پست‌های کلیدی کشور نیز استفاده کند؛ چراکه توانمندی و شایستگی لازم را دارند و می‌توانند خدمات دولت را تبیین کنند.

شایسته‌سالاری راهکار حل مشکلات

امام جمعه اهل سنت مسجد مکی زاهدان به مساله شایسته‌سالاری به‌عنوان راهکار حل مشکلات اشاره کرد و ادامه داد: در داخل کشور نیز افراد شایسته و نخبه زیادی وجود دارد که باید از ظرفیت آن‌ها برای رفع مشکلات موجود بهره‌مند شد و افرادی به عنوان مدیر بر روی کار بیایند که وجدان کاری و توانمندی بالایی داشته باشند.

وحدت می‌تواند هزینه امنیت را به صفر برساند

مولوی عبدالحمید تاکید کرد: مردم سیستان و بلوچستان همه در کنار یکدیگر با مسالمت، وحدت و برادری زندگی می‌کنند و همدل هستند، تفاوتی در بیانات شیعه و سنی وجود ندارد، بودن مردم در کنار یکدیگر مهم است.

امام جمعه اهل سنت مسجد مکی زاهدان با تاکید بر اینکه تقاضای ما تقویت وحدت است، اظهارکرد: بودن مردم در کنار یکدیگر هزینه تامین امنیت را به صفر می‌رساند؛ مردم از این مرز و بوم پاسداری و حفاظت می‌کنند و هیچ شرور و دشمنی نمی‌تواند به خاک ما تجاوز کند، چرا که مردم با یکدیگر هستند و با هم همبستگی و وحدت دارند.

کلید حل مشکلات با دنیا مذاکره است

وی با بیان اینکه درخواست ما حل مشکلات و مسائل از طریق مذاکره است، گفت: توصیه ما به تمام اروپا، آمریکا و سازمان بین‌الملل این است که به جای صادر کردن قطعنامه مذاکره کنند؛ باید باب گفتگو را باز کرد، چون می‌توان مسائل و مشکلات فلسطین را حل کرد.

وضعیت فعلی سیستان و بلوچستان زیبنده مردم استان نیست

رئیس جمهور نیز در این دیدار با بیان اینکه تاکید بر تقویت وحدت، وفاق و انسجام برگرفته از سیره نبوی است و ریشه در باور و اعتقاد ما دارد، افزود: اگر کشورهای اسلامی خود را مسلمان واقعی می دانند، چرا باید بر سر مسائل کم اهمیت با یکدیگر اختلاف کنند؟

پزشکیان همچنین در بخشی دیگر از سخنانش گفت: حقیقتا وضعیت فعلی سیستان و بلوچستان به رغم وجود ظرفیت های فراوان، زیبنده استان و مردم شریف و نجیب و وفادار آن نیست و بنای دولت رفع مشکلات استان، رفتار با مردم بر اساس حق و عدالت و جلب رضایت مندی آنهاست.

اگر بتوانیم تبعیض و بی‌عدالتی را برداریم!؟

وی در ادامه مردم را مهم ترین و گران بهاترین سرمایه نظام اسلامی عنوان کرد و گفت: آنچه موجب دل مردگی و ناامیدی مردم، به ویژه جوانان می شود، تبعیض و بی عدالتی است و اگر ما با عمل و اقدام خود بتوانیم رضایت مردم را جلب کنیم، هیچ قدرتی توان رویارویی با کشور ما را نخواهد داشت.

قرار نیست به مردم تحکم کنیم

رئیس جمهور با بیان اینکه ما برای خدمتگزاری به مردم آمده ایم و قرار نیست بر آنها تحکم کنیم، تصریح کرد: تلاش خواهیم کرد برای همه مسائل و مشکلات استان چاره اندیشی کنیم و بر این باوریم که اگر دست به دست هم دهیم و با یکدیگر یک دل و برادر باشیم، خواهیم توانست بر همه مشکلات غلبه کنیم. البته رئیس جمهور در سفر یک روزه خود دیدارهایی با دانشجویان، خانواده شهدای استان، فعالان اقتصادی و فعالان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی استان داشت.

مشکلات کنونی ناشی از عدم بهره‌مندی مناسب از ظرفیت‌هاست

گفتنی است، استان سیستان و بلوچستان با وسعت 7/18 میلیون هکتار دارای اقلیم بیابانی و نیمه بیابانی است که میانگین بارش سالانه آن حدود 100 میلی‌متر است و با وجود اینکه بخش قابل توجهی از وسعت استان درگیر خشکسالی است؛ اما همچنان کشاورزی به‌ویژه در حوزه خرما و میوه‌های استوایی و گرمسیری مانند موز، انبه، پاپایا، چیکو، آناناس و گواوا در منطقه بلوچستان واقع در جنوب استان یک ظرفیت ویژه محسوب می‌شود. آمارهای رسمی مدیران جهاد کشاورزی می‌گوید استان سیستان و بلوچستان سالانه ۵ میلیون تن انواع محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلاتی، جنگل و مرتع تولید می‌کند. محصولات کشاورزی و باغداری سیستان و بلوچستان بسیار متنوع هستند؛ از هندوانه معروف دشتیاری و چابهار که شاید کمتر کسی در سطح کشور طعم شیرین آن را که تقریباً در همه فصول سال در بازار عرضه می‌شود نچشیده باشد، تا موز شهرستان زرخیز زرآباد که به گفته مسئولان قابلیت تامین نیاز کشور را دارد.

مردم در مقابل مشکلات جوی و دولتی تنها مانده‌اند

 همه این ظرفیت‌ها در حالی است که سیستان و بلوچستان به‌دلیل بروز خشکسالی به‌ویژه در منطقه سیستان به‌عنوان قطب کشاورزی این استان و وزش بادهای موسمی 120 روزه در سیستان و مونسون در دریای عمان و سواحل چابهار همواره با بادها و طوفان‌های شدید و گردوغبار روبه‌روست که گاه سبب کاهش دید و آلودگی هوا بیشتر از 20 برابر حد استاندارد و خسارات سنگین به محصولات کشاورزی می‌شود. در حال حاضر خشکی تالاب بین‌المللی هامون در شمال سیستان و بلوچستان و جازموریان در جنوب غرب استان، قطع آب رودخانه هیرمند، کاهش سفره‌های آب زیرزمینی، کمبود نزولات آسمانی، گرمای زیاد و تبخیر بیش از حد نرمال کشور این استان را با مشکلات زیادی در زمینه تامین آب آشامیدنی و کشاورزی روبه‌رو کرده است.

تنها منبع آبی اصلی شمال سیستان و بلوچستان متشکل از شهرستان‌های زابل، زهک، هامون، نیمروز و هیرمند و زاهدان رودخانه هیرمند است که از افغانستان سرچشمه می‌گیرد و در کنار آن از آب مخازن موجود نیز برای فعالیت‌های کشاورزی استفاده می‌شود که به تنهایی جوابگوی نیاز منطقه نیست.

امید می‌رود وعده‌های پزشکیان به مردم مظلوم استان مانند وعده‌هایش به مردم ایران نباشد و عملیاتی شود.

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای