خبر فوری
شناسه خبر: 30719

اجرای طرح تشدید نظارت‌های بهداشتی بر محصولات خام دامی

طرح ملی تشدید نظارت‌های بهداشتی بر محصولات پروتئینی با منشا خام دامی در ایام نوروز با دقت و شدت به منظور تامین سلامت جامعه اجرا می‌شود.

اجرای طرح تشدید نظارت‌های بهداشتی بر محصولات خام دامی

اخبار سبز کشاورزی؛ حسین کاظمی | سیدمحمد آقامیری دامپزشکی امروز یکشنبه در نشست خبری عنوان کرد: این طرح از ۱۳ اسفند در سراسر کشور به اجرا درآمده است و تشدید نظارت‌های بهداشتی این سازمان تا پایان عید فطر ادامه می‌یابد.

بیشتر بخوانید: عرضه گوشت‌های وارداتی و منجمد با نظارت دامپزشکی

کشتارگاه‌های دام و طیور در ایام تعطیل فعال خواهند بود

وی افزود: در سال جدید هم مانند سال گذشته، از دوم عید کشتارگاه‌های دام و طیور فعالیت خود را آغاز کرده و در ایام تعطیلات همچنان فعال خواهند بود تا گوشت قرمز و گوشت مرغ مورد نیاز جامعه در این ایام به خوبی تامین شود

آقامیری گفت: نظارت‌های بهداشتی این کار هم بر عهده سازمان دامپزشکی است و همکاران ما در ایام تعطیل نیز به وظایف خود عمل می کنند. همچنین ناظران شرعی هم در این ایام همکاری خواهند کرد تا بازار کمبودی احساس نکند.

اجرای طرح تشدید نظارت‌های بهداشتی بر محصولات خام دامی

رئیس سازمان دامپزشکی گفت: سال‌های قبل معمولا در ایام نوروز و در برهه‌هایی به دلیل تعطیلی کشتارگاه‌ها، کمبود گوشت تازه در کشور اتفاق می‌افتاد؛ اما از خصوصیات اجرای طرح تشدید نظارت های بهداشتی این است که طبق هماهنگی‌هایی که با انجمن کشتارگاه‌های کشور انجام گرفته، در این ایام واحدهای کشتارگاهی تعطیل نمی شوند و خللی در تامین بازار صورت نمی گیرد.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به عملکرد طرح ملی تشدید نظارت بهداشتی بر محصولات پروتئینی با منشا خام دامی گفت: سال ۱۴۰۰ با افزایش ۴۰ تا ۴۲ درصدی نظارت‌های بهداشتی در طرح نوروزی، نزدیک به ۷۰۰ تن گوشت مرغ از چرخه مصرف انسانی خارج شد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: سال گذشته همچنین با اجرای طرح نظارت بهداشتی در نوروز، عرضه ۲۴۰ تن گوشت قرمز را متوقف کردیم که بخشی از آن معدوم و بخش دیگر به واحدهای صنایع گوشت تحویل داده شد.

250 هزار تن گوشت قرمز برای تنظیم بازار وارد کشور می شود

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان این که به‌زودی 250 هزار تن گوشت قرمز برای تنظیم بازار وارد کشور می شود، گفت: مجوز واردات 250 هزار تن گوشت قرمز به کشور طی چند روز اخیر صادر شده و در مرحله ثبت سفارش و واردات این محصولات برای تنظیم بازار داخل هستیم.

افزایش عرضه گوشت گرم گوسفندی از اواسط فروردین ماه

آقامیری در ادامه گفت: از طرف دیگر عرضه گوشت گرم گوسفندی داخلی نیز از اواسط فروردین ماه با افزایش چشمگیری روبرو خواهد شد و به همین دلیل انتظار می رود قیمت گوشت قرمز با افت محسوسی روبرو شده و به دست مصرف کننده برسد.

نظارت بر قیمت دارو، مکمل های خوراکی و واکسن

رئیس سازمان دامپزشکی با اشاره به نظارت بر قیمت دارو، واکسن و مکمل های خوراک دام، گفت: اگر قیمت این کالاها افزایش پیدا کند خرید آن از توان بسیاری از دامداران خارج می شود و در پی آن شیوع بیماری ها افزایش می یابد.

اجرای طرح تشدید نظارت‌های بهداشتی بر محصولات خام دامی

آقامیری همچنین در ادامه گفت:‌ نظارت بر قیمت‌ها با اینکه جزو اختیارات سازمان دامپزشکی کشور نیست اما به عنوان یک وظیفه انجام می‌شود. به طوری که در سال 1401 با نظارت دقیقی که روی قیمت مکمل‌های غذایی و افزودنی انجام شد 35 درصد از خروج ارز از کشور انجام شد.

وی گفت:‌ سال قبل 7 میلیون یورو واردات سه قلم مکمل غذایی و افزودنی انجام شده بود که امسال 2.5 میلیون یورو با همان میزان واردات صرفه‌جویی شده است.

وی افزود: علت صرفه‌جویی نظارت دقیق بر قیمت‌ها بود و با اشرافی که از قیمت‌های جهانی داشتیم اجازه ندادیم واردکننده با قیمت‌های بیشتری وارد کند.

اقدامات لازم برای جلوگیری از ورود تب برفکی

آقامیری با اشاره به شیوع سویه جدید تب برفکی در کشورهای عراق و ترکیه، گفت: از ابتدای شیوع بیماری سازمان دامپزشکی به سرعت به موضوع ورود پیدا کرد و علاوه بر بستن مرزها با کشور عراق، ۵ استان هم مرز کشور با عراق را نیز قرنطینه کرد. این استان ها شامل، ایلام، کرمانشاه، کردستان، آذربایجان غربی و خوزستان است.

رئیس سازمان دامپزشکی گفت: در حال حاضر ورود دام زنده از این ۵ استان به سایر استان ها ممنوع است و تنها لاشه پس از تائید سلامت امکان ورود دارد و برای کاهش مشکل احتمالی فروش دام دامداران در استان های مذکور، با دستور وزیر جهاد کشاورزی شرکت پشتیبانی امور دام اقدام به خرید کرده است.

سطح واکسیناسیون دام‌ها با افزایش 20 درصدی روبه‌رو بوده است

آقامیری در ادامه خاطر نشان کرد: سطح واکسیناسیون دام های کشور نسبت به سال گذشته با افزایش 20 درصدی روبرو بوده است به طوری که میزان واکسیناسیون دام ها در یازده ماه سال جاری به 600 هزار راس رسیده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در مورد قیمت گوشت قرمز نیز گفت: قیمت‌های فعلی گوشت در بازار کاذب است و باید منتظر افت بیشتر قیمت‌ها در آینده باشیم. به گفته آقامیری واردات بیشتری از کشورهای روسیه و برزیل انجام می‌شود.

وی در پاسخ به اینکه آیا با وجود گزارش بیماری جنون گاوی از برزیل واردات از این کشور ادامه دارد گفت:‌ سازمان جهانی بهداشت دام، یک منطقه‌ای از برزیل را آلوده اعلام کرد که گزارش دام مبتلا به جنون گاوی وجود داشته است و ما از این منطقه واردات انجام نمی‌دهیم و طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی دام دیگر نقاط این کشور را عاری از بیماری اعلام کرده است.

حامی سلامت مردم هستیم

معاون وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به اینکه شائبه‌هایی در مورد سلامت بهداشتی گوشت‌های وارداتی وجود داشت گفت:‌ پروتکل‌های بهداشتی ما با کشورهای مبدأ بسیار دقیق و محکم است و هیچ وقت از آن عدول نمی‌کنیم؛ ما حامی سلامت مردم هستیم و در گوشت‌های اخیر وارداتی هم هیچ مشکلی وجود نداشت.

وی در پاسخ به اینکه آیا قبلا مواردی بوده که منطبق با پروتکل‌های بهداشتی تعریف شده سازمان دامپزشکی کشور نباشد، گفت: قبل از اینکه گوشت ترخیص شود 2 تا 3 آزمایش روی آن صورت می‌گیرد و در صورتی که پروتکل‌های سلامت را طی کنند اجازه ترخیص داده می‌شود و در گذشته موردی بوده که اجازه ترخیص مرغ را نداده‌ایم.

جهاد دامپزشکی

آقامیری از طرح جهاد دامپزشکی در 28 استان خبر داد و گفت:‌ بر اساس این وا کسیناسیون، سمپایشی و درمان دام‌ها به صورت رایگان انجام می‌شود. این طرح در یکسال گذشته در 293 شهر انجام شد که 12 میلیون دام و 5.4 میلیون قطعه طیور 100 درصد واکسینه شدند.

وی با بیان اینکه برخی این اقدامات را موازی‌کاری با بخش خصوصی و یا رقیب‌تراشی برای آنها می‌دانند، گفت:‌ این تفکر اشتباهی است زیرا برنامه سازمان افزایش سطح واکسیناسیون برای مقابله با بیماری‌ها است و از هر اقدامی در این راسته استفاده می‌کند ضمن اینکه اقداماتی که جهاد دامپزشکی انجام می‌دهد در مکان‌هایی است که معمولا بخش خصوصی دسترسی به آنها ندارند.

کاهش کانون بیماری‌های دام در کشور

رئیس سازمان دامپزشکی کشور از کاهش کانون بیماری‌های دامی در کشور خبر داد و گفت: به عنوان نمونه بیماری سل در سال 1400 به میزان 244 کانون داشت که این رقم در سال 1401 به 118 کانون کاهش یافته بیماری مشمشه در این مدت کاهش یافته از 32 به 22 کانون، تب برفکی از 97 به 21 و لمپی‌اسکین از 153 به 31 کانون کاهش یافته است. در این میان بیماری بروسلوز افزایش یافته و از 75 کانون به 208 کانون رشد داشته است.

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای