تغذیه مناسب در هنگام آلودگی هوا
متخصص آموزش بهداشت دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت: مصرف برخی مواد غذایی برای پیشگیری از مضرات آلودگی هوا مفید است.
متخصص آموزش بهداشت دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت: مصرف برخی مواد غذایی برای پیشگیری از مضرات آلودگی هوا مفید است.
اخبار سبز کشاورزی : خانم تیزویر گفت: آلودگی هوا نه تنها بر سیستم تنفسی در بیماران آسماتیک و سایر بیماری های تنفسی تاثیر می گذارد بلکه بر سلامت پوست، پیری زودرس، افزایش سرطان ها،سلامت قلب و نیز تاثیر دارد.
او می گوید: رادیکال های آزاد مولکول های ناپایداری هستند که می توانند باعث ایجاد التهاب و تغییرات نامناسب در فرایند رشد و تکثیر سلول شوند و آنتی اکسیدان ها این توانایی را از آنها می گیرد مثل ویتامین ث یکی از مهم ترین آنتی اکسیدان ها است که در میوه و سبزی تازه مثل فلفل،پرتقال، کیوی وجود دارد.
تیزویر گفت: مواد غذایی که دارای آنتی اکسیدان هستند از جمله ویتامین E که در روغن زیتون، امگا ۳ در بذر کتان، بتا کاروتن در سبزیجات قرمز رنگ، اسفناج و سیب زمینی میتوان اشاره کرد.
متخصص آموزش بهداشت دانشگاه علوم پزشکی البرزگفت: شهروندان حتما از منابع ویتامین D و مصرف شیر را در برنامه غذایی خود داشته باشند و نسبت به مصرف سیر، پیاز و تره فرنگی که برای محافظت از مخاط دستگاه تنفسی مفید است توجه خاصی داشته باشند.
به گفته خانم تیزویر شهروندان از مواد غذایی مثل کرفس، اسفناج، گوجه فرنگی، لیمو، نارنگی، پرتقال و برگ سبز کاهو که غنی از ویتامین C هستند، استفاده کنند و میوههایی مانند پرتقال که سرشار از پکتین هستند، برای کاهش عوارض آلودگی هوا نیز مفید هستند.
او گفت: شهروندان باید در مقابل آلودگی هوا مصرف مواد غذایی از قبیل جوانه گندم، روغنهای گیاهی، جگر و سبزیهای که دارای برگ سبز هستند را باید در برنامه غذایی خود داشته باشند و همچنین مصرف مواد غذایی که حاوی سلنیوم مانند غذاهای دریایی، مرغ، نان ، آجیل و مواد غذایی حاوی بتاکاروتن مثل انبه، کدو حلوایی، فلفل، اسفناج و کلم را در روزهایی که با آلودگی هوا مواجه هستیم به شهروندان توصیه می شود.
محمدمهدی گل باف