خبر فوری
شناسه خبر: 13746

راه‌اندازی ستاد زنجیره ارزش محصولات به کجا رسید؟

تشکیل ستاد زنجیره ارزش محصولات کشاورزی مقدمه پیشرفت و رونق اقتصادی کشاورزی خواهد بود

راه‌اندازی ستاد زنجیره ارزش محصولات به کجا رسید؟

راه‌اندازی ستاد زنجیره ارزش مقدمه پیشرفت کشاورزی

یک فعال بخش کشاورزی، طی یادداشتی ضمن تشریح شرایط فعلی صادرات محصولات کشاورزی به کشورهای هدف بر ضرورت تشکیل ستاد زنجیره ارزش این محصولات تاکید کرد.
به گزارش مزرعه سبز ، مهدی احمدی لفورکی در یادداشت خود نوشت: تیرماه 96 بود که خبر برگشت خوردن هندوانه و گوجه ایران از عمان به دلیل آنچه نداشتن گواهی باقی‌‌مانده سموم عنوان شد، در صدر اخبار رسانه‌ها قرار گرفت. آذرماه سال 98 هم خبر برگشت خوردن کشمش ایران از اروپا همچون بمبی در فضای رسانه‌ای کشور سر و صدا به‌پا کرد. اخیراً هم شایعاتی مبنی بر بازگشت محموله سیب‌زمینی از ازبکستان به گوش رسید. سپس روسیه واردات فلفل دلمه‌ای از ایران به کشورش را ممنوع کرد. بعد هم اخباری مبنی بر بازگرداندن محموله‌های کیوی ایرانی از هند به دلیل باقی‌مانده سموم کشاورزی منتشر شد که اذهان عمومی را مشوش کرد.
البته این دست خبرها طی چند سال اخیر کم نبوده و هر از گاه اخبار یا شایعاتی در این مورد شنیده می‌شود. اما چرا چنین اتفاقاتی رخ می‌دهد و منشأ این اتفاقات کجاست؟ چرا بازارهای صادراتی که برای به‌دست آوردن آن‌ها این‌گونه تلاش می‌شود، به یکباره از بین می‌رود؟ کارشناسان امر دلیل بروز چنین اتفاقاتی را فقدان زنجیره ارزش محصولات کشاورزی می‌دانند که در کشور متولی خاصی برای آن وجود ندارد و به‌همین سبب محصولات فاقد پشتوانه زنجیره ارزش، این‌چنین دردسرساز می‌شوند.
به‌تازگی اما وزیر جهاد کشاورزی دستور ایجاد ستاد زنجیره ارزش محصولات کشاورزی را صادر کرده که اقدامی درخور و شایسته است، اما هنوز اقدامی عملی در این راستا نشده و فعالان بخش کشاورزی همچنان منتظر راه‌اندازی این ستاد هستند تا تولید محصولات کشاورزی از بی‌سر و سامانی فعلی نجات یابد.
بدون شک راه‌اندازی ستاد زنجیره ارزش محصولات کشاورزی مقدمه پیشرفت و توسعه بخش کشاورزی و ستاد زنجیره ارزش محصولات کشاورزی و از آثار آن می‌توان به تثبیت سبک زندگی روستایی و عشایری به‌عنوان یک سبک موفق، افزایش عدالت اجتماعی و بهبود وضعیت معیشتی قشر محروم و افزایش قدرت خرید و رضایت عمومی اشاره کرد. همچنین ایجاد این ستاد می‌تواند نقطه عطفی در گذر از کشاورزی نیمه‌سنتی به مدرن باشد و آثار نیک آن تمام بخش‌های زنجیره را منتفع خواهد کرد؛ لذا از متولیان امر و مسئولان ذی‌ربط انتظار می‌رود هرچه زودتر با همکاری همه ذی‌نفعان و کارشناسان دستور وزیر جهاد را که برای رفع بحران‌های فعلی بخش کشاورزی بسیار کارآمد است، اجرا کنند و رسانه‌ها را نیز در جریان چند وچون پیشرفت امور قرار دهند.
دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای