مسیر کشاورزی پایدار قهوه در ویتنام
در قلب منطقه کشت قهوه ویتنام، کشاورزان خرده پا به طور خستگی ناپذیری برای کشت یکی از محبوب ترین محصولات جهان تلاش می کنند.

اخبار سبز کشاورزی؛ در قلب منطقه کشت قهوه ویتنام، کشاورزان خرده پا به طور خستگی ناپذیری برای کشت یکی از محبوب ترین محصولات جهان تلاش می کنند. اما این فقط گیاهان قهوه نیستند که نیاز به پرورش دارند، کشاورزان از طریق برنامههایی که توسط ILO و Nestle رهبری میشوند، یاد میگیرند که چگونه حفاظت از سلامت و ایمنی خود کلید تضمین آیندهای پایدار است.
مه نرم سپیده دم ارتفاعات Buon Ma Thuot را می پوشاند زیرا Van Thi My Dung و همسرش Do Ngoc Anh مراسم روزانه خود را آغاز می کنند. مزرعه آنها با رایحه گیلاس های رسیده قهوه، خش خش برگ ها، و ضرباهنگ مداوم کار سخت زمزمه می کند - زندگی ای که آنها دهه ها خود را وقف آن کرده اند.
روال کاری مزرعه
دانگ با صدایش پر از گرمای صبح زود می گوید: «روز ما معمولاً از سحر شروع می شود. "در طول فصل کاشت، ما خاک را آماده می کنیم و نهال های جدید قهوه را می کاریم. خاک غنی و آتشفشانی ارتفاعات Buon Ma Thuot برای پرورش گیاهان عالی است. در فصل رشد، ما روزهای خود را به آبیاری گیاهان، کود دادن و مدیریت آفات می گذرانیم. فصل برداشت شلوغ ترین فصل است، و زمان زیادی برای چیدن قهوه صرف می شود. منبع درآمد».
این روال از دهه 1990، زمانی که آنها برای اولین بار مزرعه قهوه خود را راه اندازی کردند، بخشی از زندگی این زوج بوده است. مزرعه آنها، واقع در ارتفاعات سرسبز Buon Ma Thuot، بیش از 10 هکتار وسعت دارد. این منظره مجموعهای از گیاهان پر جنب و جوش قهوه سبز و فلفل به عنوان کشت مخلوط است که به مزرعه آنها تنوع میبخشد و به استفاده بهینه از زمین کمک میکند.
این زوج با یادآوری شروع مزرعه خود، می گویند که چگونه سال های اولیه با دست های تاول زده، شانه های دردناک و کمبود تجهیزات یا دانش مدرن مشخص شده است. او به اشتراک میگذارد: «هر کار کار فشرده و زمانبر بود. ما با چالش های متعددی از جمله تهدیدی برای سلامت و ایمنی خود مواجه بودیم. زمین اینجا بسیار شیب دار است و استفاده از ماشین آلات برای برداشت یا حمل و نقل غیرممکن است. در گذشته مجبور بودیم کیسه های سنگین قهوه را پس از چیدن روی دوش خود حمل کنیم. طاقت فرسا و خطرناک بود.»
استانداردهای بالا و اطمینان از ایمنی
این زوج که تنها با دانشی که از پیشینیان منتقل شده بود شروع کردند، در ابتدا مطمئن نبودند که چگونه روشهای کشاورزی خود را برای برآورده کردن استانداردهای بالا و اطمینان از ایمنی بهبود بخشند. همه چیز در سال 2014 با پیوستن آنها به برنامه طرح نسکافه تغییر کرد. این برنامه آنها را به کشت پایدار مانند کودهای مصرفی متعادل، مدیریت آفات و بیماری ها، صرفه جویی در آب، حفاظت از خاک مجهز کرد که منجر به عملکرد بهتر و کیفیت بالاتر می شود.
همانطور که سفر آنها در زمینه تولید قهوه پیشرفت کرد، آنها همچنین از اهمیت تضمین ایمنی و سلامت خود در حین کار در مزرعه قهوه آگاه شدند. این تمرکز بر ایمنی توجه واردکنندگان قهوه اروپایی را به خود جلب کرده است. مانند Dung و Ngoc Anh، بسیاری از مالکان مزرعه در شبکه نستله آموزش هایی در مورد ایمنی و بهداشت شغلی (OSH) دریافت کردند. این آموزش ها، بخشی از صندوق بینش صفر ILO و مشارکت نستله، به کشاورزان کمک می کند تا خطرات را شناسایی کرده و اقدامات ایمنی مقرون به صرفه را با هدایت کتابچه راهنمای آموزشی WIND[1] اجرا کنند.
Ngoc به اشتراک میگذارد: "پس از پیوستن به برنامه آموزشی توسط ILO و Nestle، من نسبت به خطرات شغلی در کار روزانه خود در زمینه تولید قهوه آگاهی بیشتری پیدا کردم. آموختهام که با رعایت اقدامات احتیاطی ساده، ما کشاورزان میتوانیم از بسیاری از حوادث خطرناک جلوگیری کنیم. به عنوان مثال، نصب محافظ در اطراف ماشینآلات خطرناک میتواند به محافظت بهتر از اپراتورها کمک کند."
پیشرفت مزرعه
Dung و Ngoc Anh که فقط به بهبود مزرعه خود راضی نبودند، با به اشتراک گذاشتن آموزش WIND با سایر کشاورزان در سیستم نستله، یک قدم فراتر رفتند. آنها با استفاده از بروشورها و کتابچههای ILO و Nestlé، جلسات آموزشی کوچکی ترتیب دادند تا مزایای تضمین سلامت و ایمنی در محل کار را به مردم نشان دهند. دانگ که با افتخار به شوهرش نگاه کرد که پیشرفتهای ساده و در عین حال مؤثری را که انجام داده بود معرفی کرد، لبخندی زد و گفت: "او دوست دارد به دورههای آموزشی برود و سپس چیزهایی را که میآموزد با دیگران به اشتراک بگذارد. پس از بازگشت از آموزش OSH در ژوئن برای کشاورزان اصلی نستله، پیشرفتهای زیادی انجام داد و دیگران را تشویق کرد که همین کار را انجام دهند. مانند، او واقعاً از هر حادثهای که در تراکتور ما رخ داده بود، قدردانی میکرد و حتی از همسایههای ما کمک میکرد."
علاوه بر افزایش ایمنی و سلامت شغلی (OSH)، برنامه مشارکت بین ILO و نستله به تجهیز کشاورزان به دانش و شیوه های لازم برای تولید قهوه مولد و پایدار در ویتنام اختصاص دارد. این برنامه با تاکید قوی بر ایجاد شرایط کاری مناسب مطابق با اصول و حقوق اساسی ILO در محل کار (FPRW)، از کشاورزان حمایت می کند تا بتوانند در محیط های امن، منصفانه و با وقار کار کنند. با تخصص فنی ILO و تعهد نستله، کشاورزان قهوه می توانند مزارع ایمن تر و کارآمدتر ایجاد کنند. این همکاری نشان میدهد که چگونه مشارکتهای استراتژیک میتواند منجر به پیشرفتهای قابلتوجهی در شیوههای کشاورزی شود و آینده روشنتر و پایدارتری را برای صنعت قهوه ویتنام ایجاد کند.
یک کتابچه راهنمای آموزشی بهبود کار در توسعه همسایگی (WIND) محصول سازمان بین المللی کار است، این کتاب برای کمک به کشاورزان در مقیاس کوچک و خانواده های آنها در بهبود ایمنی و سلامت در کار و زندگی روزمره خود طراحی شده است.