خبر فوری
شناسه خبر: 51471

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان رویان تیسان سبز مطرح کرد

کاهش نیاز آبی گیاهان با استفاده از کودهای زیستی

راهکار کاهش نیاز آبی گیاهان با کودهای زیستی: مدیرعامل رویان تیسان سبز راهکار مقابله با بحران کم‌آبی در کشاورزی را با کودهای زیستی تشریح کرد

کاهش نیاز آبی گیاهان با استفاده از کودهای زیستی

چالش کم‌آبی در سال جاری، به مراتب جدی‌تر از سال‌های گذشته است و این مسئله، تهدیداتی را برای بخش کشاورزی به همراه دارد.

دکتر محمدجواد اوستا، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان رویان تیسان سبز (تولیدکننده کود و آفت‌کش‌های زیستی) و نائب رئیس انجمن تولیدکنندگان فرآورده‌های زیستی و آلی در گفت‌وگو با «اخبار سبز کشاورزی» به ارزیابی وضعیت بازار کود پرداخت و اظهار داشت: در حال حاضر، واردات کود به کشور با مشکلات متعددی روبه‌رو است؛ به‌گونه‌ای که در بسیاری از موارد، کودهای باکیفیت از کشورها یا شرکت‌های معتبر وارد نمی‌شوند و تنها بخشی از کودهای وارداتی، از کیفیت مطلوب برخوردارند.

وی اضافه کرد: از طرفی، فقط تعدادی از تولیدکنندگان داخلی در زمینه تولید کود، معتبر هستند و متأسفانه برخی از آن‌ها، اعتبار لازم را نداشته و اقدام به تولید کودهایی می‌کنند که علاوه بر آسیب رساندن به بخش کشاورزی، باعث وارد شدن خسارت به شرکت‌های معتبر نیز می‌شوند.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان رویان تیسان سبز، کمبود آب را چالش اصلی بخش کشاورزی و تولیدات این حوزه دانست و گفت: چندین سال است که هشدارهای جدی در رابطه با آب داده می‌شود، اما امسال این چالش، بسیار حادتر است و پیامدها و مخاطراتی را برای بخش کشاورزی به دنبال خواهد داشت.

 

راهکار اساسی جهت تأمین کودهای زیست‌محیطی

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان رویان تیسان سبز در خصوص کودهای زیست‌محیطی نیز بیان داشت: این نوع کودها، شامل دسته‌های گوناگونی هستند؛ دسته اول، کودها و آفت‌کش‌های زیستی یا بیولوژیک هستند که بر پایه موجودات زنده بنا شده‌اند و حاوی میکروب‌های مفیدی هستند که می‌توانند باعث حاصلخیزی خاک شده یا آفات را از بین ببرند و ضمن نابودی آفات، هیچ خطری هم برای انسان ندارند.

به گفته مدیرعامل این شرکت، علاوه بر این، تعدادی از آفت‌کش‌های زیستی یا شکارگر که حشرات و آفات را شکار می‌کنند و می‌توان از آن‌ها برای مبارزه با آفات استفاده کرد، گروه دیگری از کودها و آفت‌کش‌ها، دوستدار محیط زیست بوده و باعث باروری خاک می‌شوند؛ مانند عصاره‌های گیاهی که از طبیعت تهیه شده و برای کنترل آفات از آن‌ها استفاده می‌شود. بخشی دیگر از کودهای دامی نیز که از دیرباز مورد استفاده قرار می‌گرفته‌اند، در صورت استفاده صحیح، دوستدار محیط زیست خواهند بود.

نائب رئیس انجمن تولیدکنندگان فرآورده‌های زیستی و آلی در ادامه، به مهم‌ترین چالش در زمینه کودها و آفت‌کش‌های زیستی اشاره کرد و گفت: این مواد نمی‌توانند تمام نیازهای غذایی یک گیاه را تأمین کرده و یا همه آفات را کنترل کنند و برای کنترل آفات، باید به صورت تلفیقی (شیمیایی و زیستی) عمل کرد. مزیت این روش، کاهش مصرف مواد شیمیایی است.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان رویان تیسان سبز سپس، تعداد شرکت‌های زیستی-آلی را بیش از 50 شرکت اعلام کرد و گفت: این شرکت‌ها، تولیدکننده کودهای پایه گیاهی و کودهای پایه باکتری هستند؛ بنابراین، مشکلی در رابطه با تأمین نهاده‌های زیستی و آلی در کشور وجود ندارد؛ چرا که هم دانش آن بومی و هم تمام مواد مصرفی آن، داخلی است. مشکل اصلی ما همان‌طور که پیش‌تر نیز گفته شد، مسأله کم‌آبی است که یک نیاز ضروری در کشاورزی به شمار می‌رود. البته، استفاده از کودهای زیستی می‌تواند با ایجاد مقاومت در گیاه، نیاز آبی آن را کاهش داده و آن را نسبت به خشکی مقاوم‌تر سازد.

 

نظارت‌های سختگیرانه بر تولید مجاز کود و آفت‌کش‌ها

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان رویان تیسان سبز، یکی از مسائل مهم در صنعت کود و آفت‌کش‌ها را موضوع نظارت دانست و گفت: متأسفانه، گاهی اوقات نظارت‌های سخت‌گیرانه‌ای بر تولیدکنندگان داخلی معتبر و دارای مجوز اعمال می‌شود. این در حالی است که تولیدکنندگان بدون مجوز، مشکلی در رابطه با نظارت ندارند.

به گفته مدیرعامل این شرکت، ناهماهنگی‌های اداراتی مانند بیمه و مالیات نیز مزید بر علت شده و مشکلاتی را ایجاد می‌کند؛ به طوری که نبود نظارت سیستمی در این ادارات باعث هدر رفتن وقت و هزینه تولیدکنندگان شده و آن‌ها را از ادامه کار دلسرد می‌کند.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان رویان تیسان سبز در ادامه، به چالش‌های خاص این شرکت اشاره کرد و گفت: مجموعه ما در یک شهرک صنعتی واقع شده است که فاقد زیرساخت‌های لازم از جمله آب، برق و گاز است. متأسفانه، مسئولین نیز با وجود آگاهی از مشکلات، اقدام لازم برای حل آن‌ها را انجام نمی‌دهند.

 

معضل نبود و تأمین زیرساخت‌ها

وی سپس ضمن اشاره به معضل نبود و تأمین زیرساخت‌ها اظهار داشت: شرکت‌های دانش‌بنیان با وجود معافیت مالیاتی، گاهی اوقات به شکل‌های مختلف، برای مثال جهت خریداری دستگاه‌های مورد نیاز خود، مجبور به پرداخت مالیات هستند.

او در پایان، سیستمی شدن امور را یکی از اقدامات مهمی دانست که امسال در حال انجام است و گفت: این مسأله باعث شده است تا افرادی که اظهارنامه رد می‌کنند، نیازی به کاغذبازی و صرف وقت برای امور اداری نداشته باشند.


بیشتر بخوانید:  قائم مقام مدیرعامل شرکت رویان تیسان سبز:  فرهنگ استفاده از محصولات بیولوژیک در کشاورزی تقویت شود


 

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای