خبر فوری
شناسه خبر: 52186

فناوری به کشاورزی چین کمک می‌کند تا رکوردهای جدیدی را ثبت کند

ژانگ شینگ‌وانگ، معاون وزیر کشاورزی و امور روستایی چین، از پیشرفت‌هایی در زمینه علوم و فناوری‌های اصلی کشاورزی خبر داد

فناوری به کشاورزی چین کمک می‌کند تا رکوردهای جدیدی را ثبت کند

اخبار سبز کشاورزی؛ مقامات وزارت کشاورزی و امور روستایی چین گفتند که سطح نوآوری در علوم و فناوری کشاورزی در چین از بالاترین‌ها در جهان است و نوسازی کشاورزی در طول دوره چهاردهمین برنامه پنج ساله (2021-25) گام‌های بلندی برداشته است.

ژانگ شینگ‌وانگ، معاون وزیر کشاورزی و امور روستایی، از پیشرفت‌هایی در زمینه علوم و فناوری‌های اصلی کشاورزی خبر داد. او گفت که محققان ژن‌های جدیدی را توسعه داده‌اند که برای عملکرد محصول و اصلاح نژاد دام بسیار ارزشمند هستند و حسگرهایی را برای پیش‌بینی محتوای مواد مغذی خاک و نظارت بر رفتار حیوانات ایجاد کرده‌اند.

ژانگ گفت: "بیش از 95 درصد از سطح زیر کشت غلات اکنون از انواع بذرهای توسعه‌یافته داخلی استفاده می‌کنند." ژن‌های تازه توسعه‌یافته، برنج پربازده، سویای پرروغن و همچنین مرغ‌های گوشتی پرسفید تولید می‌کنند که زمانی وارداتی بودند. علاوه بر این، وی افزود که ماشین‌آلات کشاورزی پیشرفته در سال‌های گذشته در سراسر کشور مستقر شده‌اند.

در همین حال، فناوری‌های جدید با سرعت بیشتری به مزارع می‌رسند، زیرا بیش از 400000 تکنسین کشاورزی مردمی در تمام طول سال خدمات ارائه می‌دهند.

هان جون، وزیر کشاورزی و امور روستایی، گفت که تا پایان سال گذشته، پیشرفت فناوری به محرک اصلی برداشت غلات تبدیل شده است و میزان مشارکت آن به 63.2 درصد افزایش یافته است. نرخ مکانیزاسیون جامع از کاشت تا برداشت از 75 درصد فراتر رفته و مرحله جدیدی در نوسازی کشاورزی را نشان می‌دهد.

علاوه بر این، تولید غلات در سال‌های گذشته پایدار و مقاوم باقی مانده است. هان گفت که سال گذشته، میزان تولید به رکورد 700 میلیون تن رسید و سرانه عرضه غلات به 500 کیلوگرم رسید.

چین با ترویج تکنیک‌هایی مانند کاشت متراکم و بذرپاشی دقیق، ابتکار عمل گسترده‌ای را برای افزایش عملکرد محصولات اساسی در هر هکتار آغاز کرده است. امسال، برنامه‌های آزمایشی در 702 شهرستان به انتقال بازده بالای غلات و محصولات روغنی از قطعات آزمایشی به مزارع کشاورزی کمک کرده‌اند.

سطح زیر کشت غلات نیز گسترش یافته و از سال 2020 بیش از 2.53 میلیون هکتار افزایش یافته و در سال گذشته به 119.3 میلیون هکتار رسیده است. امسال، با ثبات برداشت برنج تابستانی و اوایل فصل و وضعیت خوب محصولات پاییزی، مقامات انتظار دارند به هدف سالانه ۷۰۰ میلیون تن برسند.

هان گفت، این وزارتخانه همچنین برای تنظیم ساختار محصول برای پاسخگویی به تقاضای مصرف‌کننده و کاهش وابستگی به واردات تلاش کرده است. تولید سویای داخلی سال گذشته به ۲۰.۶۵ میلیون تن افزایش یافت که خودکفایی آن نسبت به سال ۲۰۲۰ چهار درصد افزایش یافته است.

مایردن موگایتی، معاون وزیر کشاورزی و امور روستایی، گفت که ظرفیت تولید دام و طیور کشور به طور قابل توجهی بهبود یافته است. تولید گوشت، تخم‌مرغ و لبنیات در سال گذشته در مجموع ۱۷۵ میلیون تن بود که تقریباً ۱۹ درصد نسبت به سال ۲۰۲۰ افزایش یافته است و مصرف سرانه سالانه آن بالاتر از میانگین جهانی است.

تولید سالانه سبزیجات پرورش یافته در گلخانه‌ها از ۲۰۰ میلیون تن فراتر رفته است، در حالی که تولید قارچ خوراکی چین در گلخانه‌ها اکنون ۸۵ درصد از عرضه جهانی را تشکیل می‌دهد.

توسعه سبز در بخش کشاورزی نیز مورد توجه قرار گرفت، زیرا مصرف آب کشاورزی سالانه 3.6 میلیارد متر مکعب کاهش یافته است، در حالی که مصرف کود و سموم دفع آفات نیز به طور پیوسته در حال کاهش است. به گفته این وزارتخانه، در سال 2024، مصرف کود 5 درصد نسبت به سال 2020 کاهش یافته و به حدود 50 میلیون تن رسیده است و مصرف سموم دفع آفات در تولید محصولات کشاورزی 1.5 درصد کاهش یافته است.

 

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای