خبر فوری
شناسه خبر: 44889

ترشه تره؛ غذای محبوب گیلانی

غذاهای محلی استان های مختلف به خصوص غذاهای شمالی جای خودشون را توی سفره اکثر ایرانی‌ها باز کردند.

ترشه تره؛ غذای محبوب گیلانی

اخبار سبز کشاورزی؛ این خورشت لذیذ با سبزی های مختلف درست می‌شود و معمولا با ماهی سرخ شده یا ماهی دودی یا به تنهایی سرو می‌شود.

دستور پخت خورش ترشه تره غذای سنتی شمال

مواد لازم روش اول

۵۰۰ گرم سبزی خورد شده (اسفناج بیشتر از بقیه، برگ چغندر، گشنیز، تره، جعفری و شوید)

۱/۴ پیمانه نعنا خورد شده

۱/۴ پیمانه خالواش خورد شده (سبزی شمالی)

نصف بوته سیر

۲ قاشق غذاخوری برنج

۲ عدد تخم مرغ

آب نارنج یا آبغوره به میزان لازم

نمک، فلفل و زرچوبه به مقدار لازم

روش تهیه خورش ترشه تره

ابتدا باید برنجی که داریم را با حدود دو لیوان آب داخل قابلمه بریزیم و اجازه بدیم تا برنج با حرارت ملایم بپزه و نرم و له شود.

تذکر: به جای برنج می‌توانید از آرد برنج استفاده کنید.

وقتی برنج له شد و پخت سبزی مخلوط خورد شده را به آن اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید تا هم سبزی بپزد و هم برنج داخل خورشت حل بشود.

تا سبزی می‌پزد سیر را رنده یا ریز خورد کنید و با مقدری کافی روغن و کمی زرچوبه تفت بدید تا کمی سرخ شود.

حالا نعنا و خالواش خورد شده رو به سیر اضافه کنید و سبزی ها را با سیر تفت بدید تا مزه بگیرد و سرخ شود.

تذکر: در صورتی که خالواش در دسترس نبود به جاش مقداری نعناع اضافه کنید.

وقتی سبزی پخت و برنج هم خوب حل شد مخلوط سیر و سبزی های خورد شده را به خورشت اضافه کرده و فلفل و نمک هم بزنید.

در این مرحله چاشنی خورشت که آب نارنج یا آبغوره است را هم باید اضافه کرد.

این خورشت نسبت به خورشت های دیگه ترش مزه تره پس باید بیشتر ترشش کنید؛ ولی با این حال بهتره آب غوره یا آب نارنج رو کم کم بریزید و مزه کنید تا به طعم دلخواه خودتان برسید.

در این مرحله حدود ۲۰ تا ۳۰ گرم کره هم به خورشت اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم تا خورشت جا بیوفتد. در ۱۰ دقیقه نهایی تخم مرغ را به خورشت اضافه می‌کنیم.

اضافه کردن تخم مرغ به خورش ترشه‌تره

نحوه اضافه کردن تخم مرغ به سلیقه خودمون بستگی دارد. می‌توانیم جدا گانه و با کره داخل ماهی‌تابه همشون بزنیم و سرخشون کنیم بعد به خورشت اضافشون کنیم یا اینکه داخل یه ظرف زرده و سفیده را با هم مخلوط کنیم.

 

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای