۴۰ میلیون مترمکعب از حقآبه هیرمند به سمت ایران رهاسازی شد
ایران بالاخره حقابه خود از افغانستان را دریافت کرد
فیروز قاسمزاده، سخنگوی صنعت آب گفت: در سامانه بارشی اخیر از سمت افغانستان دو بار رهاسازی آب به سمت ایران صورت گرفت که در مجموع ۴۰ میلیون مترمکعب از حقآبه هیرمند را دریافت کردیم.
به گزارش اخبار سبز کشاورزی به نقل از همشهری آنلاین، فیروز قاسمزاده امروز در نشستی خبری در خصوص آخرین وضعیت دریاچه ارومیه اظهار کرد: در حال حاضر تراز دریاچه آب ارومیه نسبت به سال قبل ۱۲ سانتریمتر و نسبت به ابتدای سال آبی ۶۰ سانتیمتر افزایش داشته است.
وی اضافه کرد: وسعت دریاچه ارومیه ۱۷۰۰ کیلومتر مربع است و ۲.۲ میلیارد مترمکعب حجم آب موجود در این دریاچه تخمین زده میشود.قاسمزاده درباره آخرین وضعیت حقآبه هیرمند تصریح کرد: در سال آبی جاری ۴۰ میلیون مترمکعب ورودی به چاه نیمههای سیستان و بلوچستان داشتیم اما مواضعی که جمهوری اسلامی ایران در این زمینه پیش گرفته پایبندی به معاهدهای است که بین ایران و افغانستان وجود دارد.
ضعیت منابع آبی تهران بهبود یافت
سخنگوی صنعت آب با اشاره به آخرین وضعیت سدهای تهران و تامین آب پایتخت در فصل گرم سال گفت: در حال حاضر سدهای تهران ۲۱ درصد پرشدگی دارند اما همچنان حجم آب سدهای پنجگانه تهران نسبت به سال گذشته ۱۱ درصد کاهش را نشان میدهد.
وی با تاکید بر اینکه برنامه ریزی برای سدهای تهران در یک شرایط بدبینانه انجام شد اما بارشهای اخیر وضعیت را بهتر کرد به گونهای که نسبت به آنچه اواسط زمستان پیشبینی کردهایم شرایط بهتری را پیشرو داریم، اظهار کرد: امیدواریم با مدیریت مصرفی که توسط مشترکان صورت میگیرد بتوانیم فصل گرم را پشت سر بگذاریم.
پیشبینی پنج میلیارد مترمکعب پوشش برفی
سخنگوی صنعت آب با بیان اینکه در فصل جاری شرایط به گونهای است که پوشش برفی کاهش پیدا میکند، تصریح کرد: در حال حاضر یک درصد سد کشور پوشیده از برف است و براساس پیشبینیهای صورت گرفته پنج میلیارد مترمکعب ذخیره برفی خواهیم داشت.
قاسمزاده با اشاره به تدابیر در نظر گرفته شده برای سیلابهای اخیر اظهار کرد: پیشبینیهای لازم برای مقابله با سیلاب صورت گرفته بود و در این زمینه اطلاعرسانی انجام شد به طوری که مدیریت مخازن به صورت ویژه اتفاق افتاد. ضمن اینکه باید نگران منابع آبی نیز میبودیم با این حال با وجود سدها و مدیریتی که انجام گرفت توانستیم شرایط را نرمال کنیم.
وی با بیان اینکه حداکثر بارشها حدود ۳۰۰ میلیمتر در یک نقطه بود که دو الی سه برابر متوسط سال آبی آن ایستگاه برآورد شده است که این میزان بارش روانآبهایی را تولید کرد که از حجم مخازن بالاتر بود، اظهار کرد: در امارات ۳۳۰ میلیمتر، در ایران ۳۰۹ میلیمتر و در عمان ۳۰۰ میلیمتر بارش اتفاق افتاد و علیرغم اینکه ایران بیشترین شدت بارش را داشت اما میزان خسارت در آن کمتر بود.سخنگوی صنعت آب اضافه کرد: ۶۱۵ روستا در سیستان و بلوچستان دچار قطع آب شدند که تا دیروز در ۵۱۷ روستا رفع قطع آب صورت گرفته و تا زمانی که مسیرهای دسترسی باز شود میتوانیم آب روستاهای دیگر را نیز تامین کنیم.