خبر فوری
شناسه خبر: 50221

بحران در راه است؛ هشدار اتحادیه آوندا به بانک مرکزی درباره تأخیر در تخصیص ارز نهاده‌های دامی

برخی واردکنندگان نهاده‌های دامی تا ۹ ماه پس از ترخیص کالا، موفق به دریافت ارز تخصیصی نشده‌اند.

بحران در راه است؛ هشدار اتحادیه آوندا به بانک مرکزی درباره تأخیر در تخصیص ارز نهاده‌های دامی

اخبار سبز کشاورزی؛ اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دام و طیور (آوندا) با ارسال نامه‌ای هشدارآمیز به معاون ارزی بانک مرکزی، نسبت به تأخیرهای طولانی در تخصیص ارز برای واردات نهاده‌های دامی و پیامدهای آن برای امنیت غذایی کشور هشدار داد. در این نامه، که روز سه‌شنبه (۲۸ بهمن ۱۴۰۳) منتشر شد، نسبت به کمبود و افزایش قیمت پروتئین و لبنیات در آستانه ماه مبارک رمضان و سال جدید هشدار داده شده است.

تأخیرهای چند ماهه و مطالبات سنگین

بر اساس این گزارش، برخی واردکنندگان نهاده‌های دامی تا ۹ ماه پس از ترخیص کالا، موفق به دریافت ارز تخصیصی نشده‌اند. محمدرضا کلامی، دبیر اتحادیه آوندا، در این نامه با اشاره به این تأخیرهای طولانی، از کاهش شدید توان بخش خصوصی و بروز مشکلات جدی در تأمین کالاها خبر داد.

این اتحادیه همچنین اعلام کرد که مجموع مطالبات ارزی واردکنندگان نهاده‌های دامی از دولت، به حدود ۴۵۰ میلیون یورو رسیده است. به گفته کلامی، محموله‌های وارداتی مهر ماه سال جاری نیز به دلیل محدودیت‌های ارزی بانک مرکزی، هنوز تأیید دستگاه‌های مربوطه را دریافت نکرده‌اند.

درخواست برای ترمیم بودجه ارزی و تسریع در انتقال ارز

اتحادیه آوندا در این نامه، خواستار ترمیم بودجه ارزی سال جاری برای کالاهای اساسی و ضروری، از طریق دولت و مجلس شورای اسلامی شده است. به گفته کلامی، تأخیر در تخصیص ارز، علاوه بر ایجاد مشکل در ورود محموله‌های فعلی، ورود نهاده‌های مورد نیاز در سه ماه ابتدایی سال آینده را نیز با ابهام مواجه کرده است.

این اتحادیه همچنین از تأخیرهای طولانی در انتقال ارز توسط شرکت نیکو، که گاهی به ۵۰ روز می‌رسد، انتقاد کرده و خواستار تسریع در این روند شده است.

تلاش برای حفظ ثبات قیمت‌ها

در این نامه، به تلاش‌های بخش خصوصی برای حفظ ثبات قیمت‌ها و عرضه نهاده‌های دامی با قیمت‌های مناسب در سامانه بازارگاه اشاره شده است. اتحادیه آوندا تأکید کرده که با وجود مشکلات موجود، همواره تلاش کرده تا قیمت‌ها به نفع تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان نهایی تنظیم شود.

اهمیت تأمین نهاده‌های دامی برای امنیت غذایی

در پایان این نامه، با اشاره به اهمیت تأمین پروتئین و لبنیات در سبد غذایی خانوارها، بر ضرورت توجه به تأمین نهاده‌های دامی به عنوان مواد اولیه اصلی تولید این کالاها تأکید شده است. این اتحادیه از بانک مرکزی و سایر نهادهای مسئول خواسته است تا با تخصیص به‌موقع ارز، از بروز بحران در این بخش جلوگیری کنند.

 

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای