25 درصد اضافه محصول با سویای تراریخته
یک گونه سویای تراریخته با ویژگی جذب بیشتر نور قادر به تولید 25 درصد محصول اضافی بیش از گونههای دیگر شد. این ویژگی ژنتیکی قادر است
یک گونه سویا تراریخته با ویژگی جذب بیشتر نور قادر به تولید 25 درصد محصول اضافی بیش از گونههای دیگر شد. این ویژگی ژنتیکی قادر است به نحو قابل توجهی به تولید غذا در جهان کمک نماید.
اخبار سبز کشاورزی : عملیات اجرایی در مزرعه برای اولین بار نشان داد که مهندسی ژنتیک میتواند بر روند فتوسنتز و افزایش محصول اثرگذار باشد. پیشرفتهای به عمل به شکلی غیرقابل انتظار و باورنکردنی نشان داد که چنین تکنیکهایی امکان دارد پس از چندین دهه کار بر روی گزینههای پرورشی، موفقیتآمیز باشند.
این موفقیت زمانی به دست آمد که در گزارش امنیت غذایی سازمان ملل اعلام شده بود که تقریبا در سال گذشته 10 درصد از مردم جهان در گرسنگی به سر بردهاند که 8 درصد از سال 2019 بیشتر است، ضمن آن که شرایط اقلیمی برای تولید محصولات غذایی بسیار بدتر شده است.
در حال حاضر بزرگترین بحران در سلامت جمعیت سیاره زمین گرسنه بودن یک نفر از هر ده نفر است.
مطالعات مذکور بر روی استفاده از فتوسنتز بیش از 25 سال قبل آغاز گردید و اکنون به نتیجه رسیده است. محققان طرح مذکور دریافتهاند که 3 ژن به گیاه سویا اجازه میدهند تا بتواند نور بیشتری جذب و 25 درصد محصول اضافه تولید نماید، اگر چه در برخی نمونهها این افزایش تا 33 درصد نیز گزارش شده است.
ماهنامه دام و کشت و صنعت - شماره ۲۶۶ - شهریور ۱۴۰۱