تبدیل گورستان به مزرعه خورشیدی
شهر اسپانیایی «والنسیا» قصد دارد گورستانهای خود را به بزرگترین مزرعه خورشیدی شهری کشور تبدیل کند.
به گزارش اخبار سبز کشاورزی، والنسیا که در ساحل شرقی قرار دارد میخواهد هزاران پنل خورشیدی را در قبرستانهای اطراف شهر نصب کند. این پروژه RIP نامگذاری شده است و مخفف Requiem in Power است که در ماه جاری با نصب اولین پنلهای فتوولتائیک راهاندازی شد.
شهر والنسیا قصد دارد ۶ هزار و ۶۵۸ پنل خورشیدی را در گورستانهای محلی نصب کند. در حال حاضر حدود ۸۱۰ پنل در سه گورستان گذاشته شده است. این پنلها در مجموع بیش از ۴۴۰ هزار کیلووات برق در سال تولید خواهند کرد.
به گفته شورای محلی، این اقدام همچنین منجر به بیش از ۱۴۰ تن کاهش تولید کربندیاکسید در سال میشود. این انرژی بیشتر برای تامین برق ساختمانهای شهرداری قرار است استفاده شود اما ۲۵ درصد آن نیز به هزار خانوار آسیبپذیر اختصاص خواهد یافت.
یورونیوز نوشته است پروژه حاضر بخشی از مأموریت اقلیمی والنسیا ۲۰۳۰ است که یکی از دلایل اصلی انتخاب این شهر بهعنوان پایتخت سبز اروپا در سال ۲۰۲۴ محسوب میشود. هدف بلندمدت مأموریتهای آبوهوایی این شهر تولید ۲۷ درصد انرژی برای شهر از منابع تجدیدپذیر است.
چرا گورستانها؟
گورستانها کاندیدای ایدهآل برای پروژه راهاندازی پنل خورشیدی هستند. این فضاهای شهری را میتوان برای تولید انرژی پاک درست مانند زمانی که از سقفها بهعنوان مکان هایی برای پنلهای فتوولتائیک استفاده میشود، برای تولید انرژی پاک بدون تغییر اهداف اصلی بکار برد.
اما این اولین باری نیست که یک شهر به این فکر میافتد که گورستانها را برای انرژی سبز بکار گیرد. پیش از این نیز از این راهکار در مجمعالجزایری فرانسوی استفاده شده است.
گفته شده تا سال ۲۰۲۵، یک سایبان خورشیدی ۱.۳ مگاواتی این گورستان را پوشش میدهد و برق چهار هزار ساکن آن را با هزینه ورودی تنها پنج یورو، تأمین میکند. این سازه همچنین آب باران را برای یک مجموعه ورزشی مجاور جمعآوری و به کاهش سیل کمک میکند.