صنعت گردشگری در دو شهر ورامین و پیشوا
دو شهر ورامین و پیشوا از پتانسیلهای لازم برای توسعه گردشگری یعنی جاذبهها، بهعنوان مهمترین و اساسیترین شرط لازم برای جذب سرمایهها و توسعه گردشگری، برخوردار هستند؛ اما علیرغم داشتن ظرفیتهای مناسب، امکانات و منابع و تسهیلات گردشگری به صورت مناسبی بهرهبرداری و توزیع نشدهاند و باید برنامهریزی مناسب صورت گیرد تا بتواند از تمام پتانسیلها استفاده نمانید.
اخبار سبز کشاورزی؛ دکتر محمد بیدگلی، مدرس دانشگاه و کارشناس مسائل ایران| بدیهی است که بهرهگیری مناسب از ظرفیتهای گردشگری دو شهرستان ورامین و پیشوا، نیازمند مطالعه، بررسی و برنامهریزی دقیق است.
در واقع تدوین یک برنامه جامع و منسجم که جایگاه و وضعیت موجود این صنعت را مشخص نموده و راهکارها و راهبردهای مناسبی را برای رسیدن به وضعیت مطلوب ارائه دهد، لازم و ضروری به نظر میرسد.
بیشتر بخوانید: مُهر تعطیلی بر پیشانی ۵۰۰ بومگردی
لزوم تقویت ماندگاری گردشگران
بررسیهای میدانی نشان میدهد که بیشتر گردشگرانی که به این دو شهرستان مسافرت نمودهاند، گذری و عبوری بودهاند و مدت اقامت آنها در شهر کمتر از یک روز بوده است که این مسأله برای توسعه گردشگری در این دو شهر نامناسب است و باید برنامهریزی مناسب صورت پذیرد تا ماندگاری گردشگران در این دو شهر را تقویت نماید.
مشکلات تشکیلاتی و تبلیغاتی، کمبود نیروی انسانی بهویژه کارشناس مجرب در خدمترسانی به گردشگران، عدم آموزش کارکنان هتلها و مسافرخانهها، آژانسهای مسافربری، راهنمایان گردشگری و مدیران و کارکنان تأسیسات و مراکز پذیرایی و اقامتی از یک طرف و عدم ارائه کمکهای فنی و تخصصی، جهت تأسیسات گردشگری و راهنمایی افرادی که مایل به سرمایهگذاری در فعالیت توریسم هستند از طرف دیگر، از مشکلات عمده تشکیلاتی در فعالیت گردشگری این دو شهرستان محسوب میشود.
در واقع میتوان گفت ضعف مدیریت منابع، تسهیلات، امکانات زیربنایی و خدمات گردشگری و توزیع نامناسب آنها، تبلیغات بسیار کم و نوعی ناآگاهی عمومی در مورد جاذبهها و ظرفیتهای گردشگری، نشان از عدمبرنامهریزی صحیح و مناسب برای جذب توریسم به دو شهرستان ورامین و پیشوا بوده است.
مطالعات نشان میدهد که توزیع مطلوب زیرساختها در سطح این دو شهر، میتواند در توسعه صنعت گردشگری مؤثر باشند.
همچنین میتواند مشکل فصلی بودن تقاضای گردشگری را کاهش و مضافاً اینکه رضایت گردشگران را فراهم و مدت اقامت آنها در استان و این دو شهر را افزایش و در نتیجه درآمدهای گردشگری استان را افزایش دهد.
از اماکن دیدنی ورامین میتوان به مسجد جامع ورامین، برج علاءالدوله، تالاب بندعلی خان، امامزاده شاهزاده محمد، بقعه سکینه بانو، بقعه حسین رضا، قلعه ایرج (گبری)، امامزاده یحیی کهنهگل، بقعه شاهحسین، پل تاریخی باقرآباد، بقعه کوکبالدین، آب انبار حصارگلی، قلعه و حمام روستای خاوه، تپه معینآباد، جاده سنگفرش، درخت چنار روستای سعیدآباد، یخچال حصار کوچک اشاره کرد و از اماکن دیدنی شهرستان پیشوا میتوان به امامزاده جعفر، بازار قدیمی پیشوا، تپه سفالین، پارک جنگلی پیشوا، تپه شغالی، امامزاده اسحاق و موسی روستای کهنگ، بقعه یوسف رضا، یخچالهای طبیعی روستای طارند اشاره داشت که بازدید از هر کدام از این اماکن تاریخی برای بازدیدکنندگان خالی از لطف نخواهد بود.