خبر فوری
شناسه خبر: 50482

سیاه‌دانه؛ طلای سیاه کشاورزی پایدار با روش‌های بی‌خاک‌ورزی+ ویدئو

بهترین گزینه کشت گیاهان دارویی، کشت به طریق بی خاک‌ورزی و با حفظ بقایای گیاهی است.

سیاه‌دانه؛ طلای سیاه کشاورزی پایدار با روش‌های بی‌خاک‌ورزی+ ویدئو

اخبار سبز کشاورزی؛ مهمترین مزایای کشت سیاه دانه سازگاری با کشت مستقیم ‌و ‌به صورت بی خاک ورزی و توقع پایین نسبت به آب، برداشت مکانیزه با کمباین غلات و ارزش اقتصادی بالای آن می باشد.گیاه سیاه دانه به انگلیسی The Black Seeds با نام علمی Nigella sativa که به آن زیره سیاه و گشنیز رومی و شونیز هم می‌گویند، از خانواده گیاه آلاله است که در سراسر دنیا کاربرد دارویی دارد.

سیاه‌دانه؛-طلای-سیاه-کشاورزی-پایدار-با-روش‌های-بی‌خاک‌ورزی+-ویدئو1

ارتفاع این گیاه یکساله بین ۲۰ تا ۹۰ سانتی‌متر است و کپسول میوه آن تعداد زیادی دانه سفید سه‌ضلعی دارد. پس از اینکه میوه رسید، باز شده و دانه‌های داخل آن در معرض جریان هوا سیاه می‌شود.

از این دانه‌ها به‌عنوان دارو یا ادویه استفاده می‌کنند.  این گیاه یک ساله و‌گلدار با خاصیت دارویی و درمانی است که به‌عنوان ادویه هم استفاده می‌شود. این گیاه بومی آسیا و مدیترانه است و در جنوب غربی آسیا، خاورمیانه و جنوب اروپا می‌روید. از دیرباز از سیاه دانه برای درمان درد دندان، سردرد، گرفتگی بینی و درمان کرم روده، انگل و آبسه استفاده می‌کردند. گلبرگ های آن از پنج تا هشت بوده و دانه های سیاه‌رنگ آن در برگه‌های وسط گل قرار گرفته و بوی مخصوصی دارد.این گیاه دارای میوه ای سه‌قسمتی و بزرگ و کپسول‌مانند است که حاوی تعداد زیادی بذر است.

این بذرهای سیاه، به‌عنوان ادویه یا یک افزودنی در صنایع غذایی از جمله در آشپزی و قنادی مورد استفاده هستند. ۳۲ تا ۴۰ درصد از وزن سیاه‌دانه از روغن‌تشکیل شده‌است. روغن سیاه دانه عصاره طبیعی ضدالتهاب، ضدقارچ، ضدباکتری و آنتی‌اکسیدانی است که برای اهداف سلامت و زیبایی استفاده می‌شود.

سیاه‌دانه؛-طلای-سیاه-کشاورزی-پایدار-با-روش‌های-بی‌خاک‌ورزی+-ویدئو3

این گیاه و سایر گیاهان دارویی چون به صورت وحشی و در روی تپه ماهورها و‌دشت ها به صورت طبیعی و بدون دخالت بشر و بدون استفاده از گاوآهن های برگرداندار و یا دیسک می رویند گزینه های بسیار مناسبی برای روشهای بی خاک ورزی و همچنین تثبیت خاک می باشند.

مزرعه کشت دیم بی خاک ورزی گیاه سیاه دانه در بقایای گندم در شهرستان آق قلا استان گلستان پنجشنبه ۷ فروردین ۱۴۰۴.

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای