استانهای محروم، پشتوانه تولید کشور
استان سیستان و بلوچستان با وجود اقلیم جغرافیای خود که گرم و خشک است، دارای پتانسیل بالقوهای در کشاورزی و صنعت دام و طیور است
اخبار سبز کشاورزی؛ استان سیستان و بلوچستان با وجود اقلیم جغرافیای خود که گرم و خشک است، دارای پتانسیل بالقوهای در کشاورزی و صنعت دام و طیور است، بهخصوص به لحاظ تردد عشایر و کوچنشینان این منطقه از موقعیت خوبی برخوردار است و نیاز به توجه بیشتری از سوی دولت به این منطقه بکر است که متاسفانه تا به حال کمتر به آن پرداخته شده و کمتر در آن سرمایهگذاری به لحاظ مسائل کشاورزی یا دام و طیور شده است.
رشد 19 درصد پرورش مرغ گوشتی در سیستان
در این رابطه، رئیس جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان به اطلاعات گفت: جهت ارتقای ضریب خوداتکایی استان به تولید گوشت مرغ، تعداد 322 واحد 20هزار قطعهای مرغ گوشتی، مجموعا با ظرفیت 5 الی 6 میلیون قطعه جوجهریزی در هر دوره با پیشرفت فیزیکی 10 تا 90 درصد در استان در حال ساخت است.
علیرضا دهمرده گفت: با تلاش پروشدهندگان مرغ گوشتی از اول سالجاری تاکنون 14میلیون و 154هزار و 364 قطعه جوجهریزی در واحدهای صنعتی پرورش مرغ گوشتی فعال استان انجام شده که نسبت به سال گذشته 19 درصد رشد داشته است.
تولید افزونبر 25 هزار تن مرغ در مرغداریهای سیستان و بلوچستان
با این میزان جوجهریزی افزونبر 25 هزار تن گوشت مرغ در مرغداریهای استان سیستان و بلوچستان تولید و به بازار مصرف عرضه شده است.
این خبر و تاسیس این واحدهای تولیدی از این دست، نوید پیشرفت تولید در این صنعت را در استانهایی که مولد هستند و زمینه تولید در آنها فراهم است، میدهد.
استانهایی که علاوهبر تامین مصرف مرغ در آن استان میتوانند صادرکننده به دیگر مناطق کشور باشند و نیاز داخلی به گوشت مرغ را تامین کنند.
بار دیگر متذکر میشویم که تولید مرغ و دیگر اقلام پروتئینی در کشور با توجه به واحدهای فعال در این زمینه هیچ مشکلی برای تولید ندارند و فقط با حمایت و ارائه تسهیلات به موقع دولت میتوانند به حیات خود ادامه دهند.
بنابراین واردات این مواد مصرفی و گوشتی از خارج کشور جز ناامیدی تولیدکننده و اخلال در چرخه تولید کشور چیز دیگری را به همراه ندارد.
به هر حال، بر دولت و خاصه وزارت جهاد کشاورزی است باید ضمن فراهم کردن انواع نهادهها و دادن سوبسید و به بخش صنعت دام و طیور از هزینههای تولیدکنندگان کاسته و با قیمتهای مناسب و تضمینی این اقلام را از تولیدکنندگان خریداری و در نهایت کمک بزرگی به معیشت (مصرفکنندگان) انجام دهد.
با این حجم از تولید و پتانسیل قوی در زمینه تولید گوشت مرغ نباید شاهد گرانی این کالا باشیم و دولت با راهکارهای مناسب هم از مرغدار یا دامدار حمایت کند هم در جهت دسترسی این اقلام ضروری برای افراد جامعه کوشا باشد.
تولید گوشت مرغ، گوشت قرمز، ماهی و فرآوردههای پروتئینی چیزی است که در کشور ما نه تنها نیاز داخلی را برطرف میسازد، بلکه میتواند با سیاستهای درست به صادرات کلان آن نیز فکر کرد و ارزآوری مناسبی را برای کشور پیشبینی کرد.
دولت چهاردهم ضمن بررسی همه موارد و مشکلات روز، بر این مهم نیز بیش از پیش تلاش کند تا چالشها و مشکلات تولیدکننده و مصرفکننده رفع گردد.