گام مهم بانک کشاورزی در جهت تامین بذر گواهی شده
بانک کشاورزی با تخصیص 45 هزار میلیارد تومان تسهیلات به بخش کشاورزی، گامی مهم در جهت تامین بذر گواهی شده و ارتقای بهرهوری در این بخش برداشته است
به گزارش اخبار سبز کشاورزی؛ مصرف بذر گواهی شده نقش اساسی در افزایش محصولات کشاورزی و غذای روزمره مردم دارد و یکی از جنبههای مهم علوم کشاورزی محسوب میشود و دهها سال است که در کشورهای توسعه یافته، از نظر کشاورزی متداول شده و هدف تهیه و تولید ارقام مطلوبی از گیاهان است که از نظر مقدار محصول، مقاومت به آفات و امراض، ارزش غذایی، بازارپسندی و... نسبت به سایر واریته ها ارجحیت داشته باشد.
به عبارتی، بذر اصلاح شده ابزاری برای انتقال تکنولوژی های نوین تولید محصول محصوب می شود
پرداخت بیش از 45 هزار میلیارد ریال تسهیلات برای تامین بذر گواهی شده
در این راستا، بانک کشاورزی با تخصیص 45 هزار میلیارد تومان تسهیلات به بخش کشاورزی، گامی مهم در جهت تامین بذر گواهی شده و ارتقای بهرهوری در این بخش برداشته است. این اقدام به منظور توسعه پایدار کشاورزی و تضمین امنیت غذایی کشور انجام شده است.
وهب متقی نیا مدیرعامل بانک کشاورزی، از پرداخت بیش از 45 هزار میلیارد ریال تسهیلات برای تامین بذر گواهی شده در 8 ماهه نخست سال جاری و افزایش 5 هزار میلیارد ریالی این تسهیلات نسبت به مقطع مشابه سال گذشته خبر داد.
به گزارش روابط عمومی بانک کشاورزی، متقی نیا با اعلام این خبر افزود: از آنجا که استفاده از بذر گواهی شده به عنوان محصولی دانش بنیان، نقش بسزایی در رشد و پایداری تولید کشاورزی و تامین امنیت غذایی کشور دارد، تامین مالی این حوزه جزو اولویت های اعتباری بانک کشاورزی است و خوشبختانه تسهیلات پرداختی به این بخش در سال جاری رشد قابل توجهی داشته است.
اهمیت استفاده کشاورزان از بذر استاندارد
وی در ادامه با تاکید بر اهمیت استفاده کشاورزان از بذر استاندارد در چارچوب نظام گواهی بذر، تصریح کرد: با پرداخت این مبلغ تسهیلات توسط بانک کشاورزی در سال جاری، علاوه بر پوشش افزایش قیمت بذرگواهی شده، میزان بذر بیشتری برای بخش کشاورزی فراهم شده است.
متقی نیا اظهار داشت: تأمین بذر گواهی شده به عنوان سرمایه ژنتیکی و یکی از عوامل اساسی توسعه پایدار بخش کشاورزی به ویژه در زیر بخش زراعت و تولید محصولات استراتژیک از اهمیت بالایی برخوردار است و استفاده از بذرهای گواهیشده به دلیل تضمین کیفیت محصولات، میتواند عامل موثری در جلب اعتماد و تشویق افراد برای سرمایهگذاری در حوزه کاشت و تولید بخش کشاورزی باشد.
این گزارش می افزاید: مقاومت در برابر آفات و بیماری ها و تنش های محیطی از قبیل کم آبی، سرمازدگی و ... ارزش بالای غذایی، تولید محصول بیشتر، سهولت برداشت مکانیزه، مرغوبیت و بازارپسندی، تضمین کیفیت و سلامت غذا، افزایش درآمد و بهبود معیشت کشاورزان از جمله مزایای استفاده از بذرهای گواهی شده است و به همین دلیل، تولید و ترویج استفاده از این بذور مورد تاکید وزارت جهاد کشاورزی و تامین مالی این حوزه در دستور کار بانک کشاورزی قرار دارد.