خبر فوری
شناسه خبر: 38155

هر آنچه درباره پرورش کروکودیل باید بدانید

سرمایه‌گذاری در پرورش کروکودیل

کروکودیل هنوز هم جذاب است و متقاضیان پرورش، تولید فرآورده‌ها و حتی سرگرمی و تفریحی فراوانی دارد.

سرمایه‌گذاری در پرورش کروکودیل

اخبار سبز کشاورزی؛ در ایران نیز پرورش‌دهندگانی و تولیدکنندگان حرفه‌ای به‌ویژه در بین زنان، مانند: خانم روستایی در قشم، خانم حسینی در تهران و … از آنجا که در شماره‌های گذشته معرفی کروکودیل و نژادهای آن چاپ شد. در این شماره نگاهی داریم به روش پرورش و نگهداری آن.

روش پرورش کروکودیل

روش پرورش کروکودیل به دو صورت است:

اول: می‌توان کروکودیل کوچک وارد کشور کرد و آن را پرورش داد.

دوم: می‌توان دو کروکودیل مولد بزرگ، وارد کرده و آنها را تکثیر کرد.

مناسب‌ترین دما برای پرورش کروکودیل، بین 28 الی 34 درجه سانتی‌گراد و ایده‌آل‌ترین رطوبت برای پرورش این جانور دوزیست، بین 75 الی 90 درصد است.

این درصد بالای رطوبت به این معنی است که کروکودیل باید اغلب مواقع در آب قرار داشته باشد.

هنگامی که نوزاد کروکودیل(سالانه یک یا دو بار تخم‌گذاری در هر نوبت 20 الی 60 تخم) از تخم بیرون می‌آید باید بلافاصله وارد آب شود؛ بنابراین برای پرورش کروکودیل‌های نوزاد باید حوضچه‌ای با دمای آب 32 درجه فراهم کرد.

بچه کروکودیل‌ها تا قبل از یک سالگی باید در استخرهای سرپوشیده پرورش یابند.

کروکودیل‌های بزرگ‌تر از یک سال می‌توانند در صورت مناسب بودن دمای هوا (از 30 درجه به بالا) در فضاهای سر باز نگهداری شوند و اگر دمای هوا مناسب نباشد باید در گلخانه‌‌های بزرگ با آبگیرهای جداگانه قرار داده شوند.

سرمایه مورد نیاز برای پرورش کروکودیل

در ابتدا و قبل از این‌که بتوان گفت با چه سرمایه‌‌ای می‌توان این شغل را راه‌‌اندازی کرد باید این نکته را مد نظر قرار داد که اگر زمین شما برای این تجارت پربازده (تقریبا 10 ساله)

کمتر از 10 هکتار است یا آب کافی و سرمایه مناسب ندارد، بهتر است پرورش کروکودیل را فراموش کنید و به فکر روش دیگری برای تجارت و سرمایه‌‌گذاری باشید.

اگر مایل باشید می‌توانید پرورش کروکودیل را با خرید دو بچه کروکودیل شروع کنید. (قیمت این جانور بستگی به سن و اندازه کروکودیل‌ها دارد، یعنی هر چه سن کروکودیل بیشتر باشد، هزینه بالاتری را برای خرید آن باید پرداخت کرد).

چگونه می‌توان با پرورش کروکودیل درآمدزایی کرد؟

پرورش کروکودیل حداقل به دو تا سه سال زمان نیاز دارد. در این مدت بچه کروکودیل‌ها به سن بلوغ می‌رسند. با فرض اینکه تعداد کروکودیل‌ها پس از تخم‌گذاری به 30 سر می‌رسد، می‌توان این جانوران را در همان روزهای ابتدای تولد با قیمتی مناسب فروخت یا اینکه صبر کرد تا بزرگ‌تر شده و سپس آنها را با قیمت‌های بالاتری به فروش رساند. در ابتدا می‌توان تولید و پرورش کروکودیل را با دو کروکودیل مولد آغاز کرد.

هر کروکودیل مولد، بعد از جفت‌گیری با فرض گذاشتن 30 تخم، جمعیتی زیاد را ایجاد خواهند کرد. اگر تعداد کروکودیل‌های نر و ماده متولد شده، مساوی باشند به هر کدام از جفت کروکودیل‌ها، سال بعد تعداد 30 کروکودیل دیگر اضافه خواهد شد.

کروکودیل‌های مولد تقریبا 2 یا 3 ساله هستند و چیزی در حدود 7 سال طول می‌کشد تا به مرحله کشتار و بهره‌‌برداری برسند.

از کجا می‌توان کروکودیل خرید؟

کروکودیل در ایران اغلب در شهرستان‌های اینچه‌برون در گنبدکاووس، گرگان، نیشابور، کیش و سرباز(از توابع سیستان و بلوچستان) یافت می‌شود و اگر شما قصد خرید این حیوان از ایران را دارید باید به این شهرها مراجعه کنید. حمل کروکودیل در اتاقک‌های مخصوصی انجام می‌شود و هزینه حمل به مسافت طی شده تا مقصد بستگی دارد.

مصارف و کاربردهای مختلف کروکودیل

1- یکی از روش‌های درآمدزایی از پرورش کروکودیل، فروش این جانوران برای حفظ گونه آنها به باغ وحش یا مراکز حیات وحش است.

2- جذب گردشگر و بازدیدکننده به وسیله نگهداری کروکودیل در مکان‌های بازدید مجاز و استاندارد.

3- گوشت کروکودیل به‌صورت خشک شده، در طب سنتی برای درمان بیماری‌ها به کار می‌رود.

4- همچنین از گوشت این حیوان در منوی رستوران‌های توریستی استفاده می‌شود؛ البته گوشت کروکودیل در بین ساکنان شرق آسیا نیز مورد استقبال است.

5- خون این جانور تقریبا ده برابر قوی‌تر از داروهای کنونی، خاصیت آنتی‌بیوتیکی دارد. آنتی بیوتیک آن در نابودی ویروس‌هایی مانند ایدز، عملکرد بسیار قوی و موفقی دارد.

6- از پوست و چرم کروکودیل برای ساختن کیف، کفش و… استفاده می‌شود و قیمت‌‌هایی نجومی دارد. خبر خوش اینکه دباغی پوست کروکودیل در ایران نیز انجام می‌شود و هیچ نگرانی بابت فروش و بازاریابی پوست این حیوان وجود ندارد.

7- پودر استخوان این جانور دارای خاصیت ضد سرطانی و در زمینه داروسازی نیز بسیار مفید و کاربردی است. پودر استخوان کروکودیل در درمان دردهای مفصلی نیز بسیار موثر است.

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای