روش تشخیص هندوانه تقلبی از اصل
روش تشخیص هندوانه تقلبی از اصل/رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از وقوع رگبار و رعد و برق در برخی استانها، وزش باد شدید

با گرم شدن هوا و آغاز تابستان، این میوه محبوب پر طرفدار تر میشود. اما باید این نکات را حتما دانست تا به دام هندوانههای بی کیفیت نیفتند. برای اطلاع از روش تشخیص هندوانه اصل از تقلبی با ما در ادامه همراه باشید.
اخبار سبز کشاورزی ؛ تابستان فصل هندوانه است. نیتروژن یکی از عناصر مهم در رشد و تکامل میوه هاست. با این حال، زیاده روی در دادن کودهای شیمیایی به محصولات کشاورزی عوارض جدی به دنبال دارد.
افزودن کودهای نیتروژن دار
کشاورزان با افزودن کودهای نیتروژن دار، ظرف تنها ۳ هفته میتوانند وزن یک هندوانه را به ۱۲ کیلوگرم برسانند. با این حال، نیترات بالا موجود در هندوانه میتواند باعث مسمومیت مصرف کنندگان آن شود. به همین دلیل توجه به هندوانه در زمان مصرف بسیار مهم است.
یکی از راههای تشخیص سطح بالای نیترات موجود در هندوانه، توجه به محل تلاقی گوشت قرمز هندوانه و بخش سفید پوست داخلی است.
اگر این بخش زرد رنگ باشد، نشان دهنده میزان بالای نیترات در هندوانه است و برای جلوگیری از مسمومیت باید از مصرف آن اجتناب کنید.
توجه به حفرههای موجود در هندوانه
از دیگر روشهای تشخیص میزان بالای نیترات، توجه به حفرههای موجود در هندوانه است. گرچه برخی تصور میکنند این حفرهها ناشی از فعالیت حشرات است، اما در حقیقت این موضوع نشان دهنده سطح بالای نیترات است و باید از مصرف آن خودداری کنید.
وجود فضای خالی بزرگ در وسط هندوانه
همچنین وجود فضای خالی بزرگ در وسط هندوانه از دیگر نشانههای استفاده بیش از حد از کودهای شیمیایی است. طعم و مزه این نوع هندوانه کمی تلخ است.
هندوانهای با ترکیب زیاد نیترات برای سلامتی بدن مضر است. از این رو، توصیه میشود در صورت مشاهده هر گونه از علائمی که پیشتر ذکر شد، از مصرف آن خودداری کرده و آن را دور بریزید.
مسمومیت با نیترات غالباً با تکرر ادرار، اسهال و دل درد بروز میکند. این موضوع در شرایط حاد برای مثال مسمومیت با آب آلوده با نیترات میتواند فرد را به کام مرگ بکشاند.