خبر فوری
شناسه خبر: 48945

معاون امور زراعت در پاسخ به اخبار سبز کشاورزی:

تلاش‌مان را معطوف به ایجاد ثبات و امنیت تولید کرده‌ایم

مطبوعات و همه دست‌اندرکاران باید کمک کنند تا تولید در بخش کشاورزی، چه در گلخانه و مزرعه و چه در کارخانه‌های تولید نهاده‌ها متوقف نشود

تلاش‌مان را معطوف به ایجاد ثبات و امنیت تولید کرده‌ایم

اخبار سبز کشاورزی؛ مطبوعات و همه دست‌اندرکاران باید کمک کنند تا تولید در بخش کشاورزی، چه در گلخانه و مزرعه و چه در کارخانه‌های تولید نهاده‌ها متوقف نشود؛ چراکه توقف تولید در این بخش به معنای توقف تولید غذا در کشور است و نمی‌توان این موضوع را ساده گرفت.

تلاش‌مان-را-معطوف-به-ایجاد-ثبات-و-امنیت-تولید-کرده‌ایم3

 

مهندس علیرضا مهاجر، معاون امور زراعی وزارت جهاد کشاورزی، که در نشست مجمع عمومی انجمن تولیدکنندگان کود سخن می‌گفت، با بیان این مطلب در پاسخ به سوال خبرنگار اخبار سبز کشاورزی مبنی‌بر این که قطع گاز و برق خسارت‌های زیادی بر زیرساخت تولید نهاده‌های کشاورزی وارد می‌کند، وزارت جهاد کشاورزی در این باره چه تمهیدی اندیشیده است، گفت: قطع برق، آب، گاز ازجمله سوالات متواتر از مقامات دولتی است که اگر گاز یا برق و... نباشد، طبیعی است که تولید متوقف می‌شود و امکان واردات بلافاصله و سریع مواد غذایی هم وجود ندارد.

وی با بیان خاطره‌ای گفت: در هنگام شیوع کرونا، هویج کیلویی حدود 3500 تومان بود؛ اما وقتی یکی از پزشکان ابراز عقیده کرد که هویج برای عدم ابتلا به کرونا مفید و موثر است، فردای آن روز که به تقاضای همسرم خواستم هویج بخرم، قیمت آن به کیلویی 67500 تومان افزایش پیدا کرده بود.

وی بروز نوسان در قیمت محصولات کشاورزی را امری معمول دانست و با ذکر این مثال که قیمت گوجه‌فرنگی در ایتالیا در تابستان به هر کیلوگرم 30 یورو می‌رسد، ولی در زمستان این قیمت به هر کیلو 5/ 2 یورو افزایش پیدا می‌کند، گفت: اگر این نوسان در ایران مشاهده شود، حاشیه بسیار بزرگ و جدی علیه دولت به وجود می‌آید.

مهندس مهاجر با دعوت از رسانه‌ها برای همکاری در دفاع از ثبات و امنیت تولید کشاورزی تصریح کرد: همه تلاش‌های خود را برای ایجاد این ثبات در تولید کشاورزی به‌کار گرفته‌ایم.

وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار اخبار سبز کشاورزی مبنی‌بر اینکه برای تسهیل اعطای ارز به تولیدکنندگان برای وارد کردن مواد اولیه چه اقداماتی انجام شده و در وقفه پیش آمده در تخصیص این ارز، تولیدکنندگان چه کار کنند، گفت: در همه کشورهای جهان کارها هم غیرقابل انجام و هم کاملا قابل انجام است، اگر دست به دست هم بدهیم دولت، رسانه‌ها، تولیدکنندگان و کشاورزان و حقوق واردکنندگان برای تخصیص ارز را مطالبه کنیم، حتما این تخصیص انجام می‌پذیرد و نیاز تولیدکنندگان به ارز تامین می‌شود.

واردات-نهاده‌های-کشاورزی-کاهش-پیدا-کرد2ه-است3

در همین نشست، دکتر علیزاده، معاون شرکت خدمات حامیتی کشاورزی، در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار اخبار سبز کشاورزی مبنی‌بر اینکه کودهای سولفات تولید شده در انبارها ذخیره شد و به فروش نرفته است، تصریح کرد: شرکت خدمات حمایتی کشاورزی تمام کودهای SOP  تولید شده در ایران را خریداری کرده و می‌کند.

وی گفت: هیچ شرکتی نیست که SOP تولید کند و ما از آن خریداری نکنیم. به همین دلیل هیچ وارداتی در این زمینه صورت نگرفته است و تنها محموله وارداتی از این کود در بهمن ماه گذشته وارد کشور شد که چون تخصیص و پرداخت ارز آن به تازگی صورت گرفته، این موارد به سال‌جاری نسبت داده شده در حالی که هیچ وارداتی در این باره در سال جاری انجام نشده است.

دکتر علیزاده گفت: اولویت خرید نهاده‌های کشاورزی مطلقا با تولیدکنندگان داخلی است و چنانچه امکان تولید آن در داخل وجود داشته باشد هیچ یک از نهاده‌های وارد نخواهد شد.

واردات-نهاده‌های-کشاورزی-کاهش-پیدا-کرده-است2

دکتر علیزاده در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار اخبار سبز کشاورزی مبنی‌بر اینکه آمارهای گمرک نشان می‌دهد که واردات نهاده‌ها 20 درصد افزایش پیدا کرده و از سوی دیگر تولید برخی انواع کود فسفات متوقف شده است توضیح داد: بر اساس آیین نامه اجرایی داخلی گمرک، چنانچه کالایی وارد کشور شود هنگامی که ارز آن تخصیص داده و پرداخت شد، در فهرست کالاهایی وارد شده قرار می‌گیرد. به این ترتیب چون کالاهایی که سال گذشته وارد کشور شده، امسال ارز آن پرداخت و تخصیص داده شده در حجم وارداتی امسال منعکس می‌شود، حال آنکه این کالا سال گذشته وارد شده است.

دکتر علیزاده تصریح کرد: براساس آمارهایی که در دست ماست، واردات نهاده‌های کشاورزی از ابتدای سال جاری، کاهش یافته و افزایش واردات صورت نگرفته است.

 

در این نشست مهندس علیرضا مهاجر با یادآوری فوت نیمی از جمعیت ایران در اثر قحطی و گرسنگی در جنگ جهانی دوم گفت: اکنون هیچ کس این رویداد تلخ را به یاد ندارد؛ چراکه انسان‌ها فراموش کار هستند و حوادث تلخ را از یاد می‌برند.

وی گفت: اما اکنون با همه سختی‌هایی که در کشورمان وجود دارد و برخلاف همه تمهیداتی که علیه ایران به کار گرفته شده، کمبود مواد غذایی در کشور رخ نداده، هر چند که قیمت فعلی در بازار شایسته شهروندان ایرانی نیست.

مهاجر گفت: البته من نمی‌توانم به همه درخواست‌های دریافتی‌ام پاسخ مثبت دهم و آنها را برآورده کنم که از این بابت عذرخواهی می‌کنم.

تلاش‌مان-را-معطوف-به-ایجاد-ثبات-و-امنیت-تولی1د-کرده‌ایم2

در این نشست دکتر صیاد فرهادی، رئیس انجمن تولیدکنندگان کودهای شیمیایی، خطاب به معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی به بروز مشکلات متعدد در تخصیص و پرداخت ارز به تولیدکنندگان اشاره کرد و گفت: طی یک سال گذشته تولیدکنندگان نتوانسته‌اند ارز مورد نیاز خود را برای وارد کردن مواد اولیه، دریافت کنند، وی تاکید کرد: در این باره معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی هیچ‌گونه همکاری نداشته و حتی به وظایف خویش هم عمل نکرده است.

فراهانی از معاون امور زراعت سوال کرد: آیا در جهت موظف کردن معاونت توسعه بازرگانی وزارت متبوع به انجام تکالیف و وظایف خودش اقدام موثری انجام شده است؟

علیرضا مهاجر با اشاره به عضویتش در شرکت تامین خدمات حمایتی کشاورزی اعلام کرد: نظر وزارت جهاد کشاورزی، وارد کردن مواد اولیه به‌جای مواد آماده مصرف است. در این باره آخرین گفتگوی من با مقام عالی وزارت هم بر همین نکته تاکید داشت. به همین دلیل به نظرم مشکل فعلی به زودی برطرف خواهد شد.

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه انجام نظارت بر تولیدکالاهایی که ارز دریافت می‌کنند وظیفه‌ای دشوار و پیچیده است که امکاناتش در اختیار معاونت زراعت نیست، گفت: بدون انجام این نظارت ارز تخصیص داده نمی‌شود. در سال گذشته به‌دلیل کمبودها و ناتوانی‌ها، اینجانب از پذیرش مسئولیت انجام این نظارت خودداری کردم که چون در واردات مشکل جدی پیش آمد، دوباره این مسئولیت را پذیرفتم تا روند واردات مواد اولیه متوقف نشود و مشکلی برای تولید پیش نیاید.

در این نشست همچنین دکتر علیزاده، معاون شرکت خدمات حمایتی کشاورزی به اقدامات انجمن برای تسهیل صادرات اشاره کرد و گفت: مقرر شده تا محصول صادراتی که در آن مواد یارانه‌ای استفاده نشده یا حداکثر تا 10 درصد استفاده شده باشد، نیازی به دریافت مجوز از کمیته نظارت بر صادرات نداشته باشند.

واردات-نهاده‌های-کشاورزی-کاهش-پیدا-کرده-است4

وی با تاکید بر اینکه اگر امکان تولید کودی در داخل وجود داشته باشد، اصرار بر آن است که از خارج کشور وارد نشود، گفت: اینجانب تاکنون موافقت چندانی با ورود کودهای آماده مصرف از خارج کشور نداشته‌ام و به نظرم اکنون حدود 2/ 90 درصد کودهای مصرفی کشاورزی از داخل کشور تامین می‌شود و فقط  8/ 9 درصد از میزان کودهای کشاورزی از خارج کشور وارد می‌شود.

در این نشست دکتر بازرگان عضو کمیته تعیین نهاده‌های کشاورزی سازمان خاک و آب نیز در توضیح کوتاهی به نحوه تعیین معیارهای کیفی کودهای شیمیایی اشاره و تاکید کرد: امنیت میثاق مشترک سازمان آب و خاک و انجمن تولیدکنندگان کودهای شیمیایی است.

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای