خبر فوری
شناسه خبر: 49799

پزشکیان؛ رئیس‌جمهور معمولی یا فوق‌العاده!؟

وقتش است که پزشکیان بیش از این مجذوب قدرت و ثروت نشده و به وعده‌ خود (گرو گذاشتن رگ گردن) عمل کند و همه شرح ماوقع را به مردم بگوید.

پزشکیان؛ رئیس‌جمهور معمولی یا فوق‌العاده!؟

اخبار سبز کشاورزی؛ در محافل کارشناسی گفته می‌شد: «نظر به اعراض هولناک مردم از صندوق رأی که خود را در اسفند پارسال و نیز مرحله اول انتخابات اخیر نشان داد، حاکمیت به این صرافت افتاد که با کنترل خمرهای سرخ و به‌ویژه فرمانده سایه‌نشین آن‌ها! (که می‌خواستند به لطایف‌الحیل و حتی سوءاستفاده علنی از بیت‌المال و حمایت دولت مستقر خود را به پاستور برسانند!) زمینه انتخاب پزشکیان را فراهم کند». موضوعی که خودش نیز بارها بدان اعتراف کرد.

به‌خاطر کینه‌توزی و تنگ‌نظری، گویا فقط پزشکیان مانده بود که کشور را از این وضع نگران‌کننده نجات و مسایل را از طریق تعامل با دنیا حل کند و عامل تألیف قلوب مردم شود.

به‌عبارت دیگر، او آمده بود تا بتواند پارادایم جمهور ناب (خالص‌سازی) را به پارادایم حکمرانی "جمهور مردم و برای ایران" برساند.

اقدامی که مردم تحول‌خواه را امیدوار و براندازان را مأیوس کند! شاید جلسه طولانی‌اش با رهبری، یک روز پس از انتخاب و نیز دیدارهای بی‌سابقه با شورای نگهبان و فرماندهان نظامی و انتظامی، از مستندات (fact) این ادعا باشد!

به‌رغم گذشت ۶ ماه از استقرارش در پاستور و نیز تصورات خوشبینانه، عملکردش، موکلین شش‌دانگ و سه‌دانگ‌اش! را ناخرسند و رقبا را خوشحال کرده!؟ چون علاوه‌بر ضعف مدیریت خودش، به‌خاطر کارنابلدیِ اکثر وزرا و مدیرانش که با عنوان بی‌مسمّای وفاق (بخوان نفاق!) به وی تحمیل شده!؟ حتی یکی از قول‌هایی که در امورات داخلی داده بود، نتوانست عملی کند!؟

به تعبیری اصلاح‌طلبان و پزشکیان، هم چوب را خورده‌اند و هم پیاز را؟ البته نصب استانداران بومی و سخنگویی با پرنسیپ و مسلط و سخنان امیدبخش منبعث از قرآن و نهج‌البلاغه‌اش، از نقاط قوت دولت است. اما حیف که هیچ دخلی به سفره مردم نداشته، سفره‌ای که به‌دلیل ناترازی حکمرانان روز به روز ناترازتر و کوچکتر شده است؟

قرار نبود بعد از این همه اعتراضات مدنی، پزشکیان راستگو به ما راستشو نگه! چه، به‌قول مرحوم هاشمی: «آن‌قدر دروغ گفته‌ایم که مردم راست ما را نیز باور نمی‌کنند!».

ضمن این‌که مأموریت اصلی او، نجات کشور از بی‌سروسامانی بود، نه انجام امور روزمره! که متأسفانه در این امور نیز از دولت‌های سلف خود عقب افتاده!؟ به قیمت ارز و سکه و مایحتاج روزانه مردم نگاه کنید! اگر این مهم از عهده‌اش نمی‌آمد، چرا آمد!؟ اگر حکومت و دولت‌های قبل مقصرند، چرا به مردم نمی‌گوید؟ مگر قرارش با مردم این نبود!؟

نگوید اسراییل حمله کرد و زید آمد و امر رفت! این‌ها چه ربطی به مردم ایران دارد!؟ این آقا به‌قول خودش "برای ایران" آمده بود، نه جایی دیگر!

با همین شعار از مردم رأی گرفت! روزنه‌گشایان در باره چرایی رأی به این‌مرد، مردم را از آمدن آن‌مرد متوهم و اربابان متوهم‌تَرَش! می‌ترساندند!

خب حالا که مردم عاقلانه و شرافتمندانه مانع از آمدن آن‌مرد به پاستور شدند! چرا باز هم جنگ شد و ردیف‌های هزاران همتی قلابی به مجلس رفت و فکر و ذکر شما هم، غزه و لبنان شد!؟ پس سفره مردم چه؟

آفرین به روحانی که حداقل با افشای ردیف‌های پول‌پاشی! و حفاظت  از تلگرام در برابر آن قاضی فاسد، چشم و گوش مردم را باز کرد!

پزشکیان به‌درستی ایران را قفس نامید! و گفت: «با ترک مخاصمه با دنیا، سرمایه‌گذاری در کشور برای بازسازی زیربناها انجام می‌شود و رقمی را برای این کارها و نیز خواسته رهبری (رشد۸٪) اعلام کرد. او که آمریکا را برادر و اسرائیل را به خلع سلاح همزمان فرا می‌خواند! چرا حالا همان حرف‌های مرد سایه را تکرار می‌کند!؟  

به‌خدا وقتی مقام رهبری از معامله (deal) سخن گفت! ضمن تحسین ایشان؛ به دکتر نیز مرحبا گفتم که در جلسه اول با ایشان، درباره اصلی‌ترین مشکل کشور (مراوده با همه دنیا برای رفع تحریم‌ها) به توافق رسیده‌اند! بعد از نقطه عطف تاریخی رهبری، وزیر خارجه باید فوراً تمهید مقدمات می‌کرد تا به محض خواسته مذاکره (negotiation)  از سویus، زمان و مکانش مشخص می‌شد!

متأسفانه چون ما استاد فرصت‌سوزی هستیم، آن‌قدر تعلل کرده و ناهماهنگ حرف زدند! که برگشتیم به خانه اول!؟

حالا که به هر دلیلی مذاکره منتفی شده و ارز و سکه با سرعت نور بالا می‌روند و به تبع بازارهای کالا و خدمات، افسار می‌گسلند و ما مردم بیچاره، فقیرتر می‌شویم!

وقتش است که پزشکیان بیش از این مجذوب قدرت و ثروت نشده و به وعده‌ خود (گرو گذاشتن رگ گردن) عمل کند و همه شرح ماوقع را به مردم بگوید.

ان‌شاءالله مردم ما نیز از استدلال‌هایش قانع شده و کماکان حامی‌اش باشند!

امیدوارم دلایل نخ نماشده (از گرسنگی نمی‌میریم) نیاوردکه باعث خشم و نفرت مردم می‌شود!

علی فریدونی، عضو هیأت علمی

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای