برقراری اعتماد گام نخست وزارت جهاد کشاورزی

0
مزرعه سبز: بی‌شک سیدجواد ساداتی‌نژاد اهداف بلند و قابل تقدیری در اندیشه دارد؛ دیروز و در نشست هم‌اندیشی با خبرنگاران تخصصی این اهداف و برنامه‌هایی که به حصول اهداف می‌انجامد، تشریح شد.
یادداشت/ نادر کریمی جونی؛ کارشناس اقتصاد کشاورزی: وزیر علاوه‌بر تامین امنیت غذایی که اهمیت حصول آن قابل انکار نیست، به موضوع بهره‌وری، اقتصادی کردن کشاورزی و افزون‌بر آن استفاده و فعال کردن همه ظرفیت‌های بخش کشاورزی می‌اندیشد و در صدد تحقق آنهاست.
این امر در گفتار آسان و قابل حصول است؛ اما آنقدر اجرای این راهبرد و دست‌یابی به اهداف وزیر پیچیدگی دارد که تحقق آن دور از ذهن می‌نماید. هرچند همه وزیران دوره‌های مختلف در صدد بوده‌اند که این راهبرد را عملیاتی و اهداف اصلی و فرعی آن را محقق کنند.
البته یکی از مزیت‌های وزیر فعلی آن است که نسبت به صنعت و بخش کشاورزی اشراف کامل دارد و به عنوان رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی همکار و البته ناظر فعالیت‌های وزارت جهاد کشاورزی بوده است.
در مواردی نمایندگان ملت در خانه ملت براساس مصلحت رویه‌ها، رفتارها و حتی راهبردهای وزارت جهاد کشاورزی را اصلاح کرده و یا تغییر داده‌اند؛ در این میان کمیسیون کشاورزی مجلس حلقه اتصال مردم و نمایندگان با وزارتخانه مذکور بوده، به همین دلیل سیدجواد ساداتی‌نژاد از یک‌سو با نمایندگان مردم و شهروندان ایرانی در ارتباط بوده و دغدغه‌های ایشان را شنیده است و از سوی دیگر با وزارتخانه، توانایی‌ها و ناکامی‌ها آن و از آن مهم‌تر محدودیت‌های دولت در ارتباط بوده و همه حدود، ثغور، توانمندی‌ها، ضعف‌ها و محدودیت‌ها را درک و لمس کرده است.
به همین جهت، سیدجواد ساداتی‌نژاد موقعیتی ممتاز در اختیار دارد که می‌تواند نسبت به اسلافش تصمیمات واقعی‌تر و کاربردی‌تری اخذ کند و منفعت بهتر و دقیق‌تری از تصمیمات اتخاذ شده برداشت نماید.
اما در همین نشست روشن شد که یکی از ضعف‌های مسبوق به سابقه و قدیمی وزارتخانه‌ها ازجمله وزارت جهاد کشاورزی، کمبود ارتباط با رسانه‌ها، به‌ویژه رسانه‌های تخصصی است.
این ضعف را نه فقط خبرنگاران حاضر بارها و بارها تکرار کردند، بلکه همکاران وزارتخانه و حتی شخص وزیر نیز بر آن صحه گذاشتند و خواستار رفع آن شدند.
جالب است که هر دو طرف خواستار رفع این ضعف هستند؛ ولی ضعف همچنان به قوت خود باقی است. در این صورت باید مشکل و علت ضعف را کجا جست‌وجو کرد؟
مثلاً یکی از دغدغه‌های قدیمی و مزمن در جهاد کشاورزی و اصولا در دولت موضوع قیمت کالاهاست؛ این بار به‌ویژه وزارت جهاد کشاورزی از یک سو باید حواس خود را به بازار کشور و قدرت خرید شهروندان معطوف و از افزایش قیمت‌ها جلوگیری کند و از دیگر سو باید به اقتصاد کشاورزی، قدرت خرید و درآمد کشاورزان توجه کند؛ چراکه زندگی کشاورزان و فعالان عرضه کشاورزی و صنعت غذا از محل همین تولید محصولات و… می‌گذرد.
به این دلیل وزارت جهاد کشاورزی به عنوان یک نهاد دولتی و حاکمیتی و در جایگاه ملی نمی‌تواند تنها به یک طرف این موازنه توجه کند و برای رفع مشکلات یک بخش تلاش کند؛ چراکه رفع مشکلات یک کفه، موازنه را بر هم می‌زند و در نهایت مشکلات با تغییر شکل بر جای می‌ماند.
از ابتدای فعالیت دولت سیزدهم این دومین بار است که ساداتی‌نژاد میزبان رسانه‌ها، سردبیران و مدیران رسانه‌های عمومی و تخصصی است؛ در هر دو بار مدیران و سیاست‌گذاران رسانه‌ها دیدگاه‌ها و ابهامات خود را با وزیر و همکارانش در میان گذاشته و پاسخ‌های وزیر را گوش کرده‌اند، همین نشست‌ها فی‌نفسه گام مثبتی است؛ چراکه در دولت پیشین اگرچه دو سخنگوی دولت و وزارت امور خارجه نشست‌های منظمی با خبرنگاران داشتند، ولی به جز آنها تقریبا جلسه دیگری برگزار نمی‌شد.
این نشست‌های نزدیک و صمیمانه از آن جهت مهم است که اعتماد متقابل میان افکار عمومی و مدیران اجرایی به وجود می‌آورد، اعتمادی که وجود و پایداری آن هم به نفع شهروندان است و هم حاکمان.
مقاله قبلیامید دنیا به فرزند ایران در توران
مقاله بعدیروزانه ۷۰۰ کانتینر هندوانه به ترکیه صادر می‌شود

پاسخ شما

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید