این ضرب المثل قدیمی را شنیدهاید که اول چاه را بکن بعد منار را بدزد؟ در واقع اگر برعکس عمل کنید، احتمالا لو خواهید رفت و منار دزدیده شده، توسط مالک یا … کشف خواهد شد. حالا و درباره وزیر راه و شهرسازی، همین اتفاق افتاده و دولت قبل از اینکه چاه را حفر کند، منار را دزدیده است.
اخبار سبز کشاورزی؛ نادر کریمی جونی| این است که وزارتخانه مهمی که باید چند وعده رئیس جمهور را عملی و اجرایی میساخت، نه فقط در یکسال گذشته، توفیق زیادی در اجرای مأموریتها به دست نیاورده که اکنون توسط سرپرست اداره میشود و وعدهای که برای انتخاب وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی در جلسه یکشنبه گذشته هیات وزیران داده شده بود، محقق نشد و حالا هم خبر میرسد که معلوم نیست انتخاب وزیر برای این وزارتخانه تا چه زمانی به طول خواهد انجامید.
البته کنار رفتن رستم قاسمی کاملا ناگهانی و غیرمنتظره انجام شد؛ تا هنگامی که رئیس جمهور حکم سرپرست این وزارتخانه را امضاء و ابلاغ نکرد، تقریبا هیچ کس مطمئن نبود که آیا قرار است رستم قاسمی کنار برود یا نه و اگر کنار برود، آیا دولت او را برکنار کرده است یا خود و با توجه به ملاحظات گوناگون تصمیم به کناره گیری کرده است؟
تنها معاون پارلمانی رئیس جمهور در مصاحبهای خبر کنار رفتن قاسمی را رسانهای کرده بود و گفته بود که یکی از گزینههای مطرح برای معرفی به مجلس برای تصدی این وزارتخانه، مهرداد بذرپاش است.
او هفته پیش این نکته را هم گفته بود که قرار است یکشنبه، هیات وزیران برای معرفی او به مجلس تصمیم بگیرد. اما یکشنبهای که منظور آقای معاون پارلمانی بود، سپری شد و هیچ خبری از توافق هیات وزیران بر روی مهرداد بذرپاش یا هر گزینه دیگر برای معرفی به مجلس منتشر نشد.
اکنون نمایندگان مجلس میگویند دولت و مشخصا ابراهیم رئیسی هنوز نتوانسته بر روی وزیر پیشنهادی به مجلس به توافق و نتیجه نهایی برسد.
برخی منابع بهطور غیررسمی از منتفی شدن معرفی مهرداد بذرپاش سخن میگویند و میگویند همانگونه که رستم قاسمی از اقتدار لازم برای اعمال تصمیمها و دنبال کردن اهداف دولت در وزارت راه و شهرسازی برخوردار نبوده است، مهرداد بذرباش نیز از اهلیت فنی و علمی برای اداره این وزارتخانه برخوردار نیست و به همین دلیل معرفی وی منتفی شده است.
اگر این شایعه درست باشد آن گاه گزینه دیگری باید مدنظر دولت و هیات وزیران باشد که در این صورت با توجه به این که روز چهارشنبه تصمیمی در این خصوص گرفته نشد، احتمالا در یکشنبه آینده باید درباره گزینه احتمالی تصدی این وزارتخانه تصمیم گرفته شود.
با این حال محتوم نیست که گزینه مورد نظر در یکشنبه آینده از سوی هیات وزارت انتخاب و به مجلس معرفی شود.
در این صورت ممکن است مانند انتخاب گزینه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، انتخاب وزیر پیشنهادی ماهها طول بکشد.
به همین دلیل میتوان از سیدابراهیم رئیسی و همکارانش پرسیده شود که وقتی استعفای رستم قاسمی حتمی شد، آیا امکان نداشت که دولت فرد جایگزین وزیر مستعفی را به سرعت انتخاب و همزمان با استعفای این وزیر، فرد پیشنهادی را بلافاصله به مجلس معرفی کند؟ آیا واقعا دولت وظیفه خود برای تکمیل کابینه را جدی گرفته است؟